No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La selectivitat tornarà a convocar el més vinent prop de 30.000 estudiants (P. TORDERA)

5 matèries on s'entrebanquen els que aproven la selectivitat
 

Les Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials mortifiquen tant els alumnes de les PAU que venen de Batxillerat com de CFGS


UNPORTAL
Falten 36 dies perquè s'iniciï la pròxima prova de selectivitat. Els estudiants de segon curs de Batxillerat que el mes de març es van pre-matricular a les PAU hauran de ratificar durant la segona quinzena de maig, quan hagin de formalitzar la matrícula, la selecció que van fer de les matèries de modalitat (fins a un màxim de tres) de les quals es volen examinar. De la mateixa manera, els provinents de Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) hauran de triar a quines de les 22 assignatures de la fase específica de la prova es volen presentar.

N'hi ha que costen més d'aprovar que d'altres. Un cop d'ull als resultats dels que han superat la selectivitat durant els últims tres anys permet detectar aquelles matèries en què els estudiants, invariablement, s'han entrebancat més sovint.


MATEMÀTIQUES APLICADES A LES CIÈNCIES SOCIALS.- La nota mitjana dels que la van escollir a la fase general de les PAU del 2018, un 5,68, va ser la més baixa de les registrades entre les quatre matèries de modalitat que es poden triar, per darrere de les Matemàtiques (6,23). A la fase específica, Matemàtiques aplicades va obtenir la segona pitjor qualificació (5,38) entre la vintena d'opcions existents. Entre els alumnes procedents de CFGS, es va situar a l'últim lloc (3,54), també per sota de Matemàtiques (3,90). Es tracta de la matèria de modalitat de les PAU on es matricula un major nombre d'alumnes. Fa un any en van ser, només a la convocatòria de juny, més de 15.000.
 
L'any anterior, a la fase general, amb un 6,39, l'assignatura havia aconseguit situar-se lleugerament per davant de Matemàtiques (6,29), però el 5,62 de l'específica va erigir-se en el segon pitjor registre. A CFGS no va passar del 3,86 de mitjana. Un any abans, el 2016, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials va assolir un 5,31 a la fase específica, amb un 3,44 de mitjana si ens fixem en la nota dels estudiants de cicles que van concórrer a les proves.

ECONOMIA DE L'EMPRESA.-  Avaluada només a la fase específica, la mitjana del 2018 va ser de 5,86, la cinquena puntuació més baixa. Un any abans es va quedar en un 5,72, la tercera per la cua. Els resultats no havien estat millors el 2016: 5,03 a la fase general (quan encara no s'havia instaurat l'exigència d'examinar-se d'una de les quatre matèries obligatòries de modalitat del Batxillerat) i 5,18 a l'específica.

DIBUIX TÈCNIC.-  Apareix de manera recurrent com una de les matèries on els que es presenten a les PAU assoleixen uns resultats més minsos. La nota del 2018, un 5,68 (4,35 entre els alumnes de CFGS), va ser millor que la del 2017, 4,73 de mitjana (3,31 entre els alumnes de CFGS). Poc a veure amb les qualificacions de Dibuix Artístic.

ELECTROTÈCNIA.-  Tot i que les notes de les fases específiques de les PAU del 2016 (4,63) i 2017 (5,77), com la de la fase general del 2016 (5,05), van figurar entre les més baixes, l'any passat la qualificació de l'assignatura va remuntar (6,53).

TECNOLOGIA INDUSTRIAL.-  La nota més baixa de la selectivitat del 2018 va ser la registrada a Tecnologia Industrial (5,33), però l'assignatura havia tingut un comportament força satisfactori durant els dos exercicis anteriors, 6,60 i 6,86 de mitjana. Física també va estar entre les que van obtenir una pitjor puntuació el 2016 (4,96 a la fase general i 5,28 a l'específica), cosa que no ha tornat a succeïr des d'aleshores. 

Geografia de la UB aposta per les noves tecnologies de la informació 
 

El grau de Geografia de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB) ha posat en marxa un pla per potenciar la formació en noves tecnologies que reben els estudiants, de manera que la presència dels anomenats Sistemes d'Informació Geogràfica, que a partir de la classificació de dades geoespacials permeten fer consultes o crear mapes digitals per donar resposta a problemes territorials o ambientals, per exemple, han guanyat presència en la titulació.

El Col·legi de Geògrafs d'Espanya, en el seu últim informe sobre perfils professionals, constata que l'àmbit de les tecnologies de la informació geogràfica s'està consolidant com un del principals jaciments d'ocupació per als nous titulats.

El grau de Geografia de la UB també fomenta la realització de pràctiques acadèmiques curriculars a les empreses. Gairebé la meitat dels estudiants del grau, una vegada l'han finalitzat, han format part d'algun dels programes de pràctiques existents per impulsar la inserció laboral.

Noves sessions informatives de les enginyeries industrials de l'EUSS


L'Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS), adscrita a la Universitat Autònoma (UAB), organitza els pròxims 9 i 23 de maig dues noves sessions informatives per donar a conèixer la seva oferta en enginyeries industrials.

Els estudiants que hi assisteixin i les seves famílies també tindran l'oportunitat de fer un recorregut pels laboratoris i les instal·lacions del centre.

L'EUSS impartirà el curs vinent una nova enginyeria, Energies Renovables i Eficiència Energètica, amb dos itineraris d'especialització al quart curs, Generació i consum eficient d'energia i Enginyeria elèctrica. El nou grau s'afegeix a les enginyeries de Mecànica, Organització Industrial i Electrònica Industrial i Automàtica i al doble grau de Mecànica + Electrònica Industrial i Automàtica que ja formen part de l'oferta de nou accés del centre.

 
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email