No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de Batxillerat durant un dels exàmens de la fase general de la Selectivitat

Ja tinc el resultat de les PAU.
I ara què?

 

6 coses (i un afegitó) que es poden fer amb un aprovat a la butxaca o si no s'ha aconseguit superar la Selectivitat


UNPORTAL
És probable que quan aquests paràgrafs es puguin llegir hi hagi qui ja conegui les notes obtingudes a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que es van celebrar els dies 12,13 i 14 d'aquests mes, els resultats de les quals es poden conèixer individualment des d'ahir al vespre, hores abans del horari anunciat. A partir d'ara s'han de prendre decisions, en funció de si s'ha superat o no la Selectivitat. Encara hi ha temps per modificar l'elecció dels estudis de grau, mostrar-se disconforme amb els resultats de les PAU i presentar una reclamació o preparar-se per tornar-ho a intentar al setembre. Els resultats de la primera assignació de places, les temudes notes de tall, s'esperen per al dijous 11 de juliol.

1.-HE APROVAT I ESTIC CONFORME AMB EL RESULTAT OBTINGUT
Fins a les 12 de la nit de dilluns vinent, 1 de juliol, hi ha temps per preinscriure's (tràmit obligatori previ a la matrícula) en els estudis de grau que les 7 universitats públiques de Catalunya i la UVic-UCC tenen previst impartir el curs vinent. De la mateixa manera que pots fer la preinscripció, també pots modificar-la si, davant dels resultats de la Selectivitat, creus que et convé revisar l'elecció prèvia.

2.-VULL DEMANAR QUE ES VERIFIQUI LA NOTA OBTINGUDA EN UNA O MÉS MATÈRIES
Hi ha tres dies de termini, des d'avui i fins divendres, per demanar que es comprovi que no s'hagin produït errors formals a l'hora de puntuar un o més exàmens. O sigui, que s'hagin avaluat totes les qüestions i que no hi hagi hagut errors de càlcul a l'hora de confeccionar la puntuació final de l'exercici. El resultat definitiu es podrà conèixer el 8 de juliol.

3.-VOLDRIA UNA SEGONA CORRECCIÓ
Si es repassen les pautes de correcció i es considera que en un o més exàmens no s'han aplicat adequadament, sempre es pot sol·licitar que tornin a ser corregits. Aquesta nova valoració farà mitjana amb la primera. Si el resultat de la segona correcció mostra una diferència de 2 o més punts, un tercer corrector s'ho tornarà a mirar i la qualificació final s'obtindrà de la mitjana aritmètica de les 3 revisions. El 8 de juliol se sabrà el resultat.

4.-M'AGRADARIA VEURE ELS EXÀMENS
És possible veure els exàmens, del 8 al 12 de juliol, si l'alumne ho demana, tant si ha reclamat una revisió formal com si ha sol·licitat que es tornin a corregir.

5.-HE SUSPÈS LA FASE GENERAL DE LA SELECTIVITAT
Els que vulguin presentar-se a la convocatòria extraordinària de les PAU d'enguany, prevista per als dies 3, 4 i 5 de setembre, s'han de matricular entre el 9 i el 24 de juliol. Si no s'ha aprovat la fase general, cal examinar-se un altre cop de les 5 matèries que en formen part. Els resultats es coneixeran el 17 de setembre. I la preinscripció als estudis universitaris s'haurà de realitzar els dies 19 i  20.

6.- VULL MILLORAR LA NOTA DE LA FASE GENERAL O DE LA FASE ESPECÍFICA 
És possible presentar-se les vegades que es vulgui a les dues fases de la Selectivitat. Les noves temptatives sempre poden millorar les qualificacions, mai empitjorar-les. A la fase específica no és necessari examinar-se de les matèries a les quals ja ens hem enfrontat, se'n poden triar d'altres. Això sí, dins del mateix any no és possible examinar-se a la fase específica de l'assignatura de modalitat que s'ha escollit a la fase general. 

ELS CRITERIS DE PRIORITAT
S'ha de tenir present que els estudiants que es preinscriuen ara tenen prioritat en l'assignació de places sobre els que ho faran al setembre, amb independència de la seva nota d'admissió, tot i que aquesta assignació no es faci realitat fins al setembre (la tercera reassignació està prevista per al dia 20 i les notes de la convocatòria extraordinària de les PAU se sabran el 17 del mateix mes).

En la pràctica això vol dir que els que es tornin a presentar al setembre per millorar nota, sigui de la fase general sigui de l'específica, encara que ho aconsegueixin, només podran optar a matricular-se en els graus on quedin places vacants o bé s'hauran d'esperar al 2020.

Cursos d'estiu de la UPC a Terrassa i Manresa a començaments de juliol


L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa,  totes dues de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), mantenen les inscripcions obertes a alguns dels cursos i tallers d'estiu que organitzen durant la primera quinzena de juliol per a estudiants de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. També és possible inscriure's als cursos del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de la UPC de Terrassa.

Entre l'oferta disponible hi ha des de tallers de construcció de cotxes TVdirigits, muntatge de drons i programació de robots industrials fins a cursos d'introducció al pixel art, la realitat augmentada i l'edició d'imatges amb Photoshop.

A Manresa també és possible seguir un curs d'Arduino adreçat a professorat de secundària.

Gimbernat amplia l'oferta del grau d'Infermeria fins a les 200 places


Les Escoles Universitàries Gimbernat de Sant Cugat del Vallès, adscrites a la Universitat Autònoma (UAB), han augmentat l'oferta de primer curs del grau d'Infermeria en 40 places, convertint-se en el centre privat que n'ofereix més, fins a 200, entre els que imparteixen aquests estudis a Catalunya. El grau es caracteritza per la introducció de pràctiques des del primer any. Gimbernat ja era el centre que oferia més places de Fisioteràpia, fins a 240, uns estudis en què l'escola és pionera en la seva impartició.

A l'oferta de grau de Gimbernat també hi figura una enginyeria, Informàtica i Serveis, a la qual poden accedir els graduats dels dos Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) existents a la programació d'FP del centre: Desenvolupament d'Aplicacions Web amb un perfil professional en Bioinformàtica i Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma orientat a Business Intelligence, que s'impartirà per primer cop el curs vinent.

Curs intensiu per preparar les PAU de setembre a l'acadèmia Guiu


L'acadèmia Guiu, amb 127 anys d'història i situada al centre de Barcelona, ofereix, entre l'1 de juliol i el 30 d'agost (amb un parèntesi de 10 dies de vacances, entre el 5 i el 16 d'agost), un curs intensiu per preparar la convocatòria extraordinària de la Selectivitat del 3, 4 i 5 de setembre.

El curs de 7 setmanes, en el qual es treballaran els continguts del segon any de Batxillerat i es farà un simulacre de la prova, va adreçat als estudiants que o bé no s'han presentat a la selectivitat del mes de juny o bé no l'han superada o no han obtingut els resultats desitjats i, amb els coneixements assolits encara recents, volen millorar les qualificacions, tant de la fase general como de la fase específica.

L'acadèmia també organitza, a partir d'octubre, cursos anuals per preparar la Selectivitat; cursos intensius, a partir de gener, i superintensius, des del maig fins a la celebració de les proves de juny.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email