No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de la Facultat d'Educació de la UB.

Les ponderacions que perden pes a la Selectivitat 2020 (2a part) 

 
Disseny deixa de sumar punts en 348 títols, Dibuix Artístic, en 229; Cultura Audiovisual, en 218, i Fonaments de les Arts en 172.

Les 312 titulacions on Literatura Catalana i Literatura Castellana proporcionaven un plus de nota es converteixen en 103UNPORTAL
La relació de matèries damnificades pels canvis introduïts a la taula d'assignatures que ponderen a la fase específica de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que, com avançàvem la setmana passada, lidera Ciències de la Terra i del Medi Ambient, és llarga. Entre les que surten més malparades trobem Anàlisi Musical, que fins ara ponderava en 310 graus i que, a partir de la Selectivitat del 2020, només ho farà en 45 estudis; Disseny, que passa de 458 a 110; Dibuix Artístic, de 316 a 87, i Cultura Audiovisual, que ho fa de 319 a 101. Es tracta, gairebé sempre, d'estudis on aquestes matèries possibilitaven l'obtenció d'1 punt addicional (índex de ponderació de 0,1).

Val a dir que Anàlisi Musical és l'assignatura que menys estudiants examina a la fase específica, una prova a la qual concorre un volum de preuniversitaris 10 vegades més petit que al de Cultura Audiovisual, que s'acosta als 2.000 presentats. 


MATÈRIES QUE COMPTEN A LES DUES FASES
Fonaments de les Arts perd menys terreny (de 317 graus a 145) però l'impacte no és menor si es té compte que és una de les quatre assignatures comunes d'opció del Batxillerat que els estudiants poden triar a la fase general i que, sense necessitat de tornar-s'hi a examinar, també forma part de la relació de 22 matèries que ponderen a la fase especifica. A les PAU de juny de 2019, més de 2.000 estudiants que van escollir Fonaments de les Arts es van beneficiar d'aquesta situació.

A Dret, per exemple, les assignatures d'Anàlisi Musical, Cultura Audiovisual, Dibuix Artístic, Disseny, Fonaments de les Arts, Literatura Catalana i Literatura Castellana han caigut en bloc de la taula de ponderacions; a Periodisme, han desaparegut més de la meitat dels integrants d'aquesta llista (sobreviuen Cultura Audiovisual, Literatura Catalana i Castellana), mentre que a Pedagogia d'aquelles 7 assignatures només se salva Cultura Audiovisual.


LLATÍ, GREC I TECNOLOGIA INDUSTRIAL
Llatí, que també té la consideració de matèria comuna d'opció i que, per tant, pot puntuar dues vegades (a la fase comuna i a la voluntària), com és el cas de Fonaments de les Arts, ha retrocedit de les 313 titulacions on era present a les 245 en què ho serà des del 2020. Grec encara ha reculat més (de 313 a 221). El grup d'estudis on es tenia en compte el resultat de la prova de Tecnologia Industrial s'ha encogit dels 215 als 175 estudis.

MATÈRIES QUE SURTEN ENFORTIDES
En el bàndol de les matèries que surten enfortides amb els canvis només hi ha Història de la Filosofia (de 164 a 256), una matèria obligatòria de 2n de Batxillerat a la qual l'últim juny s'hi van voler examinar menys de 2.000 estudiants a la fase específica.

A banda d'aquesta assignatura, les que menys canvis han experimentat són Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, que fins ara ponderava a 319 graus i passarà a fer-ho a 318 i Matemàtiques, que passa de 517 a 514.

La biblioteca del Museu Etnològic, un filó per als treballs de recerca 


La Biblioteca especialitzada en antropologia, etnografia, ciències socials i art de la seu del Parc de Montjuïc del Museu Etnològic i de Cultures del Món disposa d'un fons de 22.000 registres bibliogràfics que són d'utilitat per als estudiants d'ESO i Batxillerat que volen confeccionar un treball de recerca al voltant de qualsevol tipus de manifestació o tradició cultural catalana o d'arreu del món.

El centre posa un gran volum de la informació a disposició dels estudiants que ho desitgin, que pot ser consultada de forma presencial o bé cercant en el catàleg en línia del web del museu.

Els tècnics de la biblioteca s'ofereixen a ajudar en la recerca i en la confecció de tota mena de seleccions bibliogràfiques relacionades amb l'àmbit d'interès que específiqui l'estudiant.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email