No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
El grau d'Òptica i Optometria de la UPC encapçala la llista de títols on es troba feina abans 

Qui troba feina abans?
 

Enginyeria Informàtica i Relacions Laborals són els titols on, 3 mesos després de graduar-se, hi ha més titulats ocupats 


UNPORTAL
Arribar i moldre, en molt casos abans d'aconseguir el títol de graduat. Aquesta és la situació de la gran majoria dels que completen els estudis d'Enginyeria Informàtica, que disposen d'ocupació quan encara no han transcorregut tres mesos des de la finalització del grau, especialment a la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Autònoma (UAB) i la Universitat de Lleida (UdL).

Entre la vintena de titulacions on, d'acord amb l'última enquesta de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU), els graduats de les universitats públiques tenen feina abans, només hi ha un altre títol que hi aparegui repetit, en aquest cas fins a tres vegades: Relacions Laborals.


ÒPTICA LIDERA EL RÀNQUING
El rànquing l'encapçala, però, una titulació de la UPC que no té competència en cap altra universitat, Òptica i Optometria, on el 100% dels titulats recents es trobaven ocupats 90 dies després d'haver completat el grau. La UPC ofereix 90 places d'aquests estudis a Terrassa a preu públic (al voltant dels 2.500 e. per un primer curs sencer).

Un dels graus d'Enginyeria Informàtica esmentats, el de la UB, amb 70 places de primer curs, ocupa el segon lloc de la classificació, per davant dels de la UPC (400 places) i la UAB (240), en la cinquena i vuitena posició de la llista, respectivament.


EL TALÓ D'AQUILES
La nota de tall dels tres estudis ha estat aquest curs (2018-2019) la més alta dels últims, almenys, 8 anys, oscil·lant entre el 9,406 de la UPC i el 7,412 de la UAB. Els titulats de les tres titulacions comparteixen un elevat grau de satisfacció amb la feina que desenvolupen, que puntuen amb gairebé un 8 (entre 0 i 10), i un mateix taló d'Àquiles: només un terç dels que es graduen (47,4% a la UB) ho fan habitualment en el temps previst (5 anys). La causa es troba, probablement, en què compaginen els estudis i la feina des de molt abans de graduar-se.

Pel que fa al grau de Relacions Laborals, prop del 90% dels que han completat  la titulació a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la UB i la UAB estan ocupats 90 dies després de deixar la Facultat. Tot i estar satisfets amb la feina que duen a terme, i el fet que la gran majoria tornaria a triar la universitat on ha fet els estudis, poc més de la meitat afirma que escolliria una altra vegada la titulació.


ESTUDIS A PREU PRIVAT
Si ens fixem en el rànquing dels estudis a preu privat, amb una mostra d'enquestats força més petita, Enginyeria en Electrònica Industrial i Automàtica de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) és el grau amb un percentatge més elevat d'inserció laboral tres mesos després de la finalització dels estudis. Enginyeria Mecànica del mateix centre també figura entre els 10 primers.

Als primers llocs també se situa el grau de Prevenció i Seguretat Integral de la Fundació de la UAB, amb un índex de finalització del títol en el temps previst força elevat: 80,4%.

EINA atorga beques per a nous estudiants del grau de Disseny 
 

EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la UAB, obrirà el 2 de maig una nova convocatòria per optar a les beques de nou accés, adreçades als estudiants de qualsevol modalitat de Batxillerat i de CFGS que aspirin a cursar el grau de Disseny. 

Els beneficiaris del ajuts poden obtenir un descompte del 50% en el preu de la matrícula durant els quatre anys de durada de la titulació. Això es tradueix en una rebaixa econòmica de més de 16.000 e. Les bases de la convocatòria es poden consultar al web del centre.

Per poder conèixer a fons la proposta d'EINA, que ofereix les especialitats de Disseny Gràfic, Disseny d'Espais, Disseny de Producte i Creació Visual o Cultura del Disseny, es pot assistir a les Jornades de Portes Obertes del 26 d'abril o bé a les Sessions Informatives dels dies 11 i 21 de maig i 14 de juny. 

Nou campus d'estiu de la UdL amb activitats per a joves de secundària


La Universitat de Lleida (UdL) torna a organitzar, entre el 25 de juny i el 5 de juliol, una nova edició del Campus Jove Itinera per a estudiants de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i CFGS que, un cop acabat el curs, vulguin participar en diferents activitats dissenyades per desvetllar vocacions acadèmiques o professionals i per proporcionar idees de cara a la confecció del treball de recerca.

Les activitats, distribuïdes entre els campus de Lleida i Igualada, tenen una orientació eminentment pràctica i busquen la participació activa de l'alumnat.

Entre la vintena de propostes hi ha cursos d'introducció a la llengua i la cultura xinesa, grafologia, construcció de robots, dissecció veterinària, introducció a la professió d'enginyer i iniciació en una eina de càlcul matemàtic que permet gestionar les dades que s'han d'utilitzar per elaborar els treballs de recerca.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email