No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un dels colleges de Cambridge, la universitat europea més ben situada als rànquings

Rànquings internacionals
 
En què excel·leix la universitat catalana? / 1


Més enllà del lloc que les universitats catalanes, situades al capdavant de les espanyoles, ocupen als rànquings internacionals, les diferents classificacions ens mostren any rere any en quins àmbits concrets excel·leixen. Una segona lectura de les últimes dades disponibles de tres dels rànquings més destacats, ARWU de la Universitat Jiao Tong de Shanghai, Times Higher Education (THE) i Quacquarelli Symonds (QS), ens permet identificar quines són les titulacions més ben situades a escala planetària i quines són les raons que els proporcionen aquest estatus.

ARQUEOLOGIA DE LA UB
Els estudis d'Arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) ocupen una posició destacada entre els de la seva especialitat, el número 35 segons QS, una apreciació que corrobora parcialment el THE, que adjudica als graus de l'àrea d'Arts i Humanitats de la UB, entre els quals hi figura Arqueologia, el vuitantè millor lloc. Les citacions d'articles científics publicats en aquest camp pel professorat de la Facultat de Geografia i Història són l'indicador més ben valorat.

El THE torna a coincidir, aquest cop amb l'ARWU, a l'hora de destacar la bona salut dels graus de Medicina i Farmàcia de la UB, que la primera classificació fa extensiva a d'altres estudis de la mateixa àrea. L'ARWU equipara la formació dels professionals sanitaris de la UB amb la què imparteix el Massachusetts Institute of Tecnology (MIT) en la mateixa especialitat, posicionant-la entre els llocs 51 i el 75 dins de la millor oferta universitària internacional.


VETERINÀRIA DE LA UAB
Els estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Autònoma (UAB) reben al THE una valoració positiva molt semblant a la què s'assigna a la UB, mentre que a l'ARWU ocupen un lloc més discret (en la franja que va del 151 al 200). És al rànquing del QS on una titulació d'aquest àmbit, el grau de Veterinària de la UAB, s'enlaira fins molt amunt, ocupant la posició 21. Aquí també s'aprecia, i molt, el valor de la producció del professorat en revistes científiques, a banda d'obtenir una bona puntuació quan es mesura el prestigi acadèmic.

ARQUITECTURA DE LA UPC
En aquesta darrera classificació (QS) sobresurten les valoracions atorgades als graus d'economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que ocupen el 20è lloc (dels quals es destaca positivament la seva internacionalització), i a Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en la posició 29, que gaudeix d'una bona reputació en el món laboral. Els estudis d'enginyeria i tecnologia d'aquesta última universitat també es fan un lloc entre els 100 primers del rànquing.

LA ROVIRA I VIRGILI, PER DAVANT DE LA COMPLUTENSE
L'oferta de la UPC se situa entre els llocs 401-500 de les millors universitats del món al THE, la mateixa franja on s'ha aconseguit col·locar la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), que apareix posicionada per davant de la Universitat Complutense de Madrid, la més gran d'Espanya.

8.10: Sessió informativa de màsters i postgraus a la Facultat Pere Tarrés


La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL) celebrarà, el dissabte 8 d'octubre, a partir de les 11 hores, una sessió informativa per donar a conèixer l'oferta de màsters i postgraus del curs 2016-2017, que es començarà a impartir d'immediat.

El centre ofereix els màsters universitaris en Direcció, Gestió i Intervenció en Serveis Socials i en Models i Estratègies d'Acció Social i Educativa en la Infància i l'Adolescència, a banda dels màsters propis en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària i en Couselling. La Facultat programa també fins a 6 diplomes d'especialització i una desena de cursos d'expert universitari.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email