No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una aula de la Facultat de Ciències de la UAB, on s'ofereix el grau amb una nota més alta

Notes de tall 2010-2015:
Física i Matemàtiques s'enlairen,   Arquitectura s'ensorraDes del curs 2010-2011 la major part de les notes de tall que s'exigeixen per ingressar a les universitats catalanes no han experimentat grans canvis, amb les excepcions d'alguna titulació que ha patit un daltabaix, com és el cas d'Arquitectura, i d'unes quantes que han vist com la seva nota d'admissió es disparava.

Els graus de Física i Matemàtiques s'han revaloritzat arreu, com ho han fet els de Química i algunes enginyeries, que cotitzen a l'alça.


Els estudis d'arquitecte no han estat els únics en sortir malparats amb la reculada del sector de la construcció. L'Enginyeria Civil que imparteix la Politècnica (UPC) en solitari ( i que prové de l'Enginyeria de Camins, Canals i Ports) ha patit de valent: si el 2010 es demanava un 11,076 per entrar-hi , aquest curs n'hi havia prou amb un 5.

De la desafecció dels estudiants pels estudis relacionats amb l'edificació, de la qual ja hi ha indicis que ha començat a moderar-se, només s'ha salvat la titulació d'Arquitectura que imparteix la UPC al campus de Sant Cugat del Vallès on, el 2015-2016, es demanava un 8,954 per poder-s'hi matricular.

La caiguda de l'ocupació al sector públic educatiu i l'enduriment de les condicions d'accés als estudis de mestre han fet baixar les notes d'Educació Infantil i Educació Primària en els últims anys, tot i que en proporcions menys acusades.

REVIFADA DE LES CIÈNCIES
L'altra cara de la moneda la protagonitzen els estudis de ciències. Física, sobretot, i Matemàtiques, s'han convertit en titulacions cares d'accedir-hi. No cal dir la doble titulació de Física + Matemàtiques, que encapçala, tant en el cas de l'Autònoma (UAB), com en el de la Universitat de Barcelona (UB) el rànquing de notes de tall més elevades del sistema universitari català.

Del 2010 al 2015, el grau de Física de la UAB ha passat de reclamar un 6,104 a un 10,898, mentre que a la UB el salt no ha estat gaire més petit: d'un 6,346 a un 10,388.

A Matemàtiques ha succeït una cosa semblant. Fa 6 anys la UAB exigia un 5, la UB un 6,860 i la UPC un 9,807. Les últimes notes de tall han estat un 9,176, un 10,022 i un 11,894, respectivament.

ENGINYERIES REVALORITZADES
Les enginyeries biomèdiques que imparteixen la UB i la UPC han passat de prop d'un 10 a més d'un 11 i s'observa un interès creixent i generalitzat per la Química. Així, a la UAB el 5 del 2010 s'ha convertit en un 8,628 el 2015, a la Universitat de Girona (UdG) l'augment ha estat de 2,45 punts (5-7,450) i a la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) d'1,14 (5-6,146). Les enginyeries químiques de la UB i la UAB també han aixecat el llistó al voltant d'1,5 punts.

A Ciències i Tecnologia dels Aliments, tant a la UB com a la UAB, les qualificacions s'han tornat més exigents, un fet que també s'observa als graus de Medicina, sigui a Barcelona, Bellaterra, Reus (URV) o Lleida (UdL). En aquestes dues últimes universitats es demana mig punt més per accedir-hi que fa 6 anys.

Finalment, les notes de l'àmbit d'estudis d'economia i empresa de la Pompeu (UPF) són cada cop més elevades. Des del 2010, International Business Economics ha passat del 10,816 al 12,374, i Ciències Empresarials i Management, del 7,710 al 10,488.
Imatge de l'estand de l'IQS
a l'última edició del Saló

L'IQS farà demostracions al Saló de l'Ensenyament amb impressores 3D


L’Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) serà present un any més al Saló de l'Ensenyament (del 9 al 13 de març) per oferir informació de la seva oferta de graus (Química, Enginyeria Química, Enginyeria en Tecnologies Industrials, Biotecnologia, Farmàcia i Administració i Direcció d’Empreses –opció progressiva cap a l’anglès i opció íntegrament en anglès) i de dobles graus (Química + ADE, Enginyeria Química + ADE, Enginyeria en Tecnologies Industrials + ADE i Biotecnologia + ADE).

A l’estand preparat per atendre al públic (H 812) es faran demostracions del funcionament d’una impressora en 3D, d’ús habitual en les instal·lacions de l’IQS, per als estudiants d'Enginyeria en Tecnologies Industrials.  Els assistents es podran endur una peça prototip fabricada per la impressora.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email