No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El nou grau de Producció Digital formarà dissenyadors i artistes en l'àmbit dels videojocs

Els graus de 3 anys ja són aquíQuatre universitats apadrinen els quatre primers graus de tres anys  (180 crèdits ECTS) que ofereix el sistema universitari català acollint-se a la reforma aprovada pel Govern del PP, el gener del 2015, que flexibilitzava la durada dels títols.

Des que es va fer efectiva la incorporació  a l'Espai Europeu d'Educació Superior, a finals de l'última dècada,  tots els graus que van venir a substituir les antigues llicenciatures i diplomatures eren de 4 anys (240 crèdits ECTS) o més. A partir de setembre, aquest últims conviuran amb títols més curts.


A partir d'avui, i fins diumenge vinent, les universitats mostren la seva oferta per al curs vinent al Saló de l'Ensenyament de la Fira de Barcelona. A l'aparador de les novetats sobresurten els quatre nous títols de tres anys de durada.

L'Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI), fundada el 2013 i adscrita a la Universitat de Barcelona (UB) presenta un nou grau relacionat amb l'àmbit dels videojocs, Producció Digital, que disposa de 80 places de primer curs. El centre imparteix, des del curs 2013-2014, un altre títol del mateix àmbit, Continguts Digitals Interactius, que va ser el primer d'una relació d'estudis vinculats als videojocs a la qual ja s'han incorporat des d'aleshores 8 titulacions més.

La UB també participa en l'oferta d'un segon grau interuniversitari de 3 anys, Bioinformatics, de forma conjunta amb la Politècnica (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que coordinarà la titulació. De fet, el grau, que s'impartirà íntegrament en anglès, s'ofereix sota l'aixopluc d'un centre adscrit a la UPF, l'Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI).

Aquests estudis pretenen formar analistes informàtics capaços d'entendre el llenguatge de metges i biòlegs, un perfil que ara es cobreix amb professionals procedents d'altres àrees o bé amb especialistes fitxats a l'estranger.

La UPF estrena Global Studies, un altre grau curt, els dos primers cursos del qual seran en anglès, mentre que la Universitat Oberta (UOC) s'afegeix a la nòmina de universitats que aposten per primer cop pels títols de 180 crèdits amb Disseny i Creació Digital, en aquest cas en modalitat on-line.

GRAU OBERT EN LLENGÜES A LA UAB
La llista de novetats per al proper curs no acaba amb els quatre graus de 3 anys. L'Autònoma introdueix a la seva programació el Grau Obert en Llengües i Literatures, que permet, a primer curs, combinar assignatures de dos estudis lingüístics, a triar entre Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura Espanyoles, Estudis Clàssics i Estudis Francesos. A banda, la UAB unifica l'entrada de dues enginyeries, les d'Electrònica de Telecomunicació i Sistemes de Telecomunicació, que no es diversificaran fins a tercer curs.

En el terreny de les dobles titulacions, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), oferirà cinc noves combinacions de dos títols, que es podran cursar de forma simultània, entre els graus de CAFE, Fisioteràpia, Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica.

La Universitat Internacional (UIC) incorpora Dret + International Studies i Dret+Political Science, que impartirà amb l'Iona College de Nova York, i Arquitectura + Arquitectura (Buenos Aires), amb la universitat argentina de Belgrano.

El campus de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) afegeix a la seva oferta Podologia+ Fisioteràpia, titulació a la qual s'accedirà des de Podologia.

NOU CAMPUS DE LA UPC A LA ZONA DEL BESÒS
El curs universitari 2016-2017 serà també el de la posada en marxa del nou campus de la UPC a la zona del Fòrum, on al setembre obrirà les portes l'Escola d'Enginyeria Barcelona-Est (EBE). Al nou recinte s'impartiran 7 enginyeries: Biomèdica, Elèctrica, Electrònica Industrial i Automàtica, de l'Energia, Mecànica, Química i de Materials.
El concurs vol fer palès que la
química és omnipresent a la vida

 

IQS i BASF posen en marxa la 2a edició del concurs Aquí hi ha Química 


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull i la companyia Basf organitzen la segona edició del concurs Aquí hi ha Química, obert als estudiants de primer i de segon de Batxillerat. A la primera edició van participar-hi més de 60 estudiants procedents de diferents centres de tot Catalunya.

Des del 7 de març, i fins al 2 de maig, els participants poden presentar els seus vídeos on es mostri, a partir d’un exemple concret, com la química es troba present a la societat i millora la nostra vida quotidiana. A la pàgina web www.aquihihaquimica.com es poden consultar les bases de participació, veure exemples de l’edició anterior i pujar els vídeos per participar-hi.

El concurs atorga premis als guanyadors, al centre educatiu i al professorat que hagi col.laborat en l’elaboració del vídeo.
Gimbernat ha estat un centre
pioner en l'àmbit de la fisioteràpia

Gimbernat ofereix un màster que especialitza en fisioteràpia esportiva

 
Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), programen des d'aquest curs el màster universitari en Fisioteràpia de l'esport i readaptació a l'activitat física, d'un any de durada i que, a diferència de les dobles titulacions en Fisioteràpia i Ciències de l'Activitat Física, aprofundeix en l'especialització i proporciona un títol de postgrau.

Gimbernat, que va ser pionera en la introducció dels estudis de fisioteràpia a Catalunya, ha dissenyat aquests estudis de postgrau davant l'augment de la demanda de professionals, cada cop més acusada, en el camp de la fisioteràpia esportiva i la salut.

El centre imparteix els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis, a banda d'oferir una àmplia oferta de títols de postgrau.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email