No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus de la Ciutadella de la UPF, on s'imparteix el grau d'Estudis Globals.

 

Quina rebuda han tingut
els graus curts?     

 
Els 11 graus de 3 anys als què s'accedeix a través de la preinscripció han estat acollits pels estudiants de forma desigual
 
​​
UNPORTAL
L'oferta de graus curts de les universitats públiques i els seus centres adscrits per al curs 2018-2019 gairebé s'ha triplicat, passant de 4 a 11 títols. La resposta dels estudiants a l'hora de triar-los en primera preferència ha estat, però, desigual.

Entre les 6 titulacions de tres anys (180 crèdits) que s'imparteixen a preu públic sobresurt la bona acollida que han rebut els graus d'Estudis Globals, que ofereix la Pompeu Fabra (UPF) en anglès, i d'Estudis de Gènere de l'Autònoma (UAB), tot i que en aquest últim cas es tracta d'un títol, de moment, no oficial.

El grau de la UPF (40 places) va comptabilitzar al juliol 154 preinscripcions en primera preferència. Val a dir que Estudis Globals va ser el primer grau curt a preu públic (1.700 e. el primer any) que es va programar al sistema universitari català. S'ofereix des del curs 2016-2017 i la nota de tall sempre s'ha situat per sobre dels 12 punts. Aquesta vegada ha estat la vuitena qualificació més alta.


TÍTOL PROPI DE LA UAB
Pel que fa al grau d'Estudis de Gènere, ha registrat 132 peticions i disposa de 60 places. S'ha estrenat aquest any. La UAB preveu poder oferir-lo com a titulació oficial l'any vinent, com ha succeït amb el grau de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que es va inaugurar el 2017-2018 com a títol propi i que aquest curs ha acabat convertint-se en una titulació homologada. Gestió de Ciutats Intel·ligents (6o places) ha rebut 47 sol·licituds en primera opció. El 2017 en va rebre 11.

A l'espera de quin serà, finalment, el comportament definitiu de la matrícula, els graus curts en Tècniques de Processos Bioalimentaris i Tècniques de Desenvolupament d'Aplicacions Web i Mòbils de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) han tingut una acollida molt discreta (9 i 10 preinscrits en primera opció, respectivament). En el primer cas, la inscripció s'ha fet de forma conjunta amb Enginyeria de Processos Alimentaris.

La sisena titulació de 180 ECTS a preu públic, Tècniques d'Interacció Digital i de Computació, que la Universitat de Lleida (UdL) programa al campus d'Igualada, ha comptabilitzat 20 sol·licituds preferents.


TITULACIONS A PREU PRIVAT
En l'àmbit dels centres que programen graus curts a preu privat destaquen els estudis de Cinematografia de l'ESCAC, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), que ha aconseguit 161 inscripcions per poder ocupar les 90 places de primer curs. Matricular-se a la titulació, que fins ara s'anomenava Cinema i Mitjans Audiovisuals i tenia 4 anys de durada, costa 9.900 e.

El grau de Disseny, Animació i Art Digital del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Politècnica (UPC) ha tornat a registrar uns bons resultats a la preinscripció (90 demandes per a 40 places), semblants als que va tenir el curs passat, quan es va començar a impartir la titulació.

Dins del mateix àmbit temàtic, el grau de Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats de l'escola ENTI, adscrita a la UB, inaugurat el 2016, ha rebut 51 preinscripcions (80 places). Un segon grau curt promogut pel mateix centre, Producció de Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment (60 places), que exigia una prova d'aptitud, només n'ha tingut 10.

Finalment, el grau interuniversitari en anglès de Bioinformàtica (UPF-UB-UPC), estrenat el 2016, ha vist reduïda la demanda a 25 sol·licituds (33 el 2017).


UNIVERSITATS PRIVADES
Les universitats privades programen 3 graus més de curta durada - La Salle-Universitat Ramon Llull (URL) en té dos i la Universitat Abat Oliba (UAO), un- però, com que no participen del sistema de preinscripció, s'haurà d'esperar a les dades de matrícula per conèixer l'acceptació obtinguda.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email