No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Cues d'estudiants a l'exterior de l'última edició del saló de l'Ensenyament

On ponderarà què el 2020 (i 2)
 

Els graus introdueixen canvis en les matèries de modalitat del Batxillerat vinculades a la fase específica de la selectivitat 

UNPORTAL
Explicàvem dimarts que els que s'examinin de la fase específica de la selectivitat l'any vinent (2020) o el següent (2021), o sigui els que durant el curs 2019-2020 iniciaran el Batxillerat o cursaran el segon any de l'etapa, no tindran la mateixa taula de ponderacions que els estudiants que, aquest juny (o bé el pròxim setembre), s'han d'enfrontar a les proves d'admissió a la universitat. 

S'introdueixen i eliminen matèries ponderables, creix la relació de les que fins ara ponderaven un 0,2 i la llista d'assignatures que proporcionaven una prima de 0,1 es redueix sensiblement. Hi ha assignatures, com Ciències de la Terra i del Medi Ambient, que perden posicions, mentre d'altres, com Tecnologia Industrial, en guanyen.

Els canvis no afecten el conjunt de matèries de modalitat del Batxillerat que poden proporcionar un complement de punts a la fase voluntària de la selectivitat (fins a fer possible una qualificació màxima de 14),  que seguiran sent les mateixes 22. A l'hora d'examinar-se, se'n podran escollir un màxim de tres i s'aprovaran amb un 5 (si no s'obté aquesta puntuació no ponderen). Les dues millors qualificacions s'utilitzaran per confeccionar la nota d'admissió a la universitat. 

En aquesta segona entrega analitzem les modificacions que afecten els graus d'Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Comunicació Audiovisual, Infermeria i Enginyeria en Tecnologies Industrials. Els usuaris d'Unportal poden consultar a les fitxes dels respectius graus les noves ponderacions associades a cadascun dels estudis.

ADE.- A les tres matèries de modalitat que podien aportar 2 punts addicionals, Economia de l'Empresa, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, se n'afegeixen 5 més: Biologia, Física, Química, Geografia i Història de la Filosofia. Les quatre primeres ja ponderaven, tot i que només amb 0,1, mentre que l'última no figurava entre les que sumava punts. Anàlisi Musical, Ciències de la Terra, Cultura Audiovisual, Dibuix Artístic, Dibuix Tècnic, Disseny, Fonaments de les Arts, Grec, Història de l'Art, Llatí, Literatura Catalana i Literatura Castellana ja no proporcionaran un plus de nota.

DRET.- La relació de màteries que causen baixa de la titulació és molt semblant a la d'ADE: fins a 12 que ponderaven amb un 0,1.  A la llista de matèries que ja permeten aconseguir fins a dos punts, formada per  Economia de l'Empresa, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, s'hi afegeix ara Història de la Filosofia.

COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL.- La llista s'aprima, però menys que en d'altres titulacions. Si fins ara les matèries més valorades eren Cultura Audiovisual, Literatura Catalana i Literatura Castellana, a partir de l'any vinent el grup d'assignatures que ponderen un 0,2 s'engreixa amb Disseny, Grec, Història de l'Art, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques Aplicades. Es mantenen, amb un 0,1, Dibuix Artístic, Dibuix Tècnic, Fonaments de les Arts i Geografia.

INFERMERIA.- La titulació incorpora Matemàtiques Aplicades i Història de la Filosofia a la relació d'assignatures que permeten aconseguir un plus de nota, al costat de les tres que ja aportaven més puntuació: Biologia, Matemàtiques i Química. Ciències de la Terra i Física deixaran de ponderar.

ENGINYERIA EN TECNOLOGIES INDUSTRIALS.- A les assignatures que fins ara proporcionaven la màxima puntuació, Dibuix Tècnic, Física, Química i Matemàtiques, s'hi afegeix Tecnologia Industrial, també amb un 0,2. Deixen de ponderar (fins ara amb 0,1) Biologia, Ciències de la Terra, Disseny, Economia de l'Empresa i Electrotècnia.

Portes Obertes a les 16 Facultats de la UB entre el 3 i el 25 d'abril 
 

Els campus de les 16 Facultats de la Universitat de Barcelona (UB) han obert les inscripcions per assistir a les Jornades de Portes Obertes (JPO) que organitza cadascun dels centres en una data compresa entre el 3 i el 25 d'abril.

Els participants rebran informació dels estudis en què estiguin interessats, així com dels serveis i activitats que ofereix la UB, i podran visitar aules, laboratoris, biblioteques i altres espais docents en horari lectiu, de manera que coneixeran de prop com es desenvolupa una jornada diària a la universitat.

Per poder-hi assistir, cal emplenar el formulari corresponent. Els acompanyants dels estudiants no caldrà que s'inscriguin, tot i que, en cas que s'hagi de limitar les places, aquestes seran per als alumnes.

També és possible inscriure's a les JPO dels 9 centres adscrits a la UB, que s'inicien a l'abril però que es perllonguen fins al mes de juny.

La Universitat de Lleida obre els seus campus a les famílies
 

La Universitat de Lleida (UdL) ha organitzat dues jornades de campus oberts per donar a conèixer l'oferta dels graus que imparteix i les seves instal·lacions i serveis a les famílies dels estudiants de Batxillerat i CFGS.

Les jornades se celebraran els dissabtes 6 d'abril i 4 de maig tant als campus de la ciutat de Lleida com al d'Igualada, on s'ofereixen 5 graus. Igualada programa, a partir del curs vinent, una triple titulació: Enginyeria Informàtica + ADE + Enginyeria Global de Negocis, un títol que requereix cursar un any en una universitat danesa.

Els campus oberts, dels quals ja se n'han celebrat 14 edicions, volen propiciar un primer contacte de les famílies (pares i estudiants) amb l'entorn universitari, a banda de proporcionar-los informació sobre les característiques i sortides laborals dels estudis.

Per poder-hi participar és necessari inscriure's.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email