No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants d'Infermeria de les Escoles Gimbernat de Sant Cugat del Vallès
Anèmia als graus de Salut? 
 
Fisioteràpia, Farmàcia i Medicina perden demanda, mentre que Infermeria en guanya i Psicologia es recupera

UNPORTAL
Les Facultats de Medicina no han de patir per omplir les aules de primer curs, on encara tenen 3,5 aspirants a ocupar el miler de places de què disposen. Fa només 3 anys, però, tenien 4 demandants per a cada plaça que oferien. Les dades dels estudiants que aquest curs han sol·licitat accedir, de forma preferent, als graus de Medicina de les 6 universitats públiques i de la Universitat de Vic (UVic-UCC), tot i que encara són provisionals, confirmen la tendència a la baixa en la demanda.

Si el 2015 van ser gairebé 4.000 els preuniversitaris que van triar Medicina en primera opció, el curs 2019-2020 n'han estat un 10% menys. El Clínic continua sent el centre més demandat, amb 1.100 peticions per a menys de 200 places, però Bellvitge, el segon campus de la Universitat de Barcelona (UB) on s'imparteix la titulació, amb poc menys de 90 places, ha perdut embranzida: de les 474 demandes que va rebre el 2015 ha passat a les 203 del 2019.

No ha estat l'únic centre que ha vist com la demanda s'alentia: el grau de Medicina de l'Autònoma (UAB) ha comptabilitzat aquest any 654 demandes preferents --175 menys menys que el 2015-- per cobrir 320 places, mentre que, en el mateix període, la Pompeu Fabra (UPF) n'ha registrat 144 menys (de 508 a 364), tot i que en el seu cas les places que ha d'adjudicar són força menys: 60.


MENYS INTERÈS PER FISIOTERÀPIA
Les pèrdues de Medicina no són comparables amb les de Fisioteràpia, un grau que sembla patir un severa contracció. És cert que la demanda (per sota dels 1.100 sol·licitants) encara es situa per sobre de l'oferta (950 places), però el marge entre els dos indicadors és cada cop més estret. En els últims 3 anys les sol·licituds han caigut un 17%, un percentatge que s'enfila fins al 28% si ens remuntem al 2015.

El grau de Farmàcia de la UB, l'únic que s'imparteix a preu públic, també ha reculat un 12% en comparació amb el curs passat. Tot i així, els 439 sol·licitants són encara lluny de les 340 places ofertades.


INFERMERIA I PSICOLOGIA FAN BONA CARA
Poc a veure amb el que succeeix a Infermeria. Les peticions de plaça d'enguany s'han mantingut en el nivell que es va assolir l'any passat, quan van ser un 7% més altes que el 2017.

La titulació que tampoc sembla alterar-se és Psicologia, la demanda de la qual, després de la davallada relativa que va patir l'any passat, ha recuperat el pols, amb 1.890 peticionaris a les 5 universitaris públiques i la UVic-UCC per a prop de 1.200 places.

Diumenge 27/10: Tercera edició de la cursa solidària de l'Escola Pia 


El parc de Can Rius de Caldes de Montbui acollirà el diumenge 27 d'octubre la tercera edició de la PIA&GO, la cursa anual organitzada per l'Escola Pia de Catalunya que destina els drets d'inscripció a la inclusió social i educativa de joves en risc d'exclusió. La trobada va acompanyada d'una festa, amb exposicions i activitats.

La cursa compta amb tres modalitats: el recorregut cronometrat de muntanya (15 km), el no cronometrat, que també es pot fer caminant (5 km) i l'itinerari per a totes les edats (1,5 km). Amb aquesta activitat es pretén arribar a recaptar 15.000 euros.

Les inscripcions tant per participar en la cursa com per fer de voluntari en l'organització (per guiar participants, proporcionar avituallaments o repartir dorsals) romandran obertes fins al 24 d'octubre.

7/11: Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió a la UB


La Facultat de Medicina del campus Clínic de la Universitat de Barcelona (UB) acollirà el 7 i 8 de novembre el II Congrés Internacional sobre Universitat i Inclusió. Al llarg de les sessions, que inclouen quatre conferències, es presentaran diferents comunicacions sobre l'adaptació de les metodologies docents i el material d'aprenentatge a les necessitats dels estudiants amb algun tipus de discapacitat.

L'acollida i el seguiment d'aquest tipus d'alumnat, l'accés a la tecnologia i a les pràctiques externes, la inserció laboral o les implicacions que tenen determinats trastorns en l'adaptació al medi universitari, també seran presents al congrés.

Les inscripcions per poder assistir-hi es poden realitzar fins al 23 d'octubre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email