No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un nou grau que impartirà Blanquerna formarà gestors d'equipaments esportius.

 

ELS NOUS GRAUS DEL CURS VINENT / 2

La universitat pública congela
les noves titulacions de 3 anys


El part dels graus de 3 anys de durada està resultant més difícil del previst. Tot i que el Consell Interuniversitari de Catalunya va donar a l'octubre el seu vistiplau perquè les universitats públiques poguessin impartir el curs vinent 5 graus de 180 crèdits (60 menys que la immensa majoria de les titulacions actuals) el cert és que cap d'aquests estudis s'ha arribat a programar per al curs 2017-2018.

Els únics graus de 3 anys de durada que s'estrenaran al setembre pertanyen a centres privats adscrits a les universitats públiques o bé a universitats privades.

 

UNPORTAL. Barcelona
L'únic grau de 180 crèdits que s'imparteix a preu públic al sistema universitari català és Global Studies, que oferta la Pompeu Fabra (UPF). La intenció inicial dels centres públics era que el curs vinent se n'afegissin cinc més, però les diferències al si de la comunitat universitària sobre la conveniència de programar graus més curts ha acabat paralitzant els tràmits per tirar-los endavant. 

La Universitat de Barcelona (UB) va plantejar impartir dues titulacions que ja té a la seva programació, Empresa Internacional i Conservació i Restauració de Béns Culturals, en el format de tres anys que possibilita la reforma universitària que va dissenyar el ministre Wert en l'anterior legislatura. La seva intenció, que l'octubre passat va obtenir el suport de la Direcció General d'Universitats de la Generalitat, era compaginar l'existència de la nova titulació d'Empresa Internacional amb el manteniment de l'antiga, és a dir, que els estudiants poguessin triar entre un títol de 180 crèdits i un altre de 240.

LA URV I LA UPC
Una cosa semblant va proposar la Universitat Rovira i Virgili (URV), que pretenia incorporar el grau de tres anys en Tecnologia de Bioprocessos al mateix temps que tirava endavant Enginyeria de Bioprocessos i Aliments, de 4 anys.

I la Politècnica (UPC) va rebre llum verda per reconvertir Enginyeria Agroambiental i del Paisatge en uns estudis de Paisatgisme de 180 crèdits. A banda, optava a introduir Fonaments de la Telecomunicació, també de 3 anys, a la seva oferta. Però cap d'aquestes propostes, beneïdes pel Consell Interuniversitari de Catalunya, ha reeixit. Almenys de moment.

La nòmina de titulacions de 3 anys del sistema universitari català, públic i privat, es limita avui a 4 graus: l'esmentat Global Studies (UPF); el grau interuniversitari de Bioinformàtica (UPF-UB-UPC) que s'imparteix a preu privat sota el paraigua d'un centre adscrit a la UPF, ESCI; Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats, que oferta ENTI, adscrit a la UB; i Disseny i Creació Digitals de la UOC.

UNIVERSITATS PRIVADES
Per a l'any vinent s'anuncien 5 titulacions més de 180 crèdits: Disseny, Animació i Art Digital del CITM (adscrit a la UPC); Màrqueting Internacional en una Economia Digital, de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), pertanyent a la Ramon Llull (URL); Emprenedoria i Economia Digital de la UVic-UCC; Global Business, de l'Abat Oliba (UAO), i Ciència per a la Salut i el Benestar que programarà la UOC. 

NOUS GRAUS DE 4 ANYS
En l'àmbit dels graus de 4 anys, a banda de les noves enginyeries, Blanquerna (URL) oferirà el proper curs, per primer cop, Gestió Esportiva, un grau inèdit que vol formar gestors d'organitzacions i equipaments esportius, i recuperarà Pedagogia, que ja havia impartit amb anterioritat. La UVic-UCC inaugurarà Medicina (6 anys), que es convertirà en el 8è grau d'aquesta disciplina, el segon a la universitat privada, que es pot cursar a Catalunya.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email