No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Biblioteca de la Facultat de Comunicació Blanquerna, que estrena un nou grau al setembre

 

Graus que competeixen amb Periodisme


Els títols d'Informació i Documentació, Comunicació i Indústries Culturals, Comunicació Cultural, Periodisme i Comunicació Corporativa i Global Communication Management amplien el ventall d'opcions dels interessats en l'àmbit de la comunicació


UNPORTAL
Les universitats catalanes, públiques i privades, ofereixen més de 1.600 places de primer curs (2.500 si tenim en compte l'oferta de la UOC) als estudiants que vulguin cursar una titulació vinculada a la comunicació. En la major part dels casos es tracta de graus que omplen les aules, sovint amb notes de tall elevades i fins i tot molt altes. Les taxes d'inserció laboral no són baixes, com tampoc ho són els índexs de satisfacció amb la feina. No es pot dir el mateix de les condicions laborals ni dels salaris, així com de la intenció de tornar a cursar la carrera (només repetiria entre el 50% i el 60%, segons les enquestes de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari).

Tot i que la demanda continua apostant pels títols clàssics com Periodisme o Comunicació Audiovisual, a l'ombra d'aquesta oferta han aparegut titulacions poc conegudes, algunes de les quals de recent aparició, des del grau d'Informació i Documentació fins al de Global Communication Management, l'últim títol de la família acabat de sortir del forn.

CANVI DE NOM
La Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB) es proposa ara modificar el pla d'estudis i el nom de la titulació d'Informació i Documentació, rebatejant-la com a Gestió d'Informació i Comunicació Digital, per guanyar estudiants i omplir les 70 places de primer que ofereix. Amb una taxa d'ocupació superior al 96%, aquests estudis formen part del Top-20 dels títols amb un major nombre de graduats que treballen tres anys després d'haver finalitzat els estudis.

COMUNICACIÓ CULTURAL
On la UB no té vacants és en un altre títol que també manté un parentiu amb el de Periodisme, Comunicació i Indústries Culturals, que ofereix 120 places, té una nota de tall alta (8,580) i uns rendiments acadèmics elevats (per damunt del 92% de crèdits aprovats sobre els matriculats). Un cosí germà d'aquest grau, Comunicació Cultural, promogut des de la Universitat de Girona (UdG) i amb una nota de tall de 5, ha aconseguit el mig centenar d'alumnes de primer que necessitava per omplir les places.

INFORMACIÓ CORPORATIVA I GLOBALITZACIÓ
La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), ha estat, en els últims temps, especialment activa a l'hora d'innovar en el camp dels estudis de comunicació. Primer va ser la reconversió dels seus estudis de Periodisme en els de Periodisme i Comunicació Corporativa (juntament amb els de Publicitat i Relacions Públiques, reformulats com a Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting), i ara, i de cara al curs vinent, es proposa estrenar un nou grau de quatre anys de durada (240 ECTS), que s'ofereix en anglès: Global Communication Management.
Aula de pràctiques del campus
del CITM de Terrassa
 

Animació, Multimèdia i Videojocs, les
3 propostes de grau del CITM


El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) imparteix a Terrassa tres graus oficials: en Disseny, Animació i Art Digital; en Multimèdia, i en Disseny i Desenvolupament de Videojocs. Aquest últim també es pot cursar, en anglès, a Barcelona.

Els estudis d'Animació, de 3 anys de durada, van estrenar-se el setembre del 2017, i aquest primer curs han registrat una demanda en primera opció de dos estudiants per a cadascuna de les 40 places disponibles. El grau de Videojocs s'ofereix des del 2014, i a partir del curs següent (2015-2016) va començar a impartir-se la versió en anglès.

Els estudis més antics, els de Multimèdia, registren rendiments elevats (92,4% de crèdits aprovats a primer curs i 87,5% al llarg de la titulació). Els tres graus tenen bones perspectives laborals.

Les últimes notes de tall de juliol dels graus del CITM van oscil·lar entre un 7,457 i un 8,600.
La JPO comptarà amb la
presència d'alumnes del centre

 
Jornada de Portes Obertes, el 26 de
maig, a l'Hotel-Escola de Sant Pol


L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, adscrita a la Universitat de Girona (UdG), celebrarà el dissabte 26 de maig una Jornada de Portes Obertes (JPO) per donar a conèixer la seva oferta d'estudis.

El seu grau en Gestió Hotelera i Turística de 4 anys de durada ofereix dues especialitzacions, Direcció Hotelera Internacional i Direcció de Gastronomia, Restauració i Esdeveniments, i es pot cursar en castellà i anglès. A l'escola també es pot realitzar un doble cicle formatiu de grau mitjà, de 3 anys de durada, que dóna accés al títol de tècnic en Gastronomia i Restauració.

Els participants a les JPO podran assistir a una presentació de l'oferta formativa, en què també intervindran estudiants del centre, i visitar les instal·lacions on té la seva seu l'Hotel-Escola.

El centre ofereix la possibilitat de residir a l'hotel.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email