No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La selectivitat de juny d'enguany es celebrarà els dies 12, 13 i 14

 

Les millors notes de la selectivitat: Alemany i Francès

 
Dibuix tècnic va liderar el 2017 la relació de pitjors resultats


A 7 setmanes vista de la selectivitat donem un cop d'ull als resultats per matèries obtinguts en l'última convocatòria de juny. Del 16 al 31 de maig caldrà matricular-se de les PAU i els estudiants de 2n de Batxillerat tindran l'oportunitat de ratificar o descartar les assignatures triades quan s'hi van inscriure i afinar la seva estratègia.


UNPORTAL
La qualificació mitjana dels estudiants que, el juny del 2017, es van examinar de la matèria d'Alemany a la selectivitat, un 8,34, va ser la més alta d'entre les 29 assignatures avaluades. Tot i perdre embranzida respecte a un any abans (9,01), l'Alemany lidera des del 2014 la relació de millors notes que es registren a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Des d'aleshores la segona millor qualificació és, invariablement, la de Francès (7,63 el 2017).

En l'últim quinquenni, l'Anglès, del qual s'examina un percentatge molt majoritari dels que es presenten a la fase general dels exàmens, ha oscil·lat entre el 6,01 de l'any passat, la més baixa, i el 7,34 de fa dos anys. L'Italià no ha passat en aquests anys del 5,99. Fa 11 mesos va ser la segona pitjor nota de les PAU (4,96), només per darrere de Dibuix tècnic (4,73 de mitjana).

Entre les matèries on, durant els últims anys, s'han obtingut els resultats més baixos hi ha més diversitat que al podi de les més ben situades. Dibuix tècnic ja va liderar la classificació el 2013 (5,01), Matemàtiques va prendre el relleu el 2014 (4,00) i Ciències de la terra i del medi ambient (5,39) i Electrotècnia (4,70) es van fer les mestresses de l'últim lloc en anys posteriors.

ELS RESULTATS MÉS ALTS DEL 2017
Si ens fixem només en les opcions de la fase específica, les millors puntuacions del 2017 es van obtenir a Dibuix artístic (7,36), Disseny (6,98) i Tecnologia industrial (6,86). A l'altre extrem, al costat de Dibuix tècnic, van situar-se Economia de l'empresa (5,72) i Anàlisi musical (5,76).

A banda de Dibuix artístic, Disseny i Tecnologia industrial, les matèries de Biologia, Cultura audiovisual, Grec i Literatura catalana sempre han obtingut una mitjana superior a 6 des del 2013. Els que es van presentar a Història i fonaments de les arts, introduïda per primer cop l'any passat, van aconseguir un 6,18.

6-6,5: EL MÉS HABITUAL
La nota mitjana més freqüent obtinguda entre els 27.610 estudiants que van concórrer a la fase general de la selectivitat el juny del 2017 es va moure entre un 6 i 6,5, per davant dels que van assolir entre un 5,5 i un 6, que va ser el segon grup més nombrós, i els que van ser puntuats dins de l'interval 6,5-7. Els que van treure entre un o i un 0,5 van ser gairebé el doble (66) dels que van ser qualificats amb un 9,5-10 (36).

La convocatòria de les PAU d'enguany se celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juny. Està previst que els resultats es donin a conèixer el 27 de juny.
El cartell de la convocatòria
Premi de 700 € per al millor TR en
informació i documentació


La sisena edició del premi al millor treball de recerca (TR) de Batxillerat i CFGS que atorga la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB) i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, dotat amb 700 € per al guanyador, manté el termini de presentació d'originals obert fins al 15 de maig.

Els treballs, vinculats a l'àmbit de la informació i la documentació, han d'haver estat seleccionats per la direcció dels centres de secundària. Un mateix centre pot presentar més d'un treball.

La temàtica que han de tractar és molt àmplia: des del món del llibre, les llibreries i els hàbits lectors i les biblioteques i els arxius, tant de material escrit com d'imatges i materials sonors, fins a l'ús i la cerca d'informació a internet, passant per les xarxes socials, la informació i els dispositius mòbils i l'estructuració de continguts web.
La Facultat té la seu a Pedralbes
Nova sessió informativa a Gestió
Turística i Hotelera Sant Ignasi el 26.5


La Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull (URL) organitza el dissabte 26 de maig, a partir de les 10 del matí, una nova sessió informativa del grau de Gestió Turística i Hotelera que imparteix tant en modalitat bilingüe (anglès i castellà) com íntegrament en anglès. Aquell mateix matí se celebrarà una prova d'admissió (11.30h) per a nous estudiants.

El grau s'adreça als estudiants que tinguin interès en la direcció d'empreses turístiques i hoteleres. Els estudis tenen una marcada orientació internacional. És per això que, durant l'últim curs, ofereixen a l'estudiant la possibilitat que pugui cursar un semestre a l'estranger, en una de les universitats amb què la facultat manté convenis. 

El vincle amb les empreses és una altra de les característiques del grau, que ofereix pràctiques obligatòries i optatives des de molt aviat.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email