No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grup d'aspirants a la universitat als laboratoris de la Facultat de Química de la URV.

 

              13,238

    (Física + Matemàtiques / UAB)

La nota de tall + alta torna a créixer



La doble titulació de Física + Matemàtiques ha tornat a trencar el seu sostre. Un any després que els estudis que imparteix la Universitat Autònoma (UAB) aconseguissin convertir-se en els primers en què es requeria una nota superior a 13 per poder-hi accedir (13,147), el nivell d'exigència ha tornat a créixer (13,238).

A la Universitat de Barcelona (UB) es reprodueix una situació semblant. Per poder-se matricular en aquest estudi caldrà disposar d'una qualificació mínima de 12,926, unes dècimes més que el 2015 (12,898).

Aquest doble grau, que ofereix 40 places de primer curs (20 a la UB i 20 a la UAB) es consolida al capdavant del Top-10 de les notes més altes.



En prop de 80 titulacions cal disposar d'una qualificació superior a 10 per poder ingressar-hi, d'acord amb les dades que acaba de fer públiques la Secretaria d'Universitats.

Les sis primeres posicions del rànquing estan ocupades pels mateixos graus que l'any passat. Darrere de Física + Matemàtiques de la UAB i de la UB se situen els estudis de Medicina que la UB imparteix a l'Hospital Clínic (12,748). La quarta posició l'ocupa el grau de Filosofia, Política i Economia (12,662) de la Pompeu (UPF) i a continuació hi figuren els estudis de Medicina de Bellvitge (UB) i els de la UPF-UAB, on es necessita un 12,621 i un 12,620, respectivament, per poder-hi accedir.

Completen el top-10 el doble grau de Bioquímica i Biologia Molecular + Biotecnologia (12,446) de la Rovira i Virgili de Tarragona (URV), convertit ja en un clàssic en aquesta taula; el grau de Medicina (12,348) que ofereix la UAB en solitari i dues noves incorporacions, també de la UAB: Física + Química (12,370) i Ciències Biomèdiques (12,332), que han pres els llocs que l'any passat ocupaven Enginyeria Física de la Politècnica (UPC) i International Business Economics (UPF), que reculen lleugerament.


RELLEU AL CAPDAVANT DE LA UPC
L'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials, on es requereix un 12,226, pren el relleu d'Enginyeria Física (12,206) al quadre d'honor de la UPC. De la mateixa universitat, l'Enginyeria Biomèdica del nou campus del Fòrum (11,278) i l'Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte (10,162) del campus de Terrassa, que experimenta una forta pujada, ocupen llocs destacats.

Les bios acaparen les primeres posicions a la URV, juntament amb els estudis de Medicina. A la Universitat de Girona (UdG) la situació és semblant, tot i que Medicina (12,303), que ha pujat unes dècimes en relació a l'any passat, lidera el rànquing.


BONS RESULTATS DE FISOTERÀPIA A LLEIDA
A la Universitat de Lleida (UdL), on Medicina reté la nota més elevada (12,305), per davant de Ciències Biomèdiques (11,809), destaquen les bones posicions dels estudis de Fisioteràpia (10,025), CAFE + Fisioteràpia (10,120) i Infermeria + Fisioteràpia (11,318).

Pel que fa als tres primers graus de 3 anys de durada que es programen al sistema universitari català, Estudis Globals (UPF) requereix un 12,070 per ingressar-hi i el grau de Bioinformàtica (ESCI-UPF) un 7,916. En tots dos estudis s'ofereixen 40 places de primer curs.

Les qualificacions del doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària segueixen fregant o situant-se per sobre del 10 en la gran majoria dels casos i s'observa un increment de la demanda als graus d'Infermeria que s'ofereixen a preus públics, que es tradueix en notes més elevades per poder-s'hi matricular.
Vista aèria de l'edifici de l'IQS,
pertanyent a la URL.

La URL ha tingut 1,3 sol·licituds d'accés per cada plaça ofertada


Els centres de la Universitat Ramon Llull (URL), que no es regeixen pel procés de preinscripció públic per regular l'accés als seus estudis sinó que, com la resta d'universitats privades, tenen un sistema d'admissió propi, han tingut aquest juliol 4.495 sol·licituds per a les 3.400 places ofertades, és a dir, 1,32 peticions per plaça.

Els graus que han registrat més demanda han estat Direcció d'Empreses-BBA, i Dret, d'ESADE; Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, Psicologia i Infermeria, de Blanquerna, i Disseny, d'ESDI.

El 15% de la demanda que han tingut els graus de la URL en el seu conjunt correspon a estudiants estrangers, un percentatge que ha anat en augment els tres últims anys.

El procés d'admissió a la URL es tanca al mes de setembre, i fins llavors és possible inscriure's a qualsevol de les seves titulacions.
Copyright © Unportal, All rights reserved.

D'acord amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) 15/1999, del 13 de desembre, les vostres dades de caràcter personal seran recollides en un fitxer, el responsable del qual és Colwith Road, SL, amb la finalitat de poder-vos enviar aquest butlletí i d'altres informacions relacionades amb la nostra activitat.

Colwith Road, S.L. es compromet a respectar-ne la confidencialitat i a utilitzar les vostres dades només per a les finalitats descrites. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició a l'adreça info@unportal.net o enviant un escrit al carrer Roger de Llúria, núm. 93, principal 1a. 08009 de Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email