No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El nou campus d'Igualada de la UdL, on s'imparteixen els estudis d'Infermeria

 

La nota de tall que es necessita
per accedir als 10 graus a preu públic més sol·licitats
(1a entrega)

 

 

UNPORTAL
Quan falten menys de dos mesos per a l'inici de la preinscripció universitària, les càbales sobre les notes de tall comencen a adquirir vida pròpia. La llei de l'oferta i la demanda acabarà determinant quina és la qualificació amb la qual és admès l'últim estudiant a cadascun dels graus que oferten les 7 universitats públiques catalanes i la UVic-UCC (que tot i ser privada també participa del sistema de preinscripció), però més enllà d'endevinar quin serà el llindar per accedir a les diferents titulacions, conèixer l'històric de notes de tall pot ajudar a prendre decisions fonamentades a l'hora d'encertar amb la tria dels estudis que es volen cursar.

En aquesta primera entrega (la segona es publicarà divendres vinent), repassem a quina alçada han situat en els últims anys el llistó els cinc estudis més demandats pels estudiants a Catalunya.


1.- ADMINISTRACIÓ I DIRECCIÓ D'EMPRESES  (ADE) /
El juliol del 2017 es va poder accedir a la Universitat de Lleida (UdL) i a la Rovira i Virgili (URV), tant al campus de Reus com al de Tortosa, amb un 5,  i a la Universitat de Girona (UdG) amb un 7,070.

A la demarcació de Barcelona, la UB va exigir un 7,414, l'Autònoma (UAB) un 8,694 (9,348 al grau en anglès) i la Pompeu Fabra (UPF) un 10,904.

A la UB, que és la universitat que ofereix un major nombre de places de primer curs (880), la qualificació més baixa registrada des del 2013, abans de la primera asssignació de places de juliol, ha estat un 6,832; a la UAB no ha caigut per sota del 8,188, i a la UPF, del 10,570. A l'octubre, la UB va rebaixar l'any passat el llistó fins al 6,980.2.- MEDICINA /
La nota més accessible va ser, el juliol passat, la de la UdG (12,310). A la resta de facultats on s'imparteix la titulació va oscil·lar entre el 12,311 de la UdL i el 12,840 de la UPF. A l'octubre, però, l'últim estudiant que es va matricular a la Facultat de Medicina de la URV de Reus ho va fer amb un 12,080. A Barcelona, la forquilla va situar-se entre el 12,202 de la UAB i el 12,640 del campus Clínic de la UB.

La UVic-UCC, que ofereix aquests estudis des del curs actual a preu privat, va reclamar inicialment (juliol) un 11,771, però tres mesos després l'últim admès va ingressar-hi amb un 8,650.

Durant els últims 5 anys, cap de les qualificacions de juliol s'ha mogut per sota de l'11,990 (UdG) o del 12,086 (UAB), a l'àrea de Barcelona.3.- PSICOLOGIA /
El ventall de possibilitats es mostra més tancat que en el cas dels dos estudis anteriors. Les últimes notes de tall van situar-se entre el 7,622 de la URV i el 8,327 de la UAB. O si prenem com a referència el mes d'octubre, entre el 7,554 i el 8,170. Des del 2013 que les qualificacions no baixen del 7 (7,050 a la URV), ni del 7,827  (UAB) a la demarcació de Barcelona, on també ofereix Psicologia la UB.


4.- DRET /
Com succeeix habitualment, l'accés s'endureix a les tres universitats públiques de Barcelona que imparteixen la titulació, on l'últim mes de juliol la qualificació més assequible va ser la de la UAB (8,044). També a l'octubre, quan va baixar fins a un 7,764. A banda de la UAB, a la UB les qualificacions es van moure entre el 8,286 i el 7,996, i a la UPF, del 10,090 al 9.980, en funció de si es té en compte la primera nota de tall o la que es va demanar al final del procés de matriculació, respectivament.

Fora de Barcelona, a la UdG el ventall es va moure entre el 6,400 del juliol i el 5,940 de l'octubre (a la URV entre el 6,338 i el 6,070, i a la UdL, entre el 5,402 i el 5).

La qualificació més baixa de l'últim quinquenni ha estat, a la demarcació de Barcelona, d'un 7,692 (UAB).


5.- INFERMERIA /
Els 9 centres que imparteixen la titulació a preu públic van exigir l'últim mes de juliol d'un 8,782 (campus d'Igualada de la UdL) a un 11,340 (campus Clínic de la UB). Aquestes puntuacions es van reconvertir, a l'octubre, en un 8,488 i un 11,150, respectivament.

Si ens fixem en les notes des del 2013, la qualificació d'accés més baixa de les comptabilitzades és un 8,010 (campus de Tortosa de la URV).

A banda dels centres públics, vuit centres adscrits més ofereixen el títol a preu privat, amb notes de tall que durant l'última campanya de preinscripció van anar del 5 al 8,744 (Sant Pau / UAB).
Els participants podran visitar
l'Hemeroteca general de la UAB
Última setmana d'inscripcions al
Dia de la Famílies de la UAB


Els estudiants de Batxillerat i  Cicles Formatius de Grau Superior i les seves famílies tenen l'oportunitat d'aprofundir en el coneixement de l'oferta de graus i de les diferents facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el pròxim 5 de maig, dissabte, data en què la universitat ha previst organitzar una nova edició del Dia de les Famílies.

Al llarg de la jornada es celebraran, amb el concurs del professorat, visites guiades als diferents centres del campus de Bellaterra. Els participants també podran accedir a les biblioteques, l'hemeroteca general i les instal·lacions del Servei d'Activitat Física (SAF), entre d'altres equipaments. També serà possible visitar els habitatges de la Vila Universitària.

Les inscripcions s'han de formalitzar abans del dilluns 16 d'abril. La universitat ha creat una llista d'espera per gestionar l'ocupació de les vacants que es puguin registrar.
Una classe de Fisioteràpia, un
dels graus que oferta Gimbernat
Portes Obertes a les Escoles
Gimbernat de Sant Cugat


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la UAB, organitzen els pròxims 19 i 21 d'abril dues noves jornades de portes obertes per als interessats en cursar els graus d'Infermeria, Fisioteràpia i Informàtica i Serveis.

El dissabte 21 també es podrà conèixer de prop l'oferta de Formació Professional (FP) de Gimbernat Formació, que imparteix el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Desenvolupament d'Aplicacions Web, amb un perfil professional en Bioinformàtica, i els Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) en Sistemes Microinformàtics i Xarxes i Hípica, en les seves diferents especialitats.

Gimbernat és un centre pioner a Catalunya en la impartició dels estudis de Fisioteràpia, ha inclòs les pràctiques al grau d'Infermeria des del primer any i els seus estudis d'Informàtica, orientats a la prestació de serveis a les empreses, són únics en el seu àmbit.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email