No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Les exigències per arribar a convertir-se en mestre han anat en augment durant els últims anys

 

El 41% dels aspirants a cursar

un grau de Magisteri no supera

la prova d'aptitud personal
 

El nombre de candidats declarats no aptes per matricular-se als estudis de mestre creix 12 punts percentuals en un any
 

UNPORTAL

Els resultats dels exàmens de la selectivitat que es van dur a terme fa 15 dies i que ahir va donar a conèixer la Secretaria d'Universitats i Recerca mostren, un cop més, que un percentatge aclaparador dels que es presenten (96,60%) superen aquest tràmit previ a l'ingrés a la universitat. No es pot dir el mateix, però, dels que, dos dies després de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), van realitzar la prova d'aptitud personal (PAP) per accedir als graus de Magisteri, obligatòria per a tots aquells que volen cursar estudis de mestre tant als centres públics com als privats. Només 59 de cada 100 dels 3.238 estudiants que s'hi van presentar van ser declarats aptes.
 
L'índex dels que se'n van sortir ha estat aquesta vegada sensiblement inferior al de fa un any, quan es van organitzar per primer cop aquest tipus de proves, on els candidats a matricular-se a les facultats d'Educació han d'enfrontar-se a dos exercicis, un per avaluar el nivell de competència comunicativa i raonament crític i un altre que mesura la seva competència lògico-matemàtica.
 
En aquella ocasió, un 71,18% dels presentats va aconseguir el que es proposava. Val a dir que el nombre dels que van fer les proves va ser aleshores menor (2.713).
 
UNA TRENTENA DE GRAUS AFECTATS
La PAP de Magisteri afecta els graus d'Educació Infantil i Educació Primària i el doble grau d'Educació Infantil + Educació Primària, una trentena de títols que, en diferents modalitats, ofereixen nou universitats catalanes, 5 de públiques i quatre de privades.
 
A banda dels batxillers que s'hi presenten, les PAP registren una afluència significativa d'estudiants que procedeixen d'un cicle formatiu de grau superior, com és el cas dels que han cursat el CFGS en Educació Infantil, i que volen continuar formant-se.
 
Les PAP de Magisteri es van posar en marxa l'any passat, però les exigències per ingressar als graus de mestre van augmentar a partir del curs 2014-2015, quan es va començar a reclamar als nous matriculats una nota mínima de 4 a les proves de català i castellà de la selectivitat i una mitjana de 5 entre les dues matèries.
 
MÉS APROVATS I MILLORS NOTES
Pel que fa a les qualificacions de la selectivitat d'enguany, el percentatge d'aprovats ha tornat al nivell de fa dos anys, després que l'any passat aquest índex reculés en més de dos punts percentuals. La nota mitjana, 6.622, també ha pujat, com també ho ha fet el nombre d'estudiants que han obtingut més d'un 9 a la fase general (520, 314 noies i 206 nois), que rebran una distinció de la Generalitat. L'any passat en van ser 408.
 
El pròxim 11 de juliol està previst que els aspirants a matricular-se per primer cop a la universitat coneguin si han obtingut una plaça als estudis que han demanat preferentment. La tria encara es pot fer, o modificar, fins al dilluns 2 de juliol.
Els graduats poden treballar
en el sector públic i el privat
Portes Obertes al grau de Prevenció
i Seguretat Integral de la UAB
 
L'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que programa el grau de Prevenció i Seguretat Integral en les modalitats presencial i online, organitza una Jornada de Portes Obertes (JPO) el divendres 13 de juliol per donar a conèixer els estudis que imparteix i les instal·lacions de què disposa el centre.
 
El grau, que ofereix 4 itineraris formatius, té una elevada taxa d'ocupació, del 92,9% tres anys després de la finalització desl estudis, segons l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari, i convalida crèdits als graduats procedents de diferents cicles formatius de graus superior, com el de Prevenció de Riscos Professionals (60 ECTS).
 
Les inscripcions per assistir a les JPO ja estan obertes.
Una sessió de simulació a
la Clínica Universitària
La simulació permet als estudiants
de la UManresa aprendre dels errors

El Centre Internacional de Simulació i Alt Rendiment Clínic (CISARC) del campus de Manresa de la UVic-UCC permet reproduir escenaris que simulen situacions reals en què els estudiants han de posar en pràctica coneixements i habilitats, tant de caire teòric com pràctic, en tots els seus graus.
 
La simulació és una eina d’aprenentatge especialment rellevant en els estudis que imparteixen les Facultats de Ciències de la Salut (Infermeria, Fisioteràpia, Podologia i Logopèdia) i de Medicina a la UManresa. A més, situa els alumnes davant de casos clínics que els obliguen a posar en joc tant competències individuals com de treball en equip en entorns de pressió i d’urgència.
 
La simulació permet als alumnes aprendre dels errors, sense posar-se en risc ni causar danys als pacients o a d'altres professionals.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
D'acord amb la LOPD, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email