No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants de Mecatrónica Industrial de l'Escola d'Aprenents de la SEAT

Les noies de 15 cicles superiors pagaran el 50% de la matrícula

 
La meitat dels estudis bonificats figuren als primers llocs dels rànquings d'alta ocupació, millors salaris o amb més contractes indefinits, però la presència de dones no arriba al 5%


UNPORTAL
El Departament d'Educació ha decidit que, des del curs actual (2019-2020), les noies matriculades als centres públics en 15 Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de 4 famílies professionals (Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica i Instal·lació i Manteniment) paguin el 50% dels 360 euros anuals de la matrícula ordinària durant els dos anys de durada del cicle.

Les dones de primer curs procedents d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) obtindran aquesta rebaixa automàticament a l'accedir als estudis, mentre que les provinents del Batxillerat, o que hi hagin ingressat a través de la superació de la prova d'accés, podran demanar que els retornin 180 euros si finalitzen el curs aprovant tots els continguts del primer any.

A segon, per obtenir la rebaixa caldrà haver superat tots els mòduls i està en possessió del certificat B1 en llengua anglesa, que es podrà aconseguir fins al 30 de setembre de l'any de la titulació.


MOLT POQUES DONES
La mesura, emparada per una ordre d'Educació publicada el 16 d'octubre al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), busca "corregir les situacions de subrepresentació" de les dones en cicles formatius vinculats a activitats industrials amb "bones expectatives d'inserció laboral" on, sovint, hi ha places vacants. La presència de noies en aqueste quatre famílies professionals oscil·la entre el 3,14% de l'alumnat a Electricitat i Electrònica i el 4,27% d'Instal·lació i Manteniment.

TITULACIÓ AMB ÈXIT
Entre els cicles on és subvenciona la matrícula hi ha el CFGS de Manteniment d'Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids, que figura al tercer lloc del rànquing d'estudis amb un percentatge més elevat d'ocupació, d'acord amb les dades extretes de l'informe d'Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals del 2018.

El cicle també ocupa la primera posició entre els CFGS amb més titulats que fan una feina relacionada amb els estudis cursats, el segon lloc a la classificació de millors salaris i repeteix com a cap de llista en número de tècnics superiors amb un contracte indefinit. S'imparteix a 6 centres de tot Catalunya, 4 de públics, que ofereixen 120 places de primer curs en total, i dos de concertats.

 
6 CICLES MÉS AMB PRESÈNCIA ALS RÀNQUINGS
Altres cicles bonificats són els de Construccions Metàl·liques, quart entre els que registren una major ocupació; Mecatrònica Industrial; Programació de la Producció en Fabricació Mecànica, Disseny en Fabricació Mecànica; Automatització i Robòtica Industrial, i Sistemes Electrotècnics i Automatitzats. Aquests 5 últims estudis també es troben entre els 10 primers CFGS en, com a mínim, un dels rànquings esmentats.

La resta dels títols en què les dones que s'hi matriculin es beneficiaran d'una rebaixa de 180 euros són els de Sistemes de Telecomunicacions i Informàtics; Manteniment Electrònic; Electromedicina Clínica; Eficiència Energètica i Energia Solar i Tèrmica, Energies Renovables; Desenvolupament de Projectes d'Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids, i dos estudis que s'imparteixen, únicament, en un centre públic: Gestió de l'Aigua i Programació de la Producció en l'Emmotllament de Metalls i Polímers.

Què fa un conservador-restaurador de béns culturals? La UB t'ho explica


La Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) organitza, a finals de gener, dues activitats gratuïtes per a estudiants de Batxillerat que vulguin conèixer en què consisteix la professió de conservador-restaurador de béns culturals.

La primera proposta, Conservar l'art urbà. És possible?, consisteix en visitar diferents indrets del barri del Born de Barcelona on es poden visualitzar diverses tipologies d'art urbà per debatre sobre la seva importància com a forma d'expressió artística i les dificultats que presenta la seva conservació.

La segona activitat, Què s'amaga a simple vista?, permetrà descobrir la gran quantitat d'informació que aporten els diferents tipus de llum i els seus efectes en l'estudi d'obres art. Les inscripcions a les dues activitats estan obertes.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email