No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El grau de mestre s'afegirà als estudis que ja tenen una prova específica d'ingrés previa

Finlàndia, més a prop (sembla)


Tots els estudiants que el curs vinent vulguin accedir als graus de mestre hauran d'examinar-se de català i castellà a la selectivitat i hauran d'obtenir un  5 de mitjana entre les dues qualificacions

La mesura, que ja s'aplicarà al juny al sistema universitari català, de cara al curs 2014-2015, es va fer pública dijous i no afecta només els batxillers que es presenten a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). També hauran de complir aquest requisit els graduats en CFGS que vulguin accedir als estudis d'Educació Infantil i Educació Primària (i que fins ara podien entrar-hi amb la nota de l'expedient sense passar per les PAU), i els estudiants que aspiren a cursar aquestes dues titulacions a les universitats privades que no exigeixen la superació de la selectivitat.

De fet, es tracta d'un filtre provisional que, de cara al curs 2015-2016 o 2016-2017, es vol reconvertir en una prova d'aptitud que hauran de superar tots aquells que aspirin a cursar el grau de mestre, un tràmit d'admissió com el que ja existeix a d'altres graus, com els de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport que imparteixen les universitats de Barcelona (UB) i Lleida (UdL).

Com a rerefons d'aquesta decisió, impulsada per la Secretaria d'Universitats i la Conselleria d'Ensenyament, hi ha la voluntat d'augmentar el nivell dels titulats, cosa que ha d'acabar repercutint en la qualitat de la docència que s'imparteix a l'educació obligatòria. Les universitats ja han advertit, però, que no n'hi ha prou amb ser més exigents amb els estudiants i que és necessari modificar l'accés a la professió. El mirall del prestigiós sistema de formació de mestres finlandés guia aquestes primeres passes. Caldrà assegurar-se, però, que tot plegat no sigui un miratge.
Indrets on es poden cursar
els cicles d'Esports d'hivern

Cicles d'esports d'hivern a 9 comarques

Els cicles formatius de grau superior (CFGS) d'Esquí alpí, Esquí de fons i Surf de neu, de la família d'ensenyaments esportius d'Esports d'hivern, es poden cursar a 8 centres educatius de set comarques catalanes (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Pallars Jussà i Val d'Aran), on també s'imparteixen els ensenyaments de grau mitjà de les mateixes especialitats.

Els CFGM d'Esquí alpí i Surf de neu s'ofereixen també al Ripollès i al Vallès Occidental.  En alguns d'aquests indrets també s'oferta el cicle esportiu de grau superior d'Esquí de muntanya, dins de la família d'Esports de muntanya i escalada.
Accés a la Facultat de
Psicologia de Blanquerna

Sessions informatives a Blanquerna

Las tres facultats de Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), encenten aquest febrer les sessions informatives dels 14 estudis de grau que imparteixen, que es perllongaran fins a començaments de juliol.

La Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport és la primera en iniciar, demà, 4 de febrer, a les 19 hores, les conferències sobre els graus d'Educació Infantil, Educació Primària, Psicologia, Logopèdia, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport i els nous estudis de Traducció i Llengües Aplicades (Anglès).

El 20 de febrer se celebrarà la primera de les jornades d'informació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals i el 22 s'hi afegirà la Facultat de Ciències de la Salut, que incorpora Farmàcia a la seva oferta.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email