No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Una vista del campus Mundet de la UB, on s'imparteix Educació Infantil + Educació Primària

 

Graus que no s'abandonen a 1r.

 
14 dobles titulacions no van tenir el 2016-2017 cap estudiant que ho deixés córrer durant el primer any dels estudis
 

‚ÄčUNPORTAL

Cap dels 44 estudiants que el setembre del 2016 van iniciar els estudis del doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària de la Universitat de Barcelona (UB), ni dels 30 que van matricular-se a la mateixa combinació d'estudis a la Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, ni dels 28 que van fer-ho a la Universitat de Vic (UVic-UCC) ni dels 22 que van incorporar-se a l'Autònoma (UAB), van abandonar el estudis a primer. Com tampoc ho van fer els que aquell mateix any es van matricular en 11 combinacions de graus més, d'acord amb les últimes dades de la Secretaria d'Universitats i Recerca.

Quins van ser aquests altres títols on l'abandonament registrat va ser igual a zero? Els grups més nombrosos van ser el de Comptabilitat i Finances + ADE de la URV, amb 35 estudiants, i el de CAFE + Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, amb 27. Mentre que la combinació de les branques de Ciències i Enginyeria i Arquitectura més ben situada en aquesta classificació va ser la de Matemàtiques + Enginyeria Informàtica de la UB, per davant d'Enginyeria Informàtica + Enginyeria Electrònica de Telecomunicació de la UAB, que el curs 2016-2017 comptava amb 20 matriculats a primer.

 
A la relació de dobles titulacions que no van comptabilitzar desercions hi trobem també dos títols de Ciències Jurídiques, Criminologia + Dret de la UAB i Dret + Relacions Laborals de la URV. A més dels dobles graus d'Enginyeria Física + Matemàtiques de la Politècnica de Catalunya (UPC) i d'Enginyeria Elèctrica + Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de la URV, i tres bios: Biotecnologia + Enginyeria Informàtica; Bioquímica i Biologia Molecular + Biotecnologia de la URV, i Biologia + Biotecnologia de la Universitat de Girona (UdG).

PSICOLOGIA DE LA UDL, ELS ÚNICS ESTUDIS INDIVIDUALS A PREU PÚBLIC AMB ZERO DESERCIONS
Si ens fixem en els estudis de grau individuals (on generalment hi ha un nombre més elevat d'estudiants que als dobles graus) amb un abandonament nul o molt baix, tres dels 10 primers llocs també estan ocupats pels estudis de Magisteri, tot i que el rànquing està liderat pel grau de Psicologia de la UdL, l'únic, dels que s'ofereixen a preu públic, que el 2016-2017 no va patir cap deserció. Els estudis de Medicina (a la UAB i als dos campus de la UB), Veterinària (UAB), Comunicació Audiovisual (UPF) i Infermeria (URV) se situen en llocs privilegiats.

‚ÄčEntre els graus dels centres o universitats privades amb menys d'un 3% d'abandonament a primer hi ha els estudis d'Infermeria de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull (URL) i de Sant Pau, aquests últims adscrits a la UAB.

NOUS RÀNQUINGS
Coincidint amb l'actualització de les dades de rendiment de la totalitat dels estudis de grau i dels blocs corresponents a les pàgines de rànquings del web Unportal (Top-20 de centres públics i Top-10 de centres privats), el Top-20 ha incorporat dues noves categories: la de dobles titulacions amb menys abandonament i la de combinacions de dos títols en què els estudiants aconsegueixen superar un major nombre de crèdits durant el primer any dels estudis.
La Facultat de Comunicació
Blanquerna ja ofereix 4 graus

 
 

Blanquerna estrena un grau de
comunicació global en anglès

 

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull (URL), que ja ofereix quatre títols de grau i diferents combinacions entre ells, incorpora a la seva programació Global Communication Management, uns estudis interdisciplinaris orientats a la formació d'un nou perfil de comunicador, allunyat del rol que aquest tipus de professional ha desenvolupat tradicionalment, que s'adapti a l'univers digital.
 
El grau pretén que els titulats tinguin un coneixement aprofundit sobre quina és la correlació de forces polítiques, socials i econòmiques existent en el món globalitzat, dominin la comunicació estratègica i disposin d'habilitats en matèria de gestió d'empreses i institucions, amb l'objectiu de poder-se incorporar al món de la comunicació empresarial o institucional.

Els estudis, que començaran a impartir-se al setembre, s'han programat en anglès amb la intenció d'aconseguir que en un període de tres o quatre anys el 25% de la matrícula sigui d'estudiants internacionals, com ja succeeix al grau de Relacions Internacionals que, a partir del curs vinent, s'oferirà íntegrament en anglès.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns:
info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email