No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Examen de selectivitat a les aules de la UPF (Foto: Pere Tordera /ARA)

 

La PAP de Magisteri descarta prop d'un terç dels candidats a mestreEl percentatge de suspesos, del 29%, és similar al dels que fins ara optaven per Educació Infantil o Primària i no aconseguien superar les matèries de Català i Castellà de la selectivitat amb un 5 o més de mitjana entre les dues matèries 


UNPORTAL
782 noies i nois (un 29%) dels 2.713 que el 15 de juny es van presentar a la Prova d'Aptitud Personal (PAP) per poder-se matricular a qualsevol dels graus d'Educació Infantil o d'Educació Primària que s'imparteixen a Catalunya no han superat l'examen. Des del 2014, els aspirants a ingressar als estudis de Magisteri havien d'obtenir, com a mínim, una mitjana de 5 entre les proves de Català i de Castellà de la selectivitat per poder-hi accedir, però el format de la Prova d'Aptitud Personal (PAP) ha canviat aquest any i, per primer cop, els estudiants s'havien d'enfrontar a un procés selectiu al marge de la selectivitat.

Més del 71% se n'han sortit, un percentatge que el coordinador de les proves, Josep Maria Cornadó, va dir ahir que era el que els organitzadors esperaven. L'any passat, els que van aconseguir obtenir el 5 de mitjana que es demanava entre les dues matèries de llengua de les PAU van ser prop del 65%. Aquesta vegada, a més a més d'haver de realitzar una prova de competència comunicativa i raonament crític, s'havien d'enfrontar a un segon examen de competència lògico-matemàtica. Els resultats van ser semblants en els dos exercicis, segons va avançar Cornadó, que va afegir que Universitats encara no disposa de dades sobre el nombre d'aprovats procedents del Batxillerat i de CFGS.

En els últims anys, diferents països han posat en marxa processos selectius específics per als estudiants que volen accedir als estudis universitaris de Magisteri similars al que s'ha implantat a Catalunya. En alguns casos, com passa a Portugal o a Anglaterra, es prioritzent les proves de coneixements, però en d'altres ocasions es barregen amb entrevistes per conèixer les motivacions que porten als candidats a interessar-se per la professió docent.

HOLANDA I NORUEGA
D'acord amb les dades recopilades per la catedràtica de la Universitat Complutense de Madrid Inmaculada Egido, a Holanda un 30% dels que es presenten a aquest tipus de selecció fracassen. I a Noruega, segons va dir en una conferència que ha impartit aquesta setmana a Barcelona dins del marc d'una jornada organitzada per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), aquest percentatge es troba al voltant del 25%, índexs, en els dos casos, similars als registrats aquí.

El fet de desvincular les notes de les matèries de Català i Castellà i Matemàtiques de l'examen de selectivitat dels resultats de la PAP, pot provocar situacions sorprenents. Es pot donar el cas que hi hagi estudiants que obtinguin menys d'un 4 als exercicis de llengua i matemàtiques en la fase general de la selectivitat i, en canvi, superin les PAP. O a l'inrevés: que tinguin puntuacions altes a les PAU però fracassin a les PAP. En el primer cas, podran optar a una plaça de Magisteri, però en el segon no.
La Facultat d'Educació de la UdL
L'oferta de màsters oficials de la UdL
inclou una cinquantena de títols


La programació de màsters oficials de la Universitat de Lleida (UdL) i dels seus centres adscrits comprèn més d'una cinquantena de títols que formen part dels diferents àmbits de coneixement, entre els quals n'hi ha d'interuniversitaris (en col·laboració amb d'altres universitats) i amb el distintiu Erasmus Mundus.

Entre els centres que imparteixen un major nombre de màsters oficials hi ha l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, que en programa vuit; la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, amb vuit més, dos dels quals de nova creació (Neuropsicologia, i Formació Avançada del Professorat d'Educació Infantil i Primària), i la Facultat de Dret, Economia i Turisme, que n'ofereix set més.

La seu de l'Institut Nacional d'Educació Física (INEFC) de Lleida, adscrit a la UdL, oferta 4 màsters oficials.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email