No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Imatge promocional del curs de preparació de la PAP que organitza la UManresa

 

La PAP per accedir als estudis
de mestre s'avança a l'abril


Els exàmens se celebraran l'últim dissabte del mes 

UNPORTAL
La pròxima Prova d'Aptitud Personal (PAP) que han de superar tots els estudiants que aspiren a cursar qualsevol de la trentena de graus que donen accés a la titulació de mestre se celebrarà el dissabte 27 d'abril del 2019, gairebé dos mesos abans que aquest any.

La PAP del 2018, instaurada un any abans, es va dur a terme el dissabte 16 de juny, dos dies després que finalitzessin les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), i va comptar amb una segona convocatòria, extraordinària, el 20 de juliol. Un 59% dels 3.238 estudiants que van realitzar els exàmens de juny van ser declarats aptes per cursar els graus d'Educació Infantil o Educació Primària en les diferents modalitats en què s'havien preinscrit, un percentatge que es va situar 12 punts per sota de l'obtingut pels 2.713 aspirants que van concórrer a la prova el 2017, quan es va celebrar per primer cop, que va ser aprovada per un 71% dels presentats.

PREVISIBLE AUGMENT DE LA PARTICIPACIÓ
La Generalitat i les universitats han decidit avançar la convocatòria ordinària al dissabte 27 abril, coincidint amb la celebració de la fase general de les PAU per als majors de 25 anys. La PAP es realitzarà, així, abans de l'inici de la preinscripció universitària per al curs 2019-2020, prevista per a començaments de juny. Això pot provocar que també s'hi presentin estudiants que encara tinguin dubtes sobre l'elecció dels estudis de mestre i que, finalment, faran una altra elecció. Es per aquesta raó que s'espera que el nombre de participants a la prova augmenti.

Fonts de les universitats han explicat que s'ha escollit una data en què, d'acord amb les indicacions del Departament d'Ensenyament, ja s'haurà celebrat l'última avaluació dels estudiants de segon curs de Batxillerat. Els exàmens es podran efectuar en cinc seus universitàries diferents i la inscripció costarà prop de 100 euros, com fins ara.


MÉS EXIGÈNCIA DES DEL CURS 2014-2015 
Tot i que l'actual format de les PAP de mestre es va inaugurar el juny del 2017, a partir del curs 2014-2015 ja es va instaurar l'exigència, per als titulats de Batxillerat, d'obtenir una nota igual o superior a 5 com a resultat de la mitjana aritmètica dels exercicis de català i castellà de la fase general de les PAU (sempre i quan les notes de cadascun dels exàmens fossin iguals o superiors a 4). Els que procedien de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), que estan exempts de presentar-se a la fase general de les PAU, havien de fer els exercicis de català i castellà.

La idea que hi havia com a rerefons en la instauració de les PAP era aixecar el llistó per accedir al grau, amb la intenció d'aconseguir estudiants més ben preparats i augmentar el prestigi de la titulació. Fins al curs 2013-2014, una part dels matriculats accedia als estudis amb una qualificació inferior a 4 punts en matèries com Matemàtiques, Llengua i Literatura Catalana o Llengua i Literatura Castellana. 9 de les 12 universitats públiques i privades de Catalunya programen graus de Magisteri.


LA REFORMULACIÓ DE LA PROVA
La PAP es va reformular a partir del curs passat i fins ara s'ha celebrat, com a prova complementària a les PAU, a continuació de la selectivitat. Des de llavors, la prova consta de dos exàmens per escrit, el primer per avaluar la comprensió lectora, la capacitat de síntesi, l'expressió escrita i el domini de la llengua per part de l'aspirant, i el segon per mesurar la seva competència logicomatemàtica. També es reclama una mitjana de 5 entre els dos exàmens, amb una qualificació igual o superior a 4 en cadascun dels exercicis, per ser declarat apte.
Educació Infantil és un dels
graus que exigeix superar la PAP
Un curs de preparació per superar
la Prova d'Aptitud de Magisteri


La UManresa, denominació que rep el campus que la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) té a la capital del Bages, i Blanquerna (Universitat Ramon Llull), organitzen cursos per preparar la Prova d'Aptitud Personal (PAP) dels graus d'Educació Infantil i Educació Primària adreçats a estudiants de Batxillerat i de CFGS.

La UManresa, que inicia la formació al gener, disposarà per primer cop d'una versió online. Blanquerna, que programa el curs més endavant, ofereix dues opcions, una d'extensiva, amb una sessió formativa setmanal, i una segona d'intensiva, concentrada al llarg de 15 dies.

La UVic-UCC també organitza cada curs una única sessió presencial que inclou activitats pràctiques per ajudar a superar la PAP.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email