No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants als laboratoris de la la Facultat de Ciències de la UAB, on s'imparteix Física + Matemàtiques, el grau amb la nota més alta dels últims anys

La nota de tall de Matemàtiques puja com l'escuma des del 2010
 

Física + Matemàtiques ha obtingut des del 2012 la qualificació més alta


UNPORTAL
Hores abans que es puguin conèixer la totalitat de les notes de tall del 2019 (des d'ahir únicament es pot saber si s'ha aconseguit una plaça) hem volgut fer un repàs del comportament de les millors qualificacions des del 2010, any en què es va instaurar la fase específica de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), possibilitant que la nota arribi fins a 14.

Durant els últims 9 anys, l'alçada del llistó del grau de Màtemàtiques ha pujat espectacularment. A la Universitat de Barcelona (UB), la titulació ha passat d'admetre estudiants amb un 6,860 (2010) a exigir un 11,436 (2018). A l'Autònoma (UAB) la situació encara és més exagerada i s'ha passat del 5 del 2010 a l'11,224 del 2018. I a la Politècnica (UPC), on la nota d'aquests estudis sempre ha estat més elevada, s'ha fet un salt, en el mateix període, del 9,300 (2011) al 12,684.

Un altre dels casos que il·lustra l'èxit que té la demanda d'aquest tipus d'estudis és la posició que ocupa el grau de Física + Matemàtiques que imparteixen la UB i la UAB. La titulació, tot i que s'ha de dir que només ofereix 40 places (20 a cadascuna de les universitats) encapçala de forma ininterrompuda la relació de notes de tall més altes des del 2012. El 2010 ja ho va ser, però el 2011 Medicina de la UB li va prendre el ceptre.

Fisica + Matemàtiques ha estat en aquests anys l'única titulació que ha arribat a reclamar als aspirants a cursar-la més d'un 13 (13,352 a la UAB el 2017).


EL COMPORTAMENT DE LES BIOS
A banda dels estudis de Medicina, que excepte a la UVic-UCC (tot i que per molt poc) no baixen del 12, les bios no han deixat de mostrar-se exigents. Ciències Biomèdiques de la UB ha superat els 12 punts en tres ocasions (4 a la UAB); Biologia Humana de la Pompeu Fabra (UPF) ho ha fet en més d'una ocasió, i els graus de Bioquímica i de Biotecnologia de la UB i el de Genètica de la UAB s'hi han acostat de forma reiterada.

A les universitats de Lleida (UdL), Girona (UdG) i Rovira i Virgili de Tarragona, les bios s'han comportat de forma semblant, amb qualificacions sovint per sobre del 10 i, fins i tot, de l'11.


LES ENGINYERIES
En l'àmbit de les enginyeries, sobresurten Enginyeria Biomèdica de la UB (on la qualificació ha anat augmentat gradualment cada any, des del 9,792 al 12,288) i Enginyeria Física de la UPC (12,732 el 2018), juntament amb les de Tecnologies i Vehicles Aeroespacials, també de la UPC.

LES CIÈNCIES SOCIALS
En el terreny de les Ciències Socials el rànquing està encapçalat pels graus de Filosofia, Política i Economia (12,710 el 2018) i Estudis Globals (12,674), ambdós de la UPF, per davant d'International Business Economics (12,250 l'últim any) de la mateixa universitat. Els estudis de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UPF figuren també entre els més exigents, amb qualificacions que la major part dels anys han superat l'11.

ELS NOUS GRAUS
Dels nous graus del 2017 i 2018, dos dels que s'han mostrat més exigents són el de Ciència i Eginyeria de Dades de la UPC (12,018) i el de Relacions Internacionals de la UAB (11.377).

Últimes sessions informatives de grau a la Facultat Pere Tarrés
 

La Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull (URL) oferirà avui, 11 de juliol, a partir de les 19 hores, i el pròxim 5 de setembre, a la mateixa hora, les dues últimes sessions informatives d'aquest curs per donar a conèixer els contiguts i les sortides professionals dels graus d'Educació Social i Treball Social que imparteix.

Els dos títols, de 4 anys de durada, disposen de quatre itineraris d'especialització, i registren un elevat índex d'inserció laboral.

Educació Social, que a partir d'aquest curs també es podrà cursar en horari de tarda, ocupa la primera posició a l'últim rànquing de les millors titulacions de l'especialitat a Espanya que confecciona anualment el diari El Mundo, i Treball Social, la tercera.

La Facultat disposa d'una línia d'ajuts i beques per contribuir a finançar els estudis.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email