No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Cues al carrer Agullers, ahir al matí, al costat de l'Oficina de Preinscripció Universitària

Selectivitat: nota rècord a AnglèsLes qualificacions de Català i Castellà baixen unes dècimes
Història i Història de la Filosofia superen el seu millor registre
Matemàtiques s'enfila fins al 6,78
Matemàtiques Aplicades es queda en un 6,22
Alemany toca sostre: 9,06


L'immensa majoria dels quasi 27.000 estudiants que fa 15 dies es van presentar a  la fase general de les proves d'accés a la universitat ha aconseguit superar la selectivitat. El percentatge d'aprovats (97,05%) s'assembla molt al de l'any passat, quan un 97,10% va aconseguir aprovar-les. La nota obtinguda, un 6,642, reconvertida en un 7,035 després de fer mitjana amb la de l'expedient de Batxillerat, també ha estat lleugerament inferior (6,698 el 2105).

Si l'any passat la nota de Llengua Catalana i Literatura va pujar fins el 6,45, aquesta vegada Anglès (7,52), Història (6,85) i Història de la Filosofia (6,56) han aconseguit els seus millors registres dels últims 5 anys. I Alemany, del que s'han examinat unes desenes d'estudiants, ha tocat sostre: 9,06 de mitjana.

Llengua Catalana i Literatura i Llengua Castellana i Literatura han perdut unes dècimes, però es mantenen per sobre del 6, com ha succeït durant els últims anys.


ELS RESULTATS DE LES MÀTERIES DE MODALITAT
Pel que fa a les assignatures de modalitat que els alumnes poden triar tant a la fase general com a la fase específica (on es poden presentar fins a un màxim de tres proves per aconseguir 4 punts addicionals als 10 de la general), la matèria més popular, Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials, s'ha quedat aquesta vegada per sota de Matemàtiques. El 6,22 de la primera s'ha situat per darrere del 6,78 de la segona.

Ciències de la Terra i el Medi Ambient (6,69), Grec (7,67) i  Llatí (6,87) han assolit la puntuació més alta des del 2012. La pitjor nota s'ha registrat a Electrotècnia (4,73), una mica per sobre del 4,64 del 2014, any en què la mitjana de Matemàtiques va caure fins al 4,03.

La qualificació de Química (5,87) ha quedat lluny de la del 2015 (6,85). No tan acusada ha estat la reculada de Física (5,29 versus 6,02), mentre que Biologia i Geografia, matèries que també concentren a un bon nombre d'estudiants, gairebé no han patit canvis. Economia de l'Empresa ha passat del 6,19 del 2105 al 5,16 de nota mitjana.


LES QUALIFICACIONS DELS GRADUATS DE CFGS
Si s'observen les qualificacions dels 2.511 estudiants procedents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) que només s'han hagut d'examinar de la fase específica (on, a diferència de la fase general, les assignatures s'aproven amb un 5, no pas amb un 4), quasi un 70% n'han superat alguna. La millor nota l'han assolit els pocs que s'han presentat a la prova de Cultura Audiovisual (6,77) i la pitjor mitjana s'ha registrat a Física (2,54). En 10 de les 20 assignatures a les quals podien optar la mitjana no ha arribat a 5.

NOTES DE TALL
La Secretaria d'Universitats i Recerca té previst donar a conèixer les notes de tall el pròxim 12 de juliol. Un dia abans els estudiants ja podran conèixer per internet si han aconseguit accedir a algun dels centres sol·licitats durant el procés de preinscripció, que es tanca avui.
L'edifici de la Facultat de Ciències
de la Salut Blanquerna

Sessió informativa a Ciències de la Salut - Blanquerna aquest dissabte


La Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), ha convocat per demà, dissabte, 2 de juliol, la darrera de les sessions informatives d'aquest curs per tal de donar a conèixer les seves instal·lacions als futurs estudiants i les seves famílies.

El centre està siuat al carrer Padilla 326 (prop del recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau) i l'acte començarà a les 10.30 hores del matí.
Per assistir-hi no cal fer cap inscripció prèvia.

La facultat imparteix els graus de Fisioteràpia, Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica i Farmàcia.

Aquesta última titulació s'ofereix des del curs 2014-15  conjuntament amb l'Institut Químic de Sarrià (IQS), centre també de la URL. El grau de Farmàcia preveu pràctiques obligatòries de 9 mesos, no només en oficines de farmàcia i hospitals, sinó també a la indústria farmacèutica o alimentària.
La cuinera Ada Parellada,
assessora del cicle de cuina 

2.7: Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer els cicles de la UAB


La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha convocat aquest dissabte, 2 de juliol, a partir de les 12 del migdia, una Jornada de Portes Obertes per presentar els Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de Direcció de Cuina i Comerç Internacional.

Per afavorir una ràpida inserció laboral, el pla d'estudis de cadascun dels cicles preveu proporcionar als estudiants una formació en anglès i francès que els permeti desenvolupar-se en entorns reals.

El CFGS de Direcció de Cuina compta amb l'assessorament de la cuinera Ada Parellada. En el de Comerç Internacional s'introdueix el xinès comercial donat l'important paper que la Xina ha assolit en les relacions comercials arreu del món. Per poder assistir-hi cal inscriure's prèviament.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email