No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La UPC ofereix 90 places de primer curs del grau d'Òptica i Optometria a Terrassa

 

Títols on més de 96 de cada 100 graduats treballen
(3 anys després d'acabar els estudis) 


UNPORTAL
Més enllà dels estudis de Medicina i de les enginyeries amb una demanda elevada, com la d'Enginyeria Informàtica, hi ha molta vida... laboral. Si ens diuen que Enginyeria en Geoinformació i Geomàtica de la Universitat Politècnica (UPC) ocupa un 100% dels titulats 3 anys després de la finalització dels estudis potser no ens sorprendrà, perquè, al cap i a la fi, estem parlant d'una enginyeria, però si es tracta del grau de Llengua i Literatura Espanyoles de l'Autònoma (UAB), on el 96,4% dels graduats treballa, la cosa canvia. No diuen els estudis d'inserció laboral que en la branca d'Humanitats hi ha poca feina? No sempre.

L'última enquesta triennal de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) ha detectat que els graus d'Enginyeria Mecànica de la Universitat de Lleida (UdL), Enginyeria en Tecnologies Industrials de la Universitat de Girona (UdG) o d'Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials i d'Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació que la Politècnica (UPC) imparteix a Terrassa i Castelldefels, respectivament, gaudeixen d'un índex d'ocupació igual o molt pròxim al 100%. 

TAMBÉ A CIÈNCIES SOCIALS
Però al costat d'aquestes titulacions, n'hi ha d'altres de la branca de Ciències Socials, la que capta un major nombre d'universitaris, que no es queden enrere, con és el cas dels graus de Publicitat i Relacions Públiques i d'ADE de la Pompeu Fabra (UPF), on un 97,1% i un 96,8% dels titulats diuen, respectivament, que estan treballant.

Dins de la mateixa branca de coneixement, dos estudis de la Universitat de Barcelona (UB), Gestió i Administració Pública i Informació i Documentació, figuren als primers llocs de la relació de graus on un nombre més elevat de titulats ha aconseguit accedir al món laboral.

GRAUS PROVINENTS DE FAMÍLIES NOMBROSES, PERÒ TAMBÉ FILLS ÚNICS
Alguns dels graus que figuren al capdavant dels esmentats són fills únics del sistema universitari català, com Òptica i Optometria, una titulació que només s'ofereix al campus de Terrassa de la UPC, que també encapçala la llista d'estudis on els graduats accedeixen més aviat a un lloc de treball.

Però el cert és que la majoria de títols on més de 96 de cada 100 graduats han aconseguit accedir a una feina formen part de famílies nombroses d'estudis, de graus que s'imparteixen al gruix de les universitats catalanes. A aquesta categoria pertanyen els graus d'Infermeria de la UdL i d'Educació Infantil de la URV, on l'ocupació també s'acosta al 100%, d'acord amb l'anàlisi de l'AQU.

ENGINYERIA INFORMÀTICA, L'ESTUDI MÉS RECURRENT DEL RÀNQUING
Els estudis d'Enginyeria Informàtica són els que més vegades apareixen al Top-20 confeccionat per un Unportal a partir de les dades de l'AQU: fins a 5 cops. Hi figura l'oferta de la UPC, UdG, UdL, UB i UPF, per aquest ordre. Els de la UAB, amb un 95,9% d'ocupació, queden fora de la classificació per molt poc.
 
Medicina, amb bons indicadors arreu on s'ofereix, surt dues vegades. Els de la UdL encapçalen el rànquing, amb un 100% d'ocupació, i els de la UAB són els segons amb més titulats recents que estan treballant.
La Salle augmenta l'oferta
d'estudis de grau en anglès
La Salle torna a presentar la seva
oferta de grau el 26.4 i el 26.5


La Salle Campus Barcelona de la Universitat Ramon Llull (URL) organitza el dijous 26 d'abril una nova sessió informativa per donar a conèixer els graus que ofereix en les àrees de Management, Informàtica, Enginyeries TIC i Tecnologies, Animació & VFX i Arquitectura. La sessió es reeditarà el dissabte 26 de maig en format de Jornada de Portes Obertes

A llarg de les dues sessions, els estudiants interessats en l'oferta del centre, i també les seves famílies, rebran informació per part d'alumnes i professors de les diferents titulacions, tant dels continguts com de les empreses on es duen a terme les pràctiques externes, i podran visitar les instal·lacions.

Els participants també tindran l'oportunitat de conèixer el programa de beques i ajuts de La Salle, del què es beneficia cada any el 49% de l'alumnat.

El centre, que ha potenciat la seva oferta en llengua anglesa, oferirà a partir del proper curs un nou grau de 3 anys de durada, Digital Business, Design and Innovation, impartit el 100% en anglès.
El centre celebra una Jornada
de Portes Obertes el 28 d'abril
L'Escola d'Hoteleria i Turisme de
Sant Pol entra al rànquing QS


L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, adscrita a la Universitat de Girona, que imparteix el grau de Gestió Hotelera i Turística, ha entrat a formar part del t0p-50 mundial en la seva matèria del rànquing QS, un dels més influents en l'àmbit universitari.

El centre, que figura en el lloc 48 del món i el 17 d'Europa, és l'única escola espanyola en l'àrea d'hoteleria i turisme present a la classificació. La reputació dels estudis i dels seus titulats entre els ocupadors és un dels indicadors que el rànquing té més en consideració.

El grau, de 4 anys de durada, ofereix als estudiants la possibilitat de triar entre dos itineraris d'especialització: Hoteleria internacional i Gastronomia, restauració i esdeveniments. 

El centre organitza el pròxim 28 d'abril una Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer la titulació. El 26 de maig n'hi haurà una altra.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email