No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La URV estrenarà Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, de 3 anys, germana de l'enginyeria del mateix nom que ha començat a impartir aquest curs.

 

10 graus (no tan) nous UNPORTAL
Entre la trentena de nous títols de grau que les universitats anuncien que impartiran el curs vinent n'hi ha uns quants que entren a competir directament amb els d'altres universitats. Sovint la denominació no té res de nou, i a vegades la titulació que s'estrena ve a substituir un títol que la mateixa universitat ha decidit extingir, pero l'oferta emergent intenta diferenciar-se de l'actual a través dels plans d'estudi. Són graus nous, com els que us presentavem fa una setmana, però no tant.

HISTORY, POLITICS AND ECONOMICS.- Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Aquesta nova titulació, de 180 crèdits (3 anys de durada) i en anglès, que pretén formar graduats capaços d'analitzar els fenòmens polítics, econòmics i socials des d'una perspectiva global, té força similitud amb el grau de Filosofia, Política i Economia que imparteix la Pompeu Fabra (UPF) en aliança amb dues universitats de Madrid, la Autònoma (UAM) i la Carlos III (UC3M). Paradoxalment, la UAB, al mateix temps que ha creat el nou grau, ha decidit afegir-se a l'impartició dels estudis interuniversitaris de Filosofia, Política i Economia a partir del curs vinent.

MATEMÀTICA COMPUTACIONAL I ANALÍTICA DE DADES.- Facultat de Ciències del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. El títol, que es proposa formar professionals capaços d'analitzar quantitats ingents d'informació, entra a competir amb els graus d'Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades de la UPF i de Ciència i Enginyeria de Dades de la Politècnica (UPC), que es van estrenar l'any passat.

ENGINYERIA DE DADES.- Escola d'Enginyeria del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. La situació d'aquesta enginyeria, orientada a desenvolupar i gestionar sistemes capaços de tractar grans volums de dades, és semblant a la del grau anterior.


RELACIONS INTERNACIONALS.- Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. El grau, focalitzat en l'estudi dels fenòmens polítics internacionals i la seva interrelació, competirà amb el que va estrenar Blanquerna (Universitat Ramon Llull), el 2015, amb la mateixa denominació.

CIÈNCIES DE L'ANTIGUITAT.- Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Ve a substituir el grau d'Estudis Clàssics de la UAB i es concentrarà en les llengües clàssiques, la història del món antic i l'arqueologia clàssica.

GEOGRAFIA, MEDI AMBIENT I PLANIFICACIÓ TERRITORIAL.- Facultat de Filosofia i Lletres del campus de Bellaterra de la UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA. Ocuparà el lloc dels estudis de Geografia i Ordenació del Territori de la mateixa UAB i entra en competència amb el nou grau de Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat que la Rovira i Virgili (URV) ofertarà a Vila-seca, i que substitueix l'anterior títol de l'especialitat que impartia, i amb els estudis de Geografia, Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient de la Universitat de Girona (UdG).
 
CIÈNCIES I TECNOLOGIES DEL MAR.- Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA. Té relació amb els estudis de Ciències del Mar de la Universitat de Barcelona (UB) i de Tecnologies Marines de la pròpia UPC.

ENGINYERIA DE CIÈNCIES AGRONÒMIQUES.- Escola Superior d'Agricultura de Barcelona del campus de Castelldefels de la UNIVERSITAT POLITÈCNICA. Pren el relleu de les enginyeries Agrícola i Agroambiental i del Paisatge.

TÈCNIQUES DE BIOPROCESSOS ALIMENTARIS.- Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI.-  Aquesta titulació, de 3 anys de durada, en té una de germana un any més gran: Enginyeria en Bioprocessos Alimentaris de la mateixa URV.

ENGINYERIA BIOMÈDICA.- UNIVERSITAT DE GIRONA.- El grau s'afegeix a l'oferta dels mateixos estudis que ja fan UB, UPC, UPF, URV i la Universitat de Vic (UVic-UCC).
La Facultat de Filosofia té la seu
a l'edifici de la plaça Universitat
Set filòlegs de la UB expliquen de
què treballen als nous estudiants


Set filòlegs graduats per la Universitat de Barcelona (UB) donen a conèixer en el llibre Els Estudis de Filologia: Projectes Professionals, d'Imma Miralpeix, els diferents móns professionals en els quals han aconseguit desenvolupar una feina que els satisfà amb l'objectiu de traslladar la seva experiència als futurs estudiants.

La publicació, editada per la UB i estructurada en set entrevistes, recull les motivacions que els van dur a triar els estudis de Filologia Anglesa, Francesa, Clàssica, Catalana, Hispànica o Romànica, com van ser els seus inicis professionals, en què consisteix la seva feina, què han trobat ara a faltar de la seva formació, quina ha estat la seva trajectòria laboral o quins són els seus projectes laborals de futur.

Per als estudiants interessats a conèixer els continguts i les sortides laborals d'aquests estudis, la Facultat de Filologia organitza, el 26 d'abril, al llarg del matí, un seguit de sessions de 30 minuts de durada per poder fer-ne un tast. El Menú-degustació, com s'ha batejat la jornada, també oferirà informació de la resta de graus que programa el centre (Estudis Literaris, Comunicació i Indústries Culturals, Llengües i Literatures Modernes, Estudis Àrabs i Hebreus i Lingüística).
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email