No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Acte de benvinguda a menors no acompanyats empadronats al Masnou.(A.M.)

Educació Social exhibeix múscul

 
La matrícula supera l'oferta de places, té bons resultats de rendiment acadèmic i una elevada inserció laboral


UNPORTAL
El grau d'Educació Social treu pit. L'oferta de places de les cinc universitats públiques que ofereixen la titulació s'ha quedat un altre cop curta. On hi havia 450 places teòriques de primer, aquest curs (2018-2019) s'hi han acabat matriculant 478 estudiants. Una situació semblant es reprodueix a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Ramon Llull (URL), que ofereix el títol a preu privat: 123 matriculats per a una oferta de 120 places de primer any. Als estudiants d'aquestes sis universitats encara s'hi han d'afegir els de la UVic-UCC, que n'ha incorporat 40, i els de la UOC, on 927 més segueixen la titulació virtualment.

NOTES DE TALL A L'ALÇA
Els números no són nous. La titulació, però, no afluixa. A la Universitat de Barcelona (UB), amb 180 places, la nota de tall per accedir-hi va ser, al juliol, un 8,814, la segona més alta dels últims vuit anys, durant els quals la qualificació no ha estat mai inferior a 8,2. A l'Autònoma es va demanar un 9,284 i a les universitats de Girona (UdG), Lleida (UdL) i Rovira i Virgili de Tarragona (URV) el llistó per accedir-hi no havia estat mai tant alt durant aquesta dècada.

PRESÈNCIA ALS RÀNQUINGS
La titulació apareix als rànquings dels títols amb millor rendiment i menys abandonament a primer i dels estudis amb taxes altes de graduació i ràpida inserció laboral. Només és resisteix l'indicador que fa referència al temps que inverteixen els estudiants en graduar-se. L'elevada taxa d'estudiants que treballen n'és un fre.

MENORS NO ACOMPANYATS
Les expectatives laborals són elevades, tot i que la remuneració inicial no sempre estigui a l'alçada del que es demana, i ho continuaran sent. L'arribada sense precedents de menors no acompanyats, per exemple (que, segons els experts, no sembla que s'hagi d'interrompre), ha evidenciat la falta de personal especialitzat per atendre'ls.

TREBALL SOCIAL
Un títol germà,el grau de Treball Social, que imparteixen UB, UdG, UdL, URV i URL, es comporta d'una manera anàloga. Les 520 places existents del curs 2018-2019 s'han omplert amb escreix, fins als 554 matriculats, i la nota de tall s'ha enfilat com mai.
La UPC té més de 30.000 
estudiants de grau i postgrau

13.2: Jornada conjunta de portes obertes a la Politècnica (UPC)
 

Els centres dels campus que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) té a Barcelona, Sant Adrià del Besòs, Castelldefels, Terrassa, Manresa, Vilanova i la Geltrú i Sant Cugat del Vallès organitzen, el dimecres 13 de febrer, una Jornada de Portes Obertes per donar a conèixer les seves titulacions i les instal·lacions i laboratoris on les imparteixen.

La JPO no va adreçada només als estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior, sinó també als professors, orientadors i tutors dels centres d'educació secundària i a les famílies que tinguin interés en l'oferta d'estudis de la UPC.

Les sessions informatives es celebren en horari de matí i tarda i per poder assistir-hi és convenient fer una inscripció previa.

La UPC ofereix més d'un centenar de graus i dobles titulacions.
Entrada a l'edifici de les
Escoles Gimbernat de Sant Cugat
14 i 16.2: Gimbernat dóna a conèixer els tres títols de grau que imparteix

Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà de Sant Cugat del Vallès celebren, el dijous 14 de febrer, a partir de les 18 hores, i el dissabte 16, al matí, una Jornada de Portes Obertes per presentar els graus impartits: Fisioteràpia, Infermeria i Informàtica i Serveis. 

Al llarg del matí del dissabte, els assistents tindran l'oportunitat de participar en diferents activitats organitzades pel professorat i l'alumnat de cadascun dels graus.

De forma simultània, i durant aquesta segona jornada, els estudiants interessats en l'oferta de cicles formatius de grau mitja i grau superior del centre i les seves famílies podran assistir a la presentació de l'oferta d'FP.

Les sessions informatives, d'uns 90 minuts, s'oferiran de forma separada per a cadascun dels estudis. Per participar-hi, cal inscriure's.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email