No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, a la dreta de la imatge.

4 de cada 10 candidats no són "aptes" per estudiar Magisteri 

 
1.725 estudiants dels 4.271 que s'han presentat a les proves per accedir a un grau d'Educació no han superat els exercicis

UNPORTAL
Si del que es tracta és de fer una selecció prèvia de l'alumnat dels graus d'Educació Infantil i Educacio Primària, per intentar evitar que hi acabin matriculant-se estudiants que no aconsegueixen aprovar les proves de llengua o matemàtiques de la Selectivitat, sembla que la Prova d'Aptitud Personal (PAP), instaurada ara fa tres anys, està complint amb el seu objectiu. Per segon any consecutiu, 4 de cada 10 candidats que s'han presentat a la convocatòria ordinària dels exàmens no han obtingut la qualificació d'apte.

Des que, el 2017, es va establir que tots els que es matriculessin a la trentena de graus de Magisteri que s'ofereixen a les universitats catalanes havien d'obtenir almenys un 5 de mitjana entre la nota d'un examen de dues hores de durada de competència comunicativa i raonament crític i una segona prova de competència logicomatemàtica que s'ha d'enllestir en una hora i mitja, i que cap dels dos resultats podia ser inferior a 4, 10.222 estudiants s'han sotmès a la convocatòria ordinària de les PAP. En aquests 3 anys, 6.391 (un 62,5%) l'han superada.


AUGMENTA EL NOMBRE D'ESTUDIANTS QUE S'HI PRESENTEN
La xifra de presentats ha anat creixent. El juliol del 2017 en van ser 2.713; el juliol del 2018, 3.238, i aquesta vegada, 4.271, 3.500 dels quals eren noies. Per primer cop, les PAP, que fins ara s'havien celebrat a continuació dels exàmens de Selectivitat, s'han avançat a l'abril, setmanes abans que comenci la preinscripció universitària als centres públics i a la UVic-UCC, que participa del sistema de preinscripció. Això ha fet que augmentés el nombre de candidats.

Si el primer any, més de 7 de cada 10 van aconseguir ser declarats aptes, en els dos anys successius han estat 6 de cada 10. Els que no hagin obtingut el salconduit, disposen d'una convocatòria extraordinària el 19 de juliol per tornar-ho a intentar.


UN REQUISIT DELS CENTRES PÚBLIC I PRIVATS
L'exigència d'obtenir la qualificació d'apte no afecta només els estudiants provinents del Batxillerat i els Cicles Superiors de Grau Superior (CFGS), sinó també els majors de 25 o 45 anys que es matriculen a la universitat després de superar les proves d'accés, de la mateixa manera que han de fer les PAP els provinents de sistemes educatius estrangers o d'altres vies que permeten l'ingrés als estudis de Magisteri. El requisit no s'exigeix únicament a les universitats que participen del sistema públic de preinscripció, sinó també a les privades que regulen l'admissió a través d'altres tipus de proves.

UNA OFERTA EXTENSA
Nou de les 12 universitats catalanes, 5 de públiques (UB, UAB, UdG, UdL i URV) i quatre de privades (UVic-UCC, Blanquerna-URL, UIC i UAO), imparteixen graus de Magisteri. A més a més dels estudis d'Educació Infantil i Educació Primària, es pot cursar la doble titulació d'Infantil + Primària i dues combinacions que inclouen Primària + CAFE i Primària + Humanitats i Estudis Culturals, que també estan subjectes a la prova.

Campus d'estiu en anglès d'ESADE per a estudiants de Batxillerat
 

El Global Governance, Law & Skills Summer Programme d'ESADE per a estudiants de Batxillerat proposa cursar assignatures de diferents graus al mateix temps que es comparteixen experiències fora de l'aula amb estudiants provinents d'altres països.

El campus d'estiu, íntegrament en anglès, introdueix els participants en continguts del món jurídic, polític i econòmic, però també en els àmbits de les relacions internacionals i el marketing, al mateix temps que inclou matèries relacionades amb el domini d'habilitats i competències. Opcionalment, s'organitza un curs de debat en anglès i es pot participar en les d'activitats de cap de setmana.

El Summer Programme se celebra al campus d'ESADE de Barcelona entre l'1 i el 19 de juliol.

L'Escola Pia, pionera en oferir un CFGS especialitzat en videojocs
 

L'Escola Pia Balmes de Barcelona i l'Escola Pia Granollers han estat pioneres a l'hora d'oferir el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma amb el perfil professional de programació de videojocs i oci digital.

L'alumnat del CFGS adquireix els fonaments de la formació informàtica però farcida d'exemples, exercicis i pràctiques orientades cap al disseny i la creació de videjocs.

L'Escola Pia participa en una productora on els estudiants tenen la possibilitat de fer les seves pràctiques curriculars desenvolupant serious games simulacions, com l'evacuació d'un edifici, que serien inviables, per raons econòmiques i de riscos, si es volguessin realitzar en el món real.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email