No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els canvis al Batxillerat afectaran els alumnes que iniciaran aquest any l'etapa

Tots els estudiants de Batxillerat tornaran a cursar cultura científica


Retorn al passat. El Departament d'Ensenyament ha decidit que, a partir del proper curs escolar, tots els estudiants de primer de Batxillerat hauran de cursar la màteria de Ciències per al món contemporani (cultura científica), com va succeïr, per última vegada, durant el curs 2014-2015, abans de l'aprovació de la llei Wert.

Les noves instruccions adreçades als centres també rehabiliten l'assignatura d'Història de la filosofia, que es torna a convertir en una matèria comuna al segon curs de l'etapa, després que la reforma educativa del PP, singularitzada per la LOMCE,  l'hagués arraconat.


Als documents d'avançament d'orientacions per a l'organització dels centres que ha començat a difondre Ensenyament s'inclouen aquestes dues modificacions del currículum de Batxillerat, tot i que aquestes primeres instruccions passen de puntetes sobre la reintroducció de les dues matèries i no afegeixen cap altre comentari o indicació a banda de ser incloses a la graella de matèries comunes.

Ciències del món contemporani, que havia estat relegada a la condició de matèria específica que l'estudiant podia escollir per completar el currículum personal (com és el cas de les matèries de Sociologia, Religió o Estada a l'empresa), figurarà de nou a la primera divisió de les assignatures comunes.

OBJECTIU: MÉS CONEIXEMENTS CIENTÍFICS
La matèria, que va ser introduïda per la LOE (la norma educativa bàsica aprovada el 2006 pel Govern del PSOE), perseguia augmentar els coneixements de cultura científica de la totalitat de l'alumnat.


Fins ara Ensenyament no s'havia atrevit a contradir la llei Wert en aquest aspecte, com no ho havia fet amb la Història de la filosofia, però a mesura que la norma bàsica del PP sembla destinada a convertir-se en paper mullat van introduint-se les modificacions.

La promoció que va iniciar el Batxillerat l'any passat i que el 2016-2017 cursarà el segon curs també es veurà afectada pels canvis, doncs el curs vinent tot l'alumnat haurà de matricular-se a Història de la filosofia al tractar-se d'una materia comuna.

AJUSTOS HORARIS
La reintroducció de Ciències per al món contemporani, amb una càrrega setmanal de 2 hores, farà que Filosofia en perdi una (passant de 3 a 2), mentre que la segona hora destinada a la cultura científica sortirà dels 60 minuts setmanals addicionals que els estudiants de primer dediquen aquest curs a les llengües catalana i castellana.

Aquestes i altres modificacions menors del currículum, que afectaran els estudiants que s'incorporaran a l'etapa a partir del mes de setembre, es poden consultar a la pàgina de Nou Batxillerat d'Unportal, que ja ha estat actualitzada.
La UPC imparteix prop d'un
centenar de graus i dobles graus

La UPC premia els millors treballs
de recerca de Batxillerat i CFGS


Els estudiants que el curs vinent vulguin cursar un dels graus que imparteix la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) poden presentar-se al concurs de treballs de recerca de Batxillerat (fins el pròxim 29 d'abril) i projectes de CFGS (27 de maig), que aquest any arriba a la seva 17ena edició.

La temàtica ha d'estar relacionada amb els estudis de la UPC (Arquitectura, Enginyeria, Ciències i Tecnologia) i els treballs han d'incorporar criteris de sostenibilitat tant ambientals com ètics i socials.

Els guanyadors, tant en la categoria de Batxillerat com en la d'FP, rebran una tablet i obtindran la gratuïtat de la matrícula de primer curs dels estudis triats. El tutor del treball i el centre educatiu també aconseguiran un premi.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email