No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els estudis del grau de Disseny estan associats a dues branques diferents de coneixement

 

Graus que no ponderen el mateix a tots els centres on s'imparteixen

 

Les matèries que permeten aconseguir fins a quatre punts addicionals a la fase específica de la selectivitat als estudiants que volen cursar CAFE, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Biomèdiques, Disseny, Estadística, Matemàtiques o Videojocs depenen de la branca de coneixement a la què cada universitat adscriu els estudis.


UNPORTAL. Barcelona
La pre-matrícula de la selectivitat que els estudiants de Batxillerat han de formalitzar fins al 15 de març obliga a triar ara si es volen examinar d'Història o Història de la Filosofia a la fase general. A banda, han d'escollir les matèries de modalitat (una per a la fase general i tres, com a màxim, per a l'específica) de les que volen presentar-se a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) del mes de juny. Aquest any, i per primer cop, la matèria de modalitat que triïn per a la fase general també els servirà per ponderar a l'específica sense que hagin de tornar-s'hi a examinar. Ara bé, no tots els graus universitaris que porten el mateix nom tenen una taula de ponderacions idèntica.

La branca de coneixement a la què cada universitat adscriu els estudis (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques o Enginyeria i Arquitectura), en funció de l'orientació que es vol donar a les titulacions, determina quines són les assignatures que possibiliten en cada cas l'obtenció d'un plus de nota a les PAU.

CAFE
El gruix de les universitats que imparteixen Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE), per exemple, vinculen aquest grau a la branca de Ciències de la Salut i concedeixen la possibilitat de guanyar dos punts als aspirants a ingressar-hi que s'examinin de Biologia, Física, Matemàtiques i Química. No és el cas de la UVic-UCC, on aquests estudis formen part de la branca de Ciències Socials i Jurídiques. Això fa que, a banda de les assignatures ja esmentades, els candidats també puguin aconseguir els dos punts complementaris examinant-se de Geografia, Literatura Catalana o Literatura Castellana.

DISSENY
Una situació semblant es reprodueix a Disseny, situat en la majoria dels casos a l'àrea d'Arts i Humanitats, excepte en el cas d'Elisava, el centre adscrit a la UPF, que ho fa a la branca d'Enginyeria i Arquitectura. Si a la majoria dels centres que programen el grau les assignatures de Dibuix Artístic, Disseny i Història de l'Art són les que ponderen un 0,2, per accedir-hi, a Elisava es tenen preferentment en consideració els resultats de Ciències de la Terra i Mediambientals, Dibuix Tècnic, Disseny i Matemàtiques.

VIDEOJOCS
La situació més diversa es dóna als graus de videojocs on, amb denominacions semblants, es troben estudis relacionats amb tres branques diferents. El més freqüent és que s'inscriguin dins d'Enginyeria i Arquitectura, com és el cas dels dos graus del CITM de la UPC o del grau de la mateixa especialitat que programa la Universitat de Girona (UdG), però el Tecnocampus (UPF), en canvi, els vincula a l'àrea de Ciències Socials, i ENTI (UB) oferta un grau de videojocs a la branca d'Arts i Humanitats.

MATEMÀTIQUES
La UB i la UAB situen els seus respectius estudis de Matemàtiques a l'àrea de Ciències, mentre que la UPC els inclou a la branca d'Enginyeria i Arquitectura. Les matèries que ponderen un 0,2 són indèntiques a les tres universitats, però el ventall d'assignatures que atorguen un punt addicional (0,1) és més ampli a la UPC.

Les diferències també es detecten a Ciència i Tecnologia dels Aliments, que la UB i la UAB adscriuen a Ciències de la Salut, mentre que la Universitat de Lleida (UdL) opta per vincular-lo a la branca de Ciències; i al grau de Ciències Biomèdiques, que la UAB i la UdL relacionen amb Ciències de la Salut, a diferència de la UB, que el situa a Ciències. També estan adscrits a diferents branques els estudis d'Estadística. La UB situa el grau al vessant de les Ciències Socials i la proposta de la UAB/UVic-UCC, on els estudis reben la denominació d'Estadística Aplicada, a l'àrea de Ciències.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email