No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El campus Nord de la UPC, on està situada la Facultat d'Informàtica de Barcelona

 Enginyeria informàtica, campiona en ocupacióL'última enquesta d'inserció laboral dels universitaris catalans realitzada per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) durant els primers mesos del 2017 situa els estudis d'Enginyeria Informàtica de 5 universitats entre els 20 graus que registren una major ocupació.


UNPORTAL
El treball, on es pregunta els que van obtenir el títol el 2013 si tenen feina tres anys després de graduar-se, revela que l'ocupació arriba al 100% als graus de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica de la Politècnica (UPC), Enginyeria Mecànica de la UdL i Enginyeria en Tecnologies Industrials de la Universitat de Girona (UdG). La mostra en cadascun d'aquest estudis oscil·la entre els 27 i els 35 titulats.

Al cinquè lloc del rànquing es troba la primera de les cinc enginyeries informàtiques que apareixen entre els primers 20 llocs, la de la UPC, on la taxa d'ocupació ja no és del 100%, però s'hi acosta: 98,4%. S'ha de tenir en compte, a més a més, que la xifra d'enquestats, 125, quadruplica la dels estudis que li passen per davant. Els graus d'Enginyeria Informàtica de la UdG, UdL, Universitat de Barcelona (UB) i Pompeu Fabra (UPF) compten en tots els casos amb índexs d'inserció laboral superiors al 96,6%.

A la penúltima enquesta confeccionada per l'AQU (el 2014, amb els titulats del 2010) aquesta enginyeria ocupava només dues de les 20 primeres places del rànquing d'ocupació.


MEDICINA PERD TERRENY
La classificació estava encapçalada en l'estudi del 2014 pel grau de Matemàtiques de la UB, uns estudis que, tot i que continuen tenint un elevat índex d'inserció laboral (92,3%), han caigut del Top 20. Fa quatre anys era Medicina, amb quatre titulacions (les que s'imparteixen a la Rovira i Virgili (URV), Autònoma (UAB), UB i UdL), la que dominava les primers posicions de la llista. Aquesta vegada només hi apareixen la UdL i la UAB. Els estudis de Medicina de la UPF i de la UdG, donat que es tracta de graus de creació més recent, no han participat en l'enquesta d'inserció.

Sota el lideratge d'Informàtica, que també ostenta una presència destacada a la classificació de graus on es troba feina més aviat, les enginyeries continuen dominant la classificació laboral. Com ja succeïa fa 4 anys, la meitat dels 20 estudis amb més inserció són d'aquest àmbit.


PUBLICITAT I ÒPTICA
A banda d'això, el grau de Publicitat i Relacions Públiques de la UPF conserva una bona posició al rànquing dels estudis amb més ocupació, com ho fa Òptica i Optometria de la UPC, la titulació on hi ha un major nombre de graduats que aconsegueixen un lloc de treball en un període màxim de 3 mesos.

A diferència del que passava el 2014, els graus d'Infermeria i Educació Infantil (de la UdL i URV, respectivament) aquesta vegada sí que són presents als primers 20 llocs de la classificació. I a la vintena posició del rànquing hi han accedit els estudis d'Informació i Documentació de la UB.


CENTRES PRIVATS
Si ens fixem en els graus impartits a preu privat, l'enquesta de l'AQU torna a situar els estudis de Logopèdia de Blanquerna - Universitat Ramon Llull (URL), amb una mostra de 26 graduats i un 100% d'ocupació, al capdavant de la categoria. El 2014 ja lideraven la classificació.

Entre les 10 primeres posicions també hi ha dues enginyeries, Electrònica Industrial i Automàtica de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) i Sistemes de Telecomunicació de La Salle (URL); els estudis d'Educació Primària, Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica de Blanquerna (URL), i el grau de Direcció d'Empreses-BBA d'ESADE (URL).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email