No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat de Medicina del Clínic es postula per impartir un nou grau en Imatge Mèdica

 

La UB preveu impartir un grau inèdit en
Imatge Mèdica i Radioteràpia al Clínic

 

El Ministeri de Sanitat ha de dir si les competències dels graduats dels nous
estudis col·lisionen amb les dels metges especialistes abans que s'aprovi


UNPORTAL
La Universitat de Barcelona vol començar a impartir el curs vinent (2018-2019) un nou grau de quatre anys de durada (240 ECTS) en Imatge Mèdica i Radioteràpia al campus Clínic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, on ja s'ofereixen els graus de Medicina, Infermeria, Ciències Biomèdiques i Enginyeria Biomèdica, els dos últims conjuntament amb les facultats de Biologia i Física, respectivament.

El projecte es troba en fase de verificació per part de l'Agència per a la Qualitat (AQU). Una vegada superat aquest tràmit caldrà que la UB aconsegueixi l'informe favorable per part del Ministeri de Sanitat perquè el Consejo de Universidades acabi donant-li llum verda. Fonts de la universitat consultades per Unportal s'han mostrat optimistes respecte a la possibilitat que els nous estudis puguin estrenar-se el proper mes de setembre.

OBSTACLES A SALVAR
Les dificultats poden venir per la denominació, que podria haver de canviar, o perquè es considerés que les competències del nou grau entren en conflicte amb l'exercici professional dels metges especialistes en radiologia i radioteràpia. La UB justifica la necessitat que existeixi aquest perfil professional pels canvis que s'estan operant amb la irrupció de les noves tecnologies en àmbits com el diagnòstic telemàtic. La nòmina de professorat mèdic associat vinculada al centre possibilitaria que el grau es pogués programar sense haver de recórrer a la contractació de personal docent, cosa que dificultaria la seva aprovació.

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR
Actualment dos dels cicles formatius de grau superior de la branca de Sanitat, Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear i Radioteràpia i Dosimetria, formen tècnics superiors en especialitats vinculades al nou grau que vol impartir la UB.

Imatge per al Diagnòstic s'ofereix a 15 centres de tot Catalunya, 5 dels quals públics, que disposen d'unes 500 places. Radioteràpia només es pot cursar a 3 centres, dos dels quals públics, que compten, en conjunt, amb un centenar de places. La major part dels instituts que programen aquests estudis s'han especialitzat en l'oferta sanitària, com és el cas de l'Institut Bonanova de Barcelona. El nou grau oferirà la possibilitat d'adquirir un plus de formació als tècnics superiors d'FP i, al mateix temps, entrarà a competir amb aquest tipus de formació superior.

EL GRAU CURT D'EMPRESA INTERNACIONAL NO PROSPERARÀ
D'altra banda, la UB ha confirmat que ha hagut de renunciar al nou grau d'Empresa Internacional, de 3 anys de durada (180 ECTS), que volia començar a impartir el setembre passat i que va ajornar per al curs vinent,  després que el Consejo de Universidades li hagi negat definitivament el seu vist-i-plau. La UB ja programa aquest grau, que s'imparteix en anglès, però en la versió de quatre anys de durada (240 ECTS).
Formar community managers  que
gestionin les xarxes socials figura
entre els objectius del grau.
Informació i Documentació de la UB,
un grau amb una ocupació del 96%


El grau d'Informació i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB), amb un percentatge del 96% d'ocupats tres anys després de finalitzar els estudis, és el vintè títol universitari amb un taxa d'inserció laboral més elevada (el cinquè si només es consideren les titulacions de la branca de Ciències Socials i Jurídiques), d'acord amb l'última enquesta de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

Si tradicionalment el grau pretenia formar professionals que gestionessin biblioteques o centres de documentació, la irrupció de les noves tecnologies ha provocat que també proporcioni als estudiants les competències necessàries per organitzar grans quantitats d'informació per posar-la a l'abast dels usuaris de tot tipus de dispositius o per fer-la accessible a empreses i institucions.

La UB també imparteix una doble titulació que combina els estudis d'Informació i Documentació amb els de Comunicació Audiovisual.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email