No visualitzes aquest correu correctament? Fes clic aquí
Estudiants als laboratoris de la Facultat de Ciències de la UdG

Les bios, un món per escollir  (2a part)
Biotecnologia té els sous més alts 

La satisfacció amb el grau cursat és més elevada a Bioquímica i Biologia

UNPORTAL
La inserció laboral dels graduats en Biotecnologia (entre un 72% i un 81%, segons la universitat) es troba per sota del percentatge de titulats de Bioquímica que treballen tres anys després de la finalització dels estudis (82%-87%). També és inferior a la registrada a Biologia (entre un 80% i 84%) i a Ciències Ambientals (78%-84%), però la remuneració dels biotecnòlegs que treballen a temps complet és sovint més alta que la de bioquímics, biòlegs i ambientalistes.

El sou més habitual entre els graduats de Biotecnologia ronda els 2.000 e. mensuals bruts, d'acord amb l'última enquesta de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari (AQU). A l'Autònoma (UAB), fins i tot, al voltant d'un 50% dels enquestats diu que la seva remuneració mensual supera els 2.000 e.


MILEURISTES
La major part dels titulats en Biologia són mileuristes, segons l'AQU, tot i que almenys una quarta part --un 40% a la UAB-- arriben als 2.000 e. A Bioquímica passa tres quarts del mateix. On hi ha més mileuristes, però, és a Ciències Ambientals.

Si ens fixem en la satisfacció amb els estudis cursats, la relació està encapçalada pels bioquímics i biòlegs, que en aquest aspecte passen per davant dels biotecnòlegs. A la Universitat de Barcelona (UB), un 83% dels titulats de Bioquímica tornarien a cursar els mateixos estudis. D'altra banda, l'index de satisfacció amb la universitat on s'han cursat els estudis acostuma a ser alt gairebé a tot arreu.


CONTENTS AMB LA FEINA
Quan als graduats se'ls pregunta per la feina que fan, la qualificació se situa gairebé sempre en un notable. Bioquímica torna en aquest apartat a encapçalar el rànquing, per davant de Biotecnologia i Biologia. 

7 universitats catalanes imparteixen Biotecnologia, quatre Biologia, tres Ciències Ambientals i dues els estudis de Bioquímica.

La UAB obre les inscripcions per a
les Jornades de Portes Obertes


Les facultats i escoles de la Universitat Autònoma de Barcelona ja han obert el període d'inscripcions per poder participar en les Jornades de Portes Obertes (JPO), que aquest curs es celebraran els dies 4, 5 i 6 de febrer del 2020.

Durant aquests tres dies els estudiants de Batxillerat i CFGS inscrits podran assitir a les xerrades que s'oferiran sobre els estudis que s'imparteixen, a banda de visitar els centres i participar en els tallers i activitats que s'organitzin.

La UAB també oferirà una xerrada diària, en aquest cas adreçada al professorat de secundària, sobre la nova oferta de grau del curs 2020-2021.

Per poder assistir a les JPO cal inscriure's abans del proper 12 de desembre.
Copyright © Unportal, All rights reserved.
En compliment amb el Reglament Europeu de Privacitat 679/2016 i la Llei Orgànica de Protecció de Dades, les teves dades seran recollides en un fitxer amb la finalitat de poder enviar aquest butlletí. Pots exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició davant Colwith Road, S.L. C/ Roger de Llúria, núm. 93, ppal 1a. Barcelona

Contacta'ns: info@unportal.net
Reenvia-ho   Dona't de baixa   Actualitza el teu email