No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de les PAU en un descans dels exàmens celebrats al campus de la UAB.

Els resultats de la Selectivitat

 
La millor qualificació mitjana del quinquenni 2014-2018 entre les quatre matèries de les que s'examinen més estudiants (de 25.000 a 28.000) ha estat la de l'examen d'Anglès (7,52)

La d'Història ha arribat al 6,85 i les de Català i Castellà al 6,63 

Les notes de Castellà són quasi sempre més altes que les de Català


UNPORTAL
Dimecres vinent arribaran les notes dels exàmens de la Selectivitat. Si prenem con a referència els últims 5 anys, del 2014 al 2018, la de l'exercici d'Anglès ha estat la millor qualificació de la fase general els anys 2015, 2016 (quan es va arribar a una mitjana de 7,52) i 2018, amb permís de l'examen d'Alemany (i fins al 2017 també del de Francès), al qual es presenten un centenar d'estudiants. L'exercici que mesura el domini de l'idioma alemany, obté, any rere any, el primer lloc entre les matèries amb una puntuació més alta. El 2016 va aconseguir una mitjana de 9,06.

El 2014, Llengua castellana i Literatura va prendre el relleu d'Anglès al capdavant del rànquing de les millors notes de la fase general, amb un 6,63. I el 2017 ho va fer Història (d'Espanya), amb una mitjana de 6,73, tot i que el nombre d'estudiants que s'hi van presentar era molt més baix (10.600), donat que els que feien les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) podien triar entre Història (els menys) i Història de la Filosofia. La puntuació més alta assolida per la matèria d'Història es va registrar el 2016: 6,85.

Llengua catalana i Literatura i Llengua castellana i Literatura són, amb Anglès i Història (aquesta última des del 2018), les úniques matèries de les PAU de les quals s'examinen cada any entre 25.000 i 28.000 estudiants. Aquesta vegada encara n'hauran estat més. Tot i que en l'últim quinquenni tant la mitjana de Català (entre un 6,19 i un 6,63) com la de Castellà (d'un 6,25 a un 6,63) s'ha mantingut estable, la segona ha superat lleugerament la primera en quatre de les cinc ocasions.


MATÈRIES QUE SUMEN A LES DUES FASES DE LES PAU
4 de les 22 assignatures de les què els estudiants es poden examinar a la fase específica, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí i Fonaments de les Arts, tenen un estatus més elevat, donat que, des del 2017, els estudiants n'han de triar una a la fase general que també els proporciona un plus a l'específica sense haver-s'hi de tornar a presentar.

SOTRAGADA A MATEMÀTIQUES
Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, matèria a la qual l'any passat es van presentar gairebé 15.000 estudiants, s'ha mogut en l'últim quinquenni entre el 5,84 del 2018 i el 7,01 del 2015. La nota de Matemàtiques, una prova que el 2018 va comptar amb més de 12.600 examinats, ha oscil·lat en els últims quatre anys entre el 6,30 i el 6,78, però el 2014 va patir una sotragada i la mitjana es va quedar en un 4,03, la pitjor nota de la dècada.

ESTABILITAT A BIOLOGIA
Biologia, a la qual el 2018 van concórrer més de 8.000 preuniversitaris, té uns resultats (d'entre el 6,31 i el 6,64) més estables que els de Química (7.000 estudiants que des del 2014 han obtingut entre un 5,87 i un 6,85) i que els de Física (que han oscil·lat entre un 5,29 i un 7,09), amb uns 6.000 presentats.

Les proves d'Economia de l'Empresa (5,16 / 6,78) i Geografia (5,84 / 6,72) reuneixen entre 5.000 i 7.000 estudiants.

LES ALTRES MATÈRIES DE MODALITAT OBLIGATÒRIA DEL BATXILLERAT
Llatí, una de les matèries de modalitat obligatòria del Batxillerat, s'ha mogut en aquests últims anys entre el 5,76 i el 6,91 i Fonaments de les Arts, una altra de les assignatures de les quals els estudiants es poden examinar a la fase general des del 2017, ha arribat al 6,86.

MALES NOTES
En el terreny de les males notes, en el període 2014-2018 sobresurt Electrotècnia, que, tant en el 2014 (4,64) com en el 2016 (4,73), no va assolir l'aprovat.

La UAB obre l'escola internacional d'estiu als estudiants dels seus graus


La UAB Barcelona Summer School ofereix als estudiants de la UAB la possibilitat de matricular-se en un màxim de dos cursos, de tres setmanes de durada i impartits en anglès, en dos períodes diferents (entre el 25 de juny i el 2 d'agost), que tenen un reconeixement acadèmic com a crèdits optatius de grau. Durant els cursos podran relacionar-se amb estudiants de 20 països diferents.

L'escola internacional d'estiu de la UAB, que l'any passat va possibilitar, per primer cop, que els estudiants de la universitat s'hi poguessin matricular, manté la inscripció oberta a 9 propostes temàtiques impartides al campus de Bellaterra en horari de matí.

L'estudiant matriculat a la UAB pot accedir als cursos de 6 crèdits ECTS a un preu especial (200 e). Els inscrits també tindran accés gratuït al Servei d'Activitat Física (SAF) durant el període en què assisteixin a l'escola d'estiu.

La UdG també impartirà Arquitectura Tècnica en modalitat semipresencial


Els estudiants que vulguin cursar el grau d'Arquitectura Tècnica i Edificació a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) també podran fer-ho a partir del curs vinent de forma semipresencial, una opció de la qual s'ofereixen fins a 15 places. Es tracta de l'únic grau d'aquesta disciplina que es pot cursar al sistema universitari català en aquesta modalitat.

Els estudis d'Arquitectura Tècnica i Edificació, de 4 anys de durada (240 ECTS), possibiliten una inserció ràpida al món laboral, tant en la construcció i la rehabilitació d'habitatges com en projectes relacionats amb el paisatgisme, l'edificació sostenible o l'urbanisme.

És convenient que els aspirants a ingressar-hi hagin cursat prèviament Matemàtiques, Física i Dibuix Tècnic, matèries en les quals també és desitjable que s'hi sentin còmodes.

BAU pretén formar dissenyadors que s'impliquin en els reptes socials
 

La necessitat de donar resposta a les necessitats i reptes d'un món canviant exigeix que la formació dels dissenyadors no vetlli únicament per atendre les demandes del mercat laboral sinó també per l'aparició d'un nou perfil professional, més conscient del paper que desenvolupa el disseny en aspectes com la sostenibilitat o la inclusió social.

Aquest nou paradigma ha obligat a redefinir el perfil professional, però també condiciona els plans d'estudi, que s'han d'adequar als nous requeriments que reclamen una formació més transversal, on les diferents especialitats estiguin interconnectades.

El grau de Disseny de BAU, amb quatre itineraris d'especialització, a banda de preparar els titulats per poder desenvolupar un ampli ventall d'ocupacions, pretén donar resposta a aquesta nova situació, que requereix dissenyadors compromesos socialment.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email