No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Un grup d'alumnes de Batxillerat, després d'una jornada de portes obertes en una universitat.
Un grup d'alumnes de Batxillerat, després d'una jornada de portes obertes en una universitat.

 

Les matèries que ponderen un 0,2
a la selectivitat es disparen...
i les que aporten un 0,1 s'esfumen

 

La taula d'assignatures que ponderaran a la fase específica de les PAU del 2020 es fa pública quan molts estudiants que s'hi examinaran ja tenen la tria feta des del mes de maig

​​UNPORTAL
El període de la matrícula ordinària per poder cursar el Batxillerat s'inicia avui, sis dies després que més d'un miler de centres que imparteixen l'etapa o bé Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) rebessin una comunicació de la Secretaria d'Universitats i Recerca en que se'ls informava, amb el curs acabat, dels canvis registrats a les ponderacions del 2020, que afecten les matèries de modalitat del Batxillerat vinculades als estudis de grau que es volen cursar.
 
El problema rau que hores d'ara el gruix dels estudiants del primer curs de l'etapa afectats per les modificacions ja ha fet la tria, donat que el full d'inscripció on s'havia de realitzar l'elecció s'havia d'entregar a finals de maig. És cert que aquesta selecció inicial es pot revisar durant la matrícula, i fins i tot al setembre, però tots els membres dels equips directius dels centres educatius consultats coincideixen en dir que la majoria no ho farà "per desconeixement".
 
Entre els efectes més visibles dels canvis que s'han produït s'observa com les matèries que ponderaven un 0,1 a la fase específica s'han reduït a la mínima expressió. Tot el contrari del que ha succeït amb les assignatures que proporcionen una prima del 0,2, que han augmentat de forma exponencial.
 
HISTÒRIA DE LA FILOSOFIA, PRIMADA
Matèries com Història de la Filosofia han sortit afavorides, i ara ponderen un 0,2 a Fisioteràpia i Infermeria, per exemple, tot i que l'assignatura no apareix entre les que primen a Medicina, pertanyent també a l'àmbit de Ciències de la Salut, com tampoc fa acte de presència a Educació Infantil ni a Educació Primària.
 
A Medicina només proporcionaran un plus de nota Biologia, Física i Química, totes tres amb un 0,2, com passava fins ara. Matemàtiques i Ciències de la Terra i del Medi Ambient, que ponderaven amb un 0,1, deixen de fer-ho.
 
En el cas dels estudis de mestre (Educació Infantil i Educació Primària), Grec i Llatí pugen de categoria (de 0,1 a 0,2), mentre que Comunicació Audiovisual, Dibuix Tècnic, Disseny i Economia de l'Empresa desapareixen com a matèries ponderables.
 
ESCABETXINA A ADE
Als estudis d'ADE, situats habitualment entre els més demandats, guanyen pes Biologia, Física, Geografia, Història de la Filosofia i Química, que passen a ponderar amb 0,2 al costat d'Economia de l'Empresa, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials. Mentre que hi ha una escabetxina de matèries que fins ara aportaven un 0,1, que passen de 16 a 0.
 
Enginyeria Informàtica, una altra de les titulacions més sol·licitades entre els nois, incorpora Tecnologia Industrial a la categoria de les que ponderen amb un 0,2 (fins ara 0,1), mentre que se sacrifiquen Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient i Disseny, assignatures de 0,1.
 
22 MATÈRIES PONDERABLES
Les matèries ponderables de les que s'examinen els estudiants a la fase específica de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) continuaran sent 22. Per als estudiants que el curs vinent completaran el segon curs de Batxillerat segueixen vigents les ponderacions que s'han aplicat aquest 2018.
 
Per calcular la nota d'admissió s'escolliran les dues notes de les matèries superades de la fase específica que, un cop ponderades, donin la nota més alta, de la mateixa manera que ara.
Dos membres de l'equip campió
celebrant el premi de King
 
 
Estudiants del grau en videojocs del
CITM guanyen la Game Jam de King


Un equip d'estudiants de tercer curs del grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha guanyat el primer premi de l'última Game Jam organitzada de forma simultània per la companyia King, impulsora de jocs com Candy Crush o Bubble Witch, a Londres, Estocolm i Barcelona.
 
El repte que planteja la Game Jam, adreçada a programadors, dissenyadors i il·lustradors, consisteix a desenvolupar un videojoc durant 48 hores.
 
El CITM imparteix el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs a Terrassa, on oferta 40 places de primer curs, i Barcelona (30 places). En aquesta última ciutat els estudis s'ofereixen en anglès.
 
El centre també té a la seva programació dos graus oficials més: Disseny, Animació i Art Digital, de tres anys de durada, i Multimèdia.
L'exposició 'Terra de canterers',
del Museu Etnològic.
Fer el treball de recerca amb
el suport 
del Museu Etnològic 

El Museu Etnològic i de les Cultures del Món posa a disposició dels estudiants de Baxtillerat la seva biblioteca, especialitzada en antropologia social i etnologia, per documentar-se de cara a la realització dels treballs de recerca.

Es tracta d'un fons de referència que compta amb més de 22.000 registres, i el museu ofereix l'opció de confeccionar una selecció bibliogràfica a mida de l'àmbit d'interès del treball. 

El programa educatiu del museu per al proper curs també inclou noves activitats i exposicions amb visites guiades, per a alumnes des d’educació infantil i primària fins a secundària i cicles superiors.
 
Durant el curs 2018-2019 es podran visitar al museu les exposicions Les cares de Barcelona i Ifni. La mili africana dels catalans
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email