No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, on s'imparteix  Primària en anglès

Quins graus s'imparteixen en anglès?


Les titulacions on la llengua anglesa és present, en un percentatge igual o superior al 50% del pla d'estudis, no arriben al mig centenar

La major presència de l'idioma estranger es concentra als estudis d'economia i negocis, turisme, videojocs i en algunes enginyeries

Títols amb elevades notes de tall, com els de Medicina o els dobles graus de Física, ofereixen poca docència en anglèsUNPORTAL
D'entre els prop de 500 grau s que programen les universitats catalanes (sense comptabilitzar les dobles titulacions), els que s'imparteixen en anglès en un percentatge igual o superior al 50% no arriben a 50. I si d'aquesta bossa treiem els estudis de caire estrictament lingüístic o de traducció, ens en queden uns quaranta.

Els graus de l'àmbit de l'economia i els negocis --Empresa Internacional de la Universitat de Barcelona (UB); ADE i també Economia de l'Autònoma (UAB); International Business Economics de la Pompeu Fabra (UPF); Bussiness Administration - BBA d'Esade (URL) o Bussiness Administration and Management de l'Institut Quimica de Sarrià (URL)-- encapçalen la llista, al costat d'unes poques enginyeries.

A la relació s'han afegit durant els últims anys els graus de turisme, com els que s'ofereixen a l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (URL) i al  CETT (UB), i alguns estudis de l'àrea dels videojocs. Aquest és el cas del grau de Disseny i Desenvolupament de Videojocs del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Politècnica (UPC).

ELS ESTUDIS DE MAGISTERI
A banda, la UAB oferta places d'Educació Primària (75 aquest curs) en què la titulació es cursa majoritàriament en anglès, una possibilitat que també ofereix Blanquerna (URL) i la versió bilingüe (50% d'anglès) dels estudis de la Universitat de Lleida (UdL).  Relacions Internacionals (Blanquerna) o l'únic grau de tres anys de durada (180 ECTS) que s'imparteix aquest curs a preu públic, Global Studies (UPF), també formen part del reduït nombre de graus que han adoptat l'ànglès com a idioma vehicular.

Titulacions amb elevades notes de tall, com el grau de Física i Matemàtiques de la UAB (13,352 de nota per accedir-hi el juliol del 2017), o els graus de Medicina de la majoria de les universitats no imparteixen un percentatge significatiu de la docència en llengua anglesa.

LA NORMATIVA SOBRE EL B2.2
El fet és que no només no hi ha cap tipus de requeriment d'acreditació de l'anglès per accedir a la majoria de graus del sistema universitari català sinó que tampoc existeix a l'hora d'obtenir el títol. El requisit d'haver d'estar en possessió d'un certificat que acrediti que s'ha assolit el nivell B2.2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües del Consell d'Europa per poder-se graduar, que havia d'entrar en vigor el juny vinent, va ser suspès fa uns mesos a petició del Consell Interuniversitari de Catalunya, que ha ajornat aquesta exigència fins al 2022.
Una de les classes de Gimbernat
Gimbernat celebra les seves sessions
informatives i JPO de graus i cicles


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB, que imparteixen els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis, celebren dijous vinent, 15 de febrer, una sessió informativa per donar a conèixer els seus estudis.

El dissabte 17 també organitzen una Jornada de Portes Obertes que possibilitarà que els assistents puguin visitar les instal·lacions i participar en diferents activitats vinculades als estudis que s'ofereixen.

El mateix dissabte, també a partitr de les 10h, s'oferirà una sessió de presentació dels estudis de Formació Professional que s'oferten en el mateix campus: els cicles formatius de grau mitjà d'Hípica i de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i el cicle formatiu de grau superior en Desenvolupament d'Aplicacions Web, amb el perfil professional de Bioinformàtica.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email