No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La UVic-UCC que imparteix tres graus d'Educació al campus de la capital d'Osona.

Vull ser mestra

 
Les notes de tall i els índexs d'abandonament, graduació, ocupació i satisfacció dels graus d'Infantil i Primària

UNPORTAL
Els graus d'Educació Infantil i Educació Primària, molt feminitzats, són dels més demandats. Nou de les 12 universitats catalanes, 5 de públiques i quatre de privades, imparteixen aquests estudis. A banda de les dues opcions d'estudis generalistes, es pot cursar el doble grau d'Infantil + Primària, de 5 anys de durada, i fins i tot altres combinacions com Educació Primària + CAFE i Educació Primària + Humanitats i Estudis Culturals. Els estudiants preuniversitaris disposen de fins a 34 opcions per triar. Tot i dir-se de la mateixa manera, en ocasions les diferències entre els graus són substancials. A continuació en reproduïm unes quantes.

LA NOTA DE TALL
Les notes de tall més exigents són les de tres dobles titulacions d'Educació Infantil + Educació Primària. La Universitat de Barcelona (UB) va demanar l'any passat la qualificació més alta, un 11,018 per obtenir una de les 40 places de primer curs, per davant del 10,484 de l'Autònoma (UAB) i el 9,645 de la Universitat de Girona (UdG), que és la que ofereix un major nombre de places: 50. A l'octubre, quan es va tancar la matrícula, la nota de l'últim estudiant que va accedir als estudis de la UB i de la UdG es mantenia invariable. A la UAB va baixar fins al 9,340.

A Educació Primària va ser la UAB (180 places) qui va posar el llistó més alt: un 9,172. També a Infantil (130 places), on la nota de tall va ser de 8,626. La UB, que és la universitat que ofereix més places, va exigir un 8,124 a Primària (450 places) i un 7,896 a Infantil (200).


L'ESPECIALITZACIÓ
Les mencions o itineraris d'especialització en els últims cursos, en titulacions on, com es el cas de Magisteri, sovint, en l'exercici de la professió, s'acaba impartint una especialitat, tenen la seva importància. Qui ofereix un major ventall de possibilitats a Educació Infantil és la UdG (10), seguida de la UB (8). A Primària, és la UAB qui domina l'oferta, amb 13 opcions.

ABANDONAMENT I GRADUACIÓ
Els índexs d'abandonament més elevats a primer curs es registren, d'acord amb les dades de la Secretaria d'Universitats i Recerca del 2017, a Educació Infantil de Blanquerna (Universitat Ramon Llull), amb un 26,6,% de desercions, i a la Universitat Abat Oliba (UAO), tant pel que fa a Infantil (25%) com a Primària (20%).

Les millors taxes de graduació per haver finalitzat els estudis en el temps previst (5 anys com a màxim) corresponen als estudis d'Infantil que la Universitat Rovira i Virgili (URV) ofereix a El Vendrell, amb un índex del 100% -tot i que la mostra d'estudiants és petita-, per davant de la Universitat de Lleida (UdL), amb un 97,2%, i del campus de la UManresa de la Universitat de Vic (UVic-UCC), on la taxa és del 93,3%. A Primària, sobresurten la UAO (96%), la UdL (83,1%) i la UdG, 82,8%. A la UB, el percentatge de titulats que han aconseguit finalitzar els estudis en el temps inicialment previst és del 84,3% a Infantil i del 78,9% a Primària.


OCUPACIÓ I SATISFACCIÓ AMB EL GRAU CURSAT
A Primària, els percentatges d'ocupació més elevats es registren als estudis de Blanquerna (URL), amb un 97,5% d'inserció laboral, i de la UB (95,1%), als quals s'hi aproxima la UAB (93,9%). Pel que fa a Infantil, la URV (96,3%) i la UdG (95%) lideren la classificació, segons les últimes dades de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU).

La satisfacció a la feina és alta a tot arreu (entre 0 i 10, li donen sempre més d'un 8). També amb els estudis triats. La puntuació que els graduats atorguen a la universitat és més baixa. Els que triarien la mateixa universitat entre els titulats en Educació Primària de la UIC són un 43,2%.


LES CONVALIDACIONS
La UdG convalida 51 crèdits ECTS als graduats del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Educació Infantil que accedeixen al grau d'Educació Infantil, per davant de la UVic-UCC (38 crèdits) i la UAB (34). A Primària, Blanquerna (URL) i la UVic-UCC són les que en convaliden més, 30 i 26 respectivament, també als titulats que provenen del CFGS en Educació Infantil.

ESIC ofereix la totalitat de la seva oferta en marketing en anglès
 

El campus d'ESIC de Barcelona, centre adscrit a la Universitat Rovira i Virgili (URV), presenta el dijous 30 de maig, a partir de les 18.30h, la seva oferta d'estudis superiors de Marketing en el marc d'una nova Jornada de Portes Obertes (Open Day).

A més d'impartir el grau oficial en Marketing, que dóna la possibilitat, cursant un cinquè any, d'obtenir la doble titulació amb una especialització en Negocis Digitals, el centre ofereix ara l'opció de cursar els seus títols universitaris íntegrament en anglès.

Per completar l'oferta amb la mirada posada en la internacionalització, ESIC ofereix el títol superior en Direcció de Marketing Global, que dóna accés a una doble titulació internacional quan un dels cursos es fa a l'estranger. Per poder assistir a les sessions de l'Open Day cal inscriure's.

1.6: Jornada de Portes Obertes a l'Hotel-Escola de Sant Pol de Mar


L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme (EUHT) de Sant Pol de Mar, adscrita a la Universitat de Girona, imparteix el grau oficial en Gestió Hotelera i Turística i el doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) en Gastronomia i Restauració

El grau, de 4 anys de durada, compta amb dues mencions que permeten especialitzar l'alumnat en hoteleria internacional, direcció de restauració i esdeveniments o gastronomia i direcció de cuina. El doble CFGM, de 3 anys, forma els estudiants en cuina i gastronomia i serveis de restauració.

En l'última edició del rànquing d'universitats QS, l'EUHT figura com 19a millor escola del món en el seu àmbit, la primera de Catalunya. El dissabte 1 de juny el centre celebra una Jornada de Portes Obertes per poder visitar les seves instal·lacions.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email