unportal
  • Imprimeix

Nous graus

Les universitats confirmen 29 títols de nova creació per al curs 2017-18

 


Si el curs 2016-2017 ha estat un any de pocs canvis a la llarga llista de títols de grau, el curs vinent es presenta ple de novetats. A l'espera que alguns graus acabin de rebre l'aprovació definitiva, la relació de nous títols per al curs vinent ja compta amb un total de 29 estudis, la gran majoria de 240 crèdits (4 anys).


Entre les novetats per al curs 2017-2018, sobresurt l'aparició del grau d'Enginyeria d'Automoció, una nova titulació que s'impartirà per primer cop al sistema universitari català, que introduiran a la seves respectives programacions la Universitat Politècnica (UPC) i la Universitat de Vic (UVic-UCC). La UPC serà la primera universitat espanyola en oferir aquests estudis a preu públic.

Dues noves titulacions relacionades amb el big data irrompen en l'oferta de títols. La UPC oferirà Ciència i Enginyeria de les Dades i la Pompeu Fabra (UPF), Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades, a més de les enginyeries Informàtica, de Sistemes Audiovisuals i de Xarxes de Telecomunicació, en anglès.

En l'àmbit de les titulacions de 3 anys de durada, es confirma l'aparició del grau de Disseny, Animació i Art Digital que s'impartirà des del CITM (UPC) i dels estudis de Màrqueting Internacional que introdueix l'IQS.

Relació de nous estudisUNIVERSITAT DE BARCELONA (UB)

 

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA (UPC)

 

UNIVERSITAT POMPEU FABRA (UPF)

 

UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI (URV)

 

UNIVERSITAT DE LLEIDA (UdL)


UNIVERSITAT RAMON LLULL (URL)

 

UNIVERSITAT DE VIC-UNIVERSITAT CENTRAL DE CATALUNYA (UVic-UCC)

 

UNIVERSITAT INTERNACIONAL DE CATALUNYA (UIC)

 

UNIVERSITAT ABAT OLIBA (UAO)

 

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA (UOC)