No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El disseny de la selectivitat del juny del 2017 sembla ara ja definitivament tancat 

 

Més canvis a la selectivitat

 
Història de l'Art s'afegeix a les 4 matèries de modalitat entre les què s'haurà de triar obligatòriament a la fase general, amb independència del Batxillerat cursat

L'assignatura de modalitat escollida a la fase general podrà ponderar per a la fase especifica si s'obté una nota mínima de 5 i no caldrà tornar-s'hi a examinar


Entre el 13 i el 15 de juny els batxillers que es presentin a la selectivitat s'hauran d'enfrontar, a la fase general, a quatre de les cinc proves de les que s'examinaven fins ara: Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera (a escollir entre anglès, alemany, francès o bé italià) i Història o Història de la Filosofia (a triar). L'opcionalitat del cinquè examen, però, es veurà sensiblement reduïda. Si fins l'any passat es podia escollir entre 20 matèries de modalitat, des d'Anàlisi Musical a Tecnologia Industrial, aquest any l'elecció es limitarà a 5 assignatures: Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Història i Fonaments de les Arts i Història de l'Art. Això sí, la tria, com ja succeïa fins ara, no haurà d'estar necessàriament condicionada pel Batxillerat cursat.

La setmana passada, Universitats va anunciar que s'havia introduït aquesta modificació a la fase general, però no va quedar clar si serien 4 o 5 les matèries entre les que es podria escollir. Ahir, dilluns, va especificar, a través d'un comunicat, que finalment es podrà triar entre 5 assignatures de modalitat i que Història de l'Art formarà part del quintet.


UNA QUALIFICACIÓ QUE POT SER TINGUDA EN COMPTE DOS COPS
La setmana passada tampoc no es va aclarir si la modificació de la fase general tindria alguna repercussió sobre la fase específica. Es va avançar que es mantindrien les ponderacions com fins ara, és a dir, que hi hauria una vintena de matèries optatives que permetrien aconseguir fins a 4 punts addicionals a la fase voluntària de les proves, però no es va dir res sobre una novetat que també han decidit incorporar d'altres comunitats autònomes a partir de l'ordre de 23 de desembre del Ministeri d'Educació que regula el nou format de la selectivitat, rebatejada pel Govern central com a Evaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU).

Es tracta que la matèria de modalitat escollida a la fase general també sigui tinguda en compte a l'hora de ponderar per a l'específica, sempre i quan s'obtingui una nota igual o superior a 5, sense que calgui tornar-s'hi a examinar. Per què s'exigeix un 5? Doncs perquè també és un requisit que es reclama a cadascuna de les matèries que formen part de la fase específica per poder ponderar.


LA PRE-MATRÍCULA
Previsiblement, durant la primera quinzena del mes de març s'obrirà la pre-matrícula de la selectivitat, que es realitza a través del portal accesnet, on els estudiants hauran d'especificar de quina assignatura de modalitat es volen examinar a la fase general i triar fins a tres matèries més per a la fase específica. Finalment, prevaldran, com en anys anteriors, les dues millors qualificacions un cop ponderades. Una d'aquestes podrà ser la de l'assignatura de modalitat elegida en la fase general.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email