No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El nou grau de Paisatgisme es proposa formar titulats competents en la planificació i disseny de parcs

 

Els nous graus del curs vinent

 

La Universitat Rovira i Virgili començarà a impartir al setembre una enginyeria de 3 anys a preu públic i la Politècnica n'anuncia 2 més

Global Studies de la Universitat Pompeu Fabra deixarà de ser l'única titulació de 180 ECTS que s'ofereix als centres públics

L'ESCAC, adscrit a la UB, obté llum verda per reconvertir el grau de Cinema de 4 anys en un títol curt vinculat a un màster de 2 anysUNPORTAL
El curs 2018-2019 s'albira com a decisiu per desencallar la implantació dels graus de tres anys de durada (un any menys que la immensa majoria dels actuals estudis) a la universitat pública. Des que, el 2015, el Govern espanyol va obrir la porta a les titulacions de 180 crèdits ECTS, a Catalunya només s'ha programat un títol d'aquestes característiques: Global Studies de la Pompeu Fabra (UPF).

De fet, la Rovira i Virgili de Tarragona (URV) ja compta amb les benediccions de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU) i del Consejo de Universidades per estrenar Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, una titulació curta que va intentar oferir l'any passat coincidint amb la inauguració d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, de 240 ECTS, que es va integrar en l'oferta de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química.


PAISATGISME I ENGINYERIA ESPACIAL
Dins del mateix àmbit de les enginyeries, la Politècnica (UPC) anuncia la impartició de dos estudis més de 3 anys de durada que encara no disposen de totes les autoritzacions pertinents, però que podrien obtenir-les ben aviat: Paisatgisme, ofertat conjuntament per les escoles tècniques superiors d'Agricultura i Arquitectura de Barcelona, i Enginyeria Espacial, impartit en anglès a Castelldefels, que s'afegirà als graus d'Enginyeria de Sistemes Aeroespacials i d'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials, de 240 ECTS, que la UPC ja ofereix.

CINEMATOGRAFIA
L'oferta dels centres privats, que ja disposen de quatre títols curts, dos dels quals estrenats el setembre passat (Disseny, Animació i Art Digital del CITM, adscrit a la UPC, i Tècniques d'Aplicacions de Software de La Salle -URL-),  s'enriquirà, de cara al curs vinent, amb una cinquena titulació de 180 ECTS: Cinematografia.

Aquest grau de l'ESCAC, un centre adscrit a la UB situat a Terrassa, vindrà a substituir el títol de Cinema i Mitjans Audiovisuals, de 240 ECTS. El centre va arribar a anunciar els nous estudis per al curs 2017-2018 però finalment no va aconseguir les autoritzacions necessàries per reconvertir-los. Per al 2018-2019 les ha obtingut i oferirà aquests estudis dins d'un programa conjunt que inclou el grau de tres anys i un màster de 120 ECTS (2 anys).


NOUS ESTUDIS DE 240 ECTS
Pel que fa als graus de quatre anys de durada, la Universitat de Girona (UdG) programarà per primer cop els estudis d'Enginyeria Biomèdica, una titulació que ja imparteixen UB, UPC, UPF, URV i la Universitat de Vic.

I la UPC, per la seva banda, té previst posar en marxa Enginyeria de Ciències Agronòmiques (resultat de la fusió de les enginyeries Agrícola i Agroambiental i del Paisatge); Enginyeria Electrònica (que ve a substituir una menció d'Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació), i Enginyeria Geològica i Ambiental, que impartirà amb la UB i que vindrà a ocupar el lloc de l'actual Enginyeria Geològica.


CIÈNCIES I TECNOLOGIES DEL MAR i TECNOLOGIES INDUSTRIALS I ECONOMIA
A banda, la Politècnica confia a poder presentar dos graus nous de trinca: Ciències i Tecnologies del Mar i Tecnologies Industrials i Economia, també de 4 anys de durada. Aquesta última titulació s'oferiria en anglès, conjuntament amb la UPF, tindria un sistema de selecció de l'alumnat propi (s'hauria de superar, a més a més de la selectivitat, una prova d'aptitud personal per ingressar-hi), i rebria finançament privat.

PEDAGOGIA
Pel que fa a les universitats privades, Blanquerna (URL) recupera el grau de Pedagogia i estrena uns estudis que volen formar especialistes en comunicació internacional, Global Communication Management, i la Universitat Internacional (UIC) es proposa oferir per primer cop Psicologia.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email