No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants fent la Selectivitat, l'examen que acaba decidint la nota d'accés a la universitat

Les veritables notes de tall
 
De juliol a octubre, les qualificacions d'accés a 59 graus van baixar entre 1 i quasi 6 punts


Les notes de tall d'octubre, que reflecteixen la qualificació de l'últim estudiant que ha accedit a cadascun dels graus, han baixat, en comparació amb les del mes de juliol, en 255 dels 470 estudis ofertats aquest curs per part de les 8 universitats que participen en el procés de preinscripció (les 7 públiques i la UVic-UCC). En 59 d'aquests graus, la nota ha caigut entre 1 i quasi 6 punts.


El rànquing de les notes de tall més altes fet públic al juliol també s'ha vist lleugerament alterat. Si bé els graus de Física + Matemàtiques de la UAB i la UB segueixen ocupant les dues primeres places (tot i que la nota màxima de juliol del primer,13,238, ha reculat fins al 12,938), el tercer lloc passa a ser ocupat pels estudis de Filosofia, Política i Economia (12,428), desplaçant Medicina - Clínic (12,234), que ocupava la tercera plaça, a la sisena posició.

Al quart i al cinquè lloc s'han situat la doble titulació de Biotecnologia + Bioquímica i Biologia Molecular de la URV (12,400) i el grau de Medicina de la UPF-UAB (12.264), que es converteix en el que té la nota més exigent de l'especialitat.


ENGINYERIA FÍSICA GUANYA POSICIONS

Per davant dels altres 5 graus de Medicina que vénen a continuació, ha aconseguit col·locar-se Enginyeria Física de la UPC (12,206), que ha escalat 8 posicions a la classificació, del lloc 15 al vuitè.

Els canvis més cridaners s'han registrat al doble grau de Física + Química de la UAB, que ha passat de tenir una nota de 12,370 a un 6,598, quasi 6 punts menys. Una cosa semblant ha succeït a Biotecnologia de la UdL, que ha baixat del 10,071 al 5.

En tres graus, Fisioteràpia + Nutrició i Dietètica UdL-Igualada; Enginyeria de Sistemes Aeroespacials UPC-Castelldefels, i ADE + Dret de la UB, les qualificacions han retrocedit entre 4 i 5 punts.

I en tres estudis més, ADE de la UPF, Biotecnologia de la UdG i ADE en anglès de la UAB, la caiguda s'ha situat entre els 3 i els 4 punts.


BAIXADES D'ENTRE 2 i 3 PUNTS

En 18 casos més, la nota ha experimentat un descens d'entre 2 i 3 punts. En aquesta situació es troben els graus de Ciències Ambientals de la UAB i la UdG, Periodisme de la UdL i la URV, Publicitat i Relacions Públiques de la URV, Comunicació Audiovisual + Informació i Documentació de la UB, Economia en anglès de la UAB, Empresa Internacional de la UB, Criminologia + Dret de la UdG, Conservació i Restauració de Bens Culturals de la UB i Bioinformàtica de la UPF (ESCI)-UB-UPC.

Amb una davallada de nota similar, a la branca de Ciències de la Salut podem trobar els graus de Ciència i Tecnologia dels Aliments (UB), Nutrició Humana i Dietètica (URV), Podologia (UB) i Fisioteràpia en anglès (UdG-UB). També s'han vist afectats per aquest descens de la nota de tall les enginyeries de l'Energia i d'Electrònica Industrial i Automàtica que la UPC imparteix al nou campus de Sant Adrià del Besòs, i els Estudis d'Arquitectura de la UPC a Sant Cugat.

En 33 estudis més la qualificació ha retrocedit entre 1 i 2 punts, mentre que en 214 graus s'ha mantingut el llindar d'exigència fixat al mes de juliol.


L'ESTRATÈGIA A SEGUIR

Els estudiants que al mes de juliol no aconsegueixen una plaça als estudis desitjats, tenen la possibilitat de manifestar, amb independència que es matriculin en una altra opció o no, que volen continuar aspirant a la plaça que volen preferentment fins al mes d'octubre, quan es tanca el procés de matriculació.

Els usuaris subscrits a Unportal ja poden consultar les notes de tall d'octubre, i comparar-les amb les de juliol, a cadascuna de les fitxes dels 470 graus on l'accés està regulat per la nota de tall.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email