No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una classe a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona

 

Les notes de tall dels dobles graus de Dret arriben a màxims històrics


UNPORTAL
8 de les 15 notes de tall exigides el juliol del 2017 per cursar un doble grau de Dret van ser les més altes que s'havien demanat mai en les respectives combinacions d'estudis jurídics simultanis des de la seva creació, mentre que en 5 casos més la qualificació reclamada va ser la segona més elevada de la seva història. La pressió de la demanda ha fet que el curs 2017-2018 la immensa majoria d'aquestes titulacions hagi acabat matriculant més estudiants de primer curs que places teòriques existents.

El gruix d'aquests estudis, la majoria dels quals van crear-se a partir del 2013 o 2014 amb denominacions idèntiques o semblants a les diferents universitats, ofereixen entre 10 i 30 places (només n'hi ha tres amb una oferta superior) mentre que la demanda habitual en primera preferència és de dos o tres aspirants per plaça.

El nombre total de sol·licituds, tenint en compte les 8 opcions que es poden consignar a la preinscripció, arriba en algun d'aquests dobles graus als 18 estudiants per cada lloc disponible. Aquest indicador té la seva importància perquè és el que es fa servir per confeccionar la nota de tall, que posa en relació el nombre de places existents amb la xifra de peticionaris comptabilitzats. La qualificació amb la qual ha estat admès l'últim estudiant assignat a la titulació, un cop els aspirants han estat ordenats d'acord amb les seus resultats, es reconverteix en la nota de tall.

COMBINACIONS MÉS HABITUALS
Per matricular-se el juliol passat a la combinació més freqüent, ADE + Dret, que imparteixen 6 universitats públiques, es demanava una puntuació d'11,900 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), 10,390 a la Universitat de Barcelona (UB) i 9,057 a la Universitat Autònoma (UAB). La UB no havia exigit des del 2010, quan va programar la titulació, una nota tan elevada. Tampoc ho havia fet a Dret + Ciències Polítiques i de l'Administració ni a Dret + Gestió i Administració Pública, estrenada el 2012. A la Universitat Rovira i Virgili (URV) també ha estat la primera vegada, durant els quatre anys de vida del títol, que la qualificació s'apropava tant al 8 (7,678).

A la combinació de Dret + Criminologia, que també es pot cursar a la UAB (10,370) i a la UPF (11,336), qui ha batut aquest any el seu propi rècord ha estat la Universitat de Girona (UdG). Des que va començar a programar la titulació, el 2014, la nota ha pujat d'un 8,088 a un 9,848. 

I a la doble titulació de Dret + Ciències Polítiques, han estat, altre cop, la UB i  la UdG les que han apujat el llistó, fins a un 10,154 i un 9,100, respectivament, mentre que a la UAB (10,380), el doble grau aconseguia el seu segon millor registre històric. La UdG, que té 10 places als seus estudis, ha matriculat 14 estudiants de primer any.

Finalment, Dret + Relacions Laborals reclamava el 2017 la puntuació més exigent des que s'imparteix tant a la UAB (8,920) com a la URV, 6,270.

A Unportal es pot consultar l'històric de notes de tall de cadascuna de les titulacions que s'imparteixen al sistema universitari català.
Estudiants voluntaris participen
en l'organització de la jornada
El Tecnocampus celebra les seves
Portes Obertes el dissabte 14


El Tecnocampus de Mataró, adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), celebrarà el dissabte 14 d'abril la seva Jornada de Portes Obertes.

Entre les 9,30 i les 18h el centre donarà a conèixer a través de diferents sessions informatives la seva oferta acadèmica, formada per 17 graus i dobles graus dels àmbits de la tecnologia, l'empresa i la salut, i organitzarà diferents visites a les seves instal·lacions amb el concurs de professors i estudiants de cadascuna de les titulacions.

Les diverses sessions, a les quals cal inscriure's, proporcionaran informació dels trets diferencials del Tecnocampus, sobre els recursos de què disposa per aprendre idiomes, les facilitats de pagament que ofereix i com funciona el procediment per matricular-s'hi.

El centre estrena aquest curs un nou grau, Enginyeria en Organització Industrial.
Una estudiant de la UManresa
en una sessió d'entrenament
Els futurs mestres d’UManresa
s'entrenen en entorns reals


El grau de Mestre en Educació Infantil del campus Manresa de la UVic-UCC dóna molta importància a la promoció d’actituds pro-socials entre els estudiants i a connectar la seva formació amb les necessitats de l’entorn. Amb aquest objectiu, durant el curs 2017-2018, s'han posat en marxa les anomenades accions integradores: projectes reals d’intervenció educativa que dissenyen, implanten i avaluen equips integrats per estudiants dels diferents cursos del grau.
 
Així, proposant accions per a biblioteques veïnals, museus, aules hospitalàries, centres de recursos per a persones amb autisme, centres oberts o llars d’infants, els estudiants entrenen actituds com el compromís, la responsabilitat o la presa de decisions. Com que el seu treball té utilitat per a tercers, augmenta la seva motivació i millora l'autopercepció com a professionals de l’educació.

Aquesta experiència també constitueix una via per transferir saber per part de la universitat.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email