No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un dels estands del Saló de l'Ensenyament, ahir, on les universitats mostren la seva oferta

 

Selectivitat,
la importància de la prematrícula


UNPORTAL
Dimarts vinent, 20 de març, finalitza el període per prematricular-se a la pròxima convocatòria ordinària de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), un tràmit previ a la matrícula definitiva (16 al 31 de maig) que els que es vulguin presentar a la selectivitat prevista per als dies 12, 13 i 14 de juny han de realitzar obligatòriament. La importància de la prematrícula no és menor perquè algunes de les decisions que s'han de prendre no es podran esmenar més endavant.

MATÈRIA COMUNA D'OPCIÓ DE LA FASE GENERAL.- L'estudiant ha de triar ara la matèria d'opció de la qual s'examinarà a la fase general de la Selectivitat entre quatre assignatures: Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials. Amb independència de la modalitat de Batxillerat cursada, se'n pot escollir qualsevol.

FORA DE CATALUNYA.Els que volen cursar un grau fora de Catalunya, però, han de saber que en algunes comunitats autònomes s'atorga prioritat en l'ordre d'adjudicació de places als estudiants que provenen d'una modalitat afí i, per tant, és important triar la matèria comuna d'opció de la modalitat cursada.

ASSIGNATURA PONDERABLE. Si la nota que l'estudiant obté és igual o superior a 5, la qualificació d'aquesta matèria serà ponderable a la fase específica, com va succeïr per primer cop l'any passat, sempre que l'assignatura estigui vinculada a la branca de coneixement del grau universitari que es vol cursar.

LES MATÈRIES DE LA FASE ESPECÍFICA.- A la prematrícula s'han d'escollir les tres matèries, com a màxim, de les quals l'estudiant s'examinarà a la fase específica de les PAU. Durant la segona quinzena de maig, en el tràmit de la matrícula, les matèries elegides s'han de confirmar o descartar, però no serà possible afegir una assignatura que no hagi estat inclosa a la prematrícula.

CONFUSIÓ. L'Oficina d'Accés a la Universitat alerta en els comunicats que adreça a les direccions dels centres de secundària que cada any hi ha alumnes que, en el moment de presentar-se als exàmens, descobreixen que la matèria de la qual s'han matriculat no és la que creien que havien triat.

MATEMÀTIQUES. Una de les confusions habituals és matricular-se de Matemàtiques quan l'estudiant pensava que ho feia de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials. Si això succeeix, s'ha d'acabar examinant d'allò en què està matriculat. D'aquí la importància, ja en el moment de la prematrícula, d'assegurar-se de la correcció de la tria.

ACCÉS A CFGS SENSE EXAMINAR-SE DE LA FASE GENERAL.- Els estudiants que hagin superat el Batxillerat i vulguin cursar un Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) poden, si ho desitgen, examinar-se només de la fase específica si tenen l'objectiu d'utilitzar aquesta puntuació, dos anys més tard, un cop finalitzat el CFGS, per fer el salt a la universitat. Tot i així, quan facin el tràmit de la prematrícula no podran discriminar entre la fase general i l'específica. Hauran d'esperar a la matrícula.


L'INGRÉS DES DE L'FP. Els tècnics superiors provinents de la Formació Professional (FP) accedeixen a la universitat amb la nota mitjana del cicle que han cursat, a la qual es pot afegir la puntuació obtinguda en la fase específica de la selectivitat, que té una validesa de dos anys.

PREVISIÓ. Tot i així, en les sessions d'informació sobre la selectivitat, els experts de l'Oficina d'Accés subratllen la importància de presentar-se també a la fase general de la selectivitat després d'haver finalitzat el Batxillerat, encara que l'estudiant vulgui seguir un itinerari d'FP, ja que, posteriorment, si s'abandona el CFGS i es vol ingressar a la universitat, resulta molt més difícil preparar amb èxit els exàmens generals. La puntuació aconseguida a la fase general no caduca.

MATRÍCULA POSTERIOR.- El tràmit de la prematrícula no estalvia el de matricular-se i el comprovant que es lliura no eximeix del pagament de les taxes que s'han de liquidar per poder concórrer als exàmens de la selectivitat.

L'any passat la tarifa no bonificada era d'uns 95 euros, als quals s'havien d'afegir 12 euros més per cada assignatura de la fase específica triada.
Una de les sessions de l'EUSS
Sessions informatives sobre les 5
enginyeries que ofereix l'EUSS


L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma (UAB), ha programat 4 sessions informatives fins a finals de maig per donar a conèixer els 5 graus que imparteix: Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Elèctrica, Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial i el doble grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica + Enginyeria Mecànica.

Les sessions, previstes per al 21 de març, el 18 d'abril i els dies 10 i 24 de maig, oferiran informació sobre l'accés a cadascun dels graus, els continguts impartits a les titulacions i les sortides professionals.

També s'ofereix una visita guiada a les instal·lacions, en què els participants podran accedir als laboratoris on es duen a terme les pràctiques de les diferents titulacions.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email