No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Grups d'estudiants en un descans de les PAU celebrades aquest juny a la UAB

Els resultats de la Selectivitat
La nota mitjana de Català, Castellà, Biologia i Economia de l'Empresa
és la més alta dels últims 5 anys...
i la de
Matemàtiques la més baixa  

 
Entre les matèries de les què s'examinen pocs estudiants, l'Alemany (7,84) torna a ser la millor i Electrotècnia (4,85), la pitjor


UNPORTAL
Aquesta vegada no ha estat a l'Anglès (6,43), sinó a l'assignatura de Llengua Castellana i Literatura on els més de 29.000 estudiants que s'han presentat a la fase general de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) han obtingut els millors resultats: un 6,89 de mitjana. Llengua Catalana i Literatura ha quedat molt a prop (6,85), per davant del 6,59 registrat a Història d'Espanya.

Tant en el cas del Castellà com en el del Català, es tracta de la millor qualificació que han obtingut ambdues matèries en els úlltims cinc anys.


LES ASSIGNATURES DE MODALITAT DEL BATXILLERAT
Pel que fa a les matèries de modalitat de segon de Batxillerat --quatre de les quals (Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Llatí i Fonaments de les Arts) també són presents a la fase general, on els estudiants n'han de triar una--, Biologia (6,69) i Economia de l'Empresa (7,05) han aconseguit la millor nota mitjana des del 2015, tot i que la més alta ha estat la de Dibuix Artístic (7,45), on els estudiants que s'hi van examinar no arribaven al miler.

COM HA ANAT A MATEMÀTIQUES?
Matemàtiques (al voltant dels 14.000 presentats), amb un 6, s'ha quedat per sota dels registres de l'últim quinquenni, on s'havia mogut entre el 6,30 i el 6,78. I Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, amb una afluència semblant, ha passat del 5,84 de fa un any al 6,50.

MAL RESULTAT D'ALEMANY, LA MATÈRIA QUE ENCAPÇALA LA CLASSIFICACIÓ
Si es fa abstracció del nombre d'alumnes que s'hi presenten, l'Alemany (amb poc més d'un centenar d'examinats) continua liderant el rànquing de les millors notes. Val a dir, però, que el 7,84 d'enguany ha estat el pitjor registre des del 2015.

LA DIFICULTAT D'APROVAR ELECTROTÈCNIA
Si ens fixem en les males notes, Electrotècnia (700 estudiants) no ha arribat al 5 (4,85), com no ho va fer tampoc el 2016 i el 2014.

SENSE  NOVETATS
Llatí, Geografia i Física s'han mogut entre el 6,01 i el 6,41, un resultat intermedi en la forquilla de registres dels últims 5 anys, per davant de Química, amb un 5,97.

El percentatge d'estudiants que van superar la fase general (96,42%) s'assembla molt al de l'any passat (96,60%). Si es tradueix en números, dels 29.243 que es van presentar només 1.047 no han aconseguit aprovar les PAU.

Un nou grau per fer front als reptes digitals i a la demanda professional
 

La Universitat de Barcelona començarà a impartir al setembre, a l'inici del curs 2019-2020, el grau de Gestió d’Informació i Documentació Digital, hereu de la titulació d'Informació i Documentació.

Els nous estudis de la UB pretenen formar professionals capaços de donar resposta a les noves necessitats relacionades amb la informació i la comunicació digital tant des de l'Administració pública com des del sector privat.

Empreses de tecnologies de la informació, consultories, mitjans de comunicació o biblioteques i arxius requereixen profesionals que puguin difondre el coneixement a clients, audiències o usuaris, i requereixen de perfils professionals experts en la gestió de la informació. Disposar d'una formació adreçada a nodrir aquests àmbits professionals és l’objectiu que es proposa assolir aquest nou grau.

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, al 19è lloc del rànquing QS


L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol, adscrita a la Universitat de Girona, s'ha situat entre els 20 millors centres del món de la seva especialitat en l'edició del 2019 del rànquing QS.

L'escola, que en un any ha passat d'ocupar el lloc 48è al 19è del món en la mateixa classificació, és el centre d'estudis de l'àrea de l'hoteleria i el turisme de Catalunya més ben situat al rànquing.

El centre, amb alumnat de 30 nacionalitats i professionals en actiu entre el seu professorat, imparteix estudis de grau, màster i també d'FP.

Els estudis oficials de grau que ofereix, de quatre anys de durada, permeten que l'estudiant pugui triar entre dos itineraris d'especialització, Hoteleria internacional i Gastronomia, restauració i esdeveniments, que es cursen en castellà i anglès.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email