No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Els resultats de la selectivitat d'enguany està previst que es donin a a conèixer el 28 de juny

 

A la meitat dels graus amb nota de tall s'hi pot accedir amb un 5


El 2016 només es va demanar una qualificació superior a 10 a 62 dels 469 estudis de les 7 universitats públiques i de la UVic-UCC

La preinscripció universitària està previst que es realitzi entre el 6 de juny i el 3 de juliol. Els resultats de la selectivitat es coneixeran el 28.6UNPORTAL. BARCELONA
A gairebé la meitat dels graus de les 7 universitats públiques de Catalunya i de la UVic-UCC del curs 2016-2017, 222 d'un total de 469, els estudiants de primer curs hi han pogut accedir finalment amb una nota de 5. Només a 62 títols, que representen un 13% de l'oferta, s'ha reclamat una qualificació d'entre 10 i 12,938, la més alta que es va exigir al grau de Física + Matemàtiques de la UAB. A la primera assignació de juliol, la nota arribava al 13,238, però les dades d'octubre, quan es va tancar la matrícula, indiquen que l'últim estudiant que s'hi va matricular ho va fer amb una qualificació per sota de 13.

62 són poques, però, en ocasions, en aquest primer segment s'hi troben la totalitat de les opcions existents d'una mateixa titulació, com els 7 graus de Medicina que es poden cursar a preu públic, els de Ciències Biomèdiques o els de Física.

Tot i que no hi ha cap garantia que l'estadística es repeteixi, el més probable és que el gruix dels estudis amb notes de tall baixes del curs vinent, que corresponen a graus amb una demanda feble respecte a l'oferta de places,  sigui semblant. També és previsible que les qualificacions de les titulacions que tenen un nivell acceptable de sol·licituds experimentin un augment com a conseqüència de les modificacions introduïdes a la selectivitat, on per primera vegada la matèria comuna d'opció de la fase general també serà tinguda en compte per a la nota d'admissió si s'obté almenys un 5.


LA MAJORIA OBTÉ ENTRE UN 5 i UN 7 A LA FASE GENERAL DE LA SELECTIVITAT
L'any passat, dels 26.246 estudiants que van superar la selectivitat, la meitat van aconseguir a la fase general una puntuació d'entre 5 i 7 punts; uns altres 10.000, entre un 7 i un 9, i 431 van obtenir un reconeixement per haver assolit entre un 9 i un 10. Els que es van presentar a la fase específica van poder sumar fins a 4 punts addicionals.

N'hi van haver 2.260, prop d'un 9%, que van aprovar la selectivitat amb una qualificació d'entre 4 i 5 (la prova se supera amb un 4), un resultat que no garanteix l'ingrés als estudis universitaris, on es requereix una nota mínima de 5 un cop feta la mitjana entre la selectivitat i la nota de l'expedient de Batxillerat.


QUAN ES CONEIXERAN LES NOTES DE TALL D'ENGUANY?
La preinscripció universitària pel al curs vinent està previst que s'obri el 6 de juny i es tanqui el 3 de juliol, pocs dies després que, el 28 de juny, els estudiants coneguin els resultats de la selectivitat que aquest any se celebrarà els dies 13, 14 i 15 del mateix mes. El termini per poder matricular-se a les proves, si s'està cursant el segon curs de Batxillerat, finalitza l'1 de juny.

L'Oficina d'Accés a la Universitat calcula que l'11 de juliol podrà donar a conèixer la primera tanda d'assignacions, de manera que els aspirants a cursar un grau que hagin obtingut la plaça que desitjaven podran matricular-se d'immediat.
L'IQS programa 9 graus

L'IQS dedica 1,2 milions d'euros a
beques i ajuts als estudiants


L'Institut Químic de Sarrià (IQS) de la Universitat Ramon Llull (URL) dedica cada curs més d'1,2 milions d'euros a beques als estudiants atenent a criteris d’excel·lència acadèmica i de caràcter econòmic.

Els estudiants amb un bon expedient acadèmic poden beneficiar-se d’una reducció del 50% en l’import de la matrícula. I per raons econòmiques, l’alumne pot demanar una beca per l’import total o parcial del cost dels estudis. En aquest supòsit es valora la situació econòmica de la unitat familiar.

Gràcies al suport d’empreses i entitats patrocinadores, moltes de les quals són membres de la Fundació Empreses IQS, durant el curs 2016-17 l'IQS va poder atendre el 100% de les sol·licituds de beques i ajuts que complien els requisits establerts.
El grau ofereix 50 places
 

ADE d'UManresa ofereix un programa
que accelera la inserció laboral


El grau en ADE d’UManresa ofereix als alumnes  matriculats la possibilitat de ser inclosos en el programa Prèmium-Empresa. Es tracta d’un itinerari formatiu paral·lel al grau, totalment gratuït per als estudiants, que reforça les seves competències en idiomes (anglès i un segon idioma estranger) i l’experiència pràctica en entorns professionals reals.
 
El programa ha estat dissenyat per afavorir el contacte entre l’alumnat i el món empresarial i per fomentar l’aprenentatge pràctic com a complement de la formació teòrica que s’imparteix a les aules de la universitat.

Després de tres anys d’implantació de la iniciativa, la inserció laboral dels alumnes que s’hi acullen és de prop del 90% al cap d’un any de finalitzar els estudis. De fet, un de cada quatre continua treballant a la mateixa empresa on va fer l’estada de pràctiques remunerades.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email