unportal
  • Imprimeix

Els resultats de la selectivitat

El 96% dels que es presenten superen la prova

 

Un 96,42% dels 29.243 estudiants que es van presentar el juny del 2019 a la convocatòria ordinaria de la fase general de la Selectivitat van aconseguir aprovar-la. Un any abans els aprovats van ser el 96,60%.

La nota mitjana dels aprovats, 6,617, va ser lleugerament inferior a la del 2018 (6,622).

Si ens fixem en les qualificacions de les quatre matèries de les què s'examina un major nombre d'estudiants (Llengua Catalana i Literatura, Llengua Castellana i Literatura, Anglès i Història d'Espanya), la nota més alta va ser la de Castellà (6,89), que va aconseguir la qualificació més elevada dels últims 5 anys.

La mitjana de Català (6,85), que també és el millor registre de l'assignatura durant l'últim quinquenni, va quedar molt a prop.

La prova. Només 1.047 estudiants no van superar, el juny del 2019, la fase general (Foto: Pere Tordera /ARA)

 

ELS RESULTATS DE LES MATÈRIES DE LA FASE GENERAL

En ascens. Des del 2016, la nota de Català ha saltat del 6,19 al 6,85. Aquesta vegada no va superar el Castellà, com va passar en el 2018, però sí l'Anglès.

 

Bon registre. El Castellà va treure la millor qualificació de l'últim quinquenni. Com és habitual, tot i que al 2018 no va succeir, va tornar a passar per davant del Català.

 

Estabilitat. Història va truere un resultat lleugerament millor que un any abans, quan, per primera vegada, s'hi van examinar més estudiants perquè no competia amb Història de la Filosofia.

 

Entrebanc. La qualificació d'Anglès, habitualment per sobre del 7, va caure gairebé un punt, tot i que no va ser el seu pitjor registre des del 2015. El 2017 es va quedar en un 6,09.

 

Recuperació. Després del retrocés que va experimentar el 2018, Francès va tornar a obtenir un dels seus resultats habituals, aproximant-se al 8.

 

Líder.  La mitjana d'Alemany, idioma del què s'examinen un centenar d'estudiants, es va situar per sota del que és habitual. Tot i així, ha continuat sent la millor nota de la Selectivitat.

 

Pas enrere. L'Italià, del qual s'examinen unes poques desenes d'alumnes, va fer un un pas enrere en comparació amb l'excel·lent registre que va aconseguir el 2018.

 

ELS RESULTATS DE LES MATÈRIES DE MODALITAT

Lleugera remuntada. Anàlisi Musical, una matèria optativa de segon de Batxillerat a la qual s'hi presenten menys de 200 estudiants, va tornar a remuntar per segon any consecutiu.

 

Cap amunt. Després d'experimentar una petita reculada, la nota de Biologia va millorar, tot i que s'ha de dir que la mitjana s'ha mantingut estable durant els últims anys.

 

Sense canvis. La mitjana de Ciències de la Terra i del Medi Ambient va ser pràcticament la mateixa que un any abans. S'hi examinen pocs estudiants, no més de 1.300.

 

Bon resultat. Cultura Audiovisual va ontenir un bon resultat, la millor qualificació mitjana des del 2015, idèntica a la del 2014 (7,24).

 

Progressió. Dibuix Artístic, que sempre treu millors resultats que Dibuix Tècnic, va tornar al nivell de fa dos anys. Els examinats no arriben al miler.

 

Recuperació. Dibuix Tècnic no sembla, a la vista de les notes, una disciplina fàcil. Aquesta vegada va obtenir una qualificació mitjana per damunt del 6.

 

Equilibri. La nota de Disseny va experimentar l'any anterior un retrocés limitat, però ha tornat als resultats habituals.

 

Endavant. Economia de l'Empresa registra, per quart any consecutiu, una millora de la nota mitjana. El registre del 2019 va superar el dels 5 anys anteriors.

 

Enfonsada. Electrotècnia va tornar a les males notes. El 4,85 del 2019 recorda al 4,73 del 2016 i al 4,64 del 2014. No són gaires els estudiants que s'hi presenten, no arriben a 700.

 

Retrocés. Física va retrocedir, però manté el tipus. Es tracta de la tercera millor mitjana del quinquenni, allunyada del 7,09 de l'any passat, però també del 5,29 del 2016. 

 

Sense novetats. La nota de Fonaments de les Arts va baixar un pèl. L'assignatura es manté per sobre del 6 des que es va convertir en una de les matèries opcionals de la fase general.

 

Millora. Geografia va millorar la qualificació de l'any passat. Tot i que no va arribar a obtenir els resultats del trienni 2015-2017, s'hi va aproximar.

 

Vigor. Grec va seguir exhibint la seva fortalesa, tot i que són pocs els que s'hi examinen. La pitjor nota dels últims anys ha estat un 6,79.

 

Avenç. Història de l'Art progressa. Del 2015 al 2018, la mitjana s'ha situat, en tres de les quatre ocasions, per sobre del 6, com va tornar a succeir el 2019.

 

Estable. Història de la Filosofia es va mantenir estable. Les qualificacions d'un any a l'altre s'assemblen molt. També en el 2019.

 

Potent. L'assignatura de Literatura Castellana va aconseguir, una vegada més, un bon registre.

 

Forta. Literatura Catalana es comporta d'una manera similar a la Castellana. Els que es presenten evidencien un domini de la matèria que es reflecteix a la mitjana.

 

Passa enrere. Segon descens consecutiu de la nota de Llatí després de tres anys de qualificacions notòries. Més de 3.500 estudians s'hi van acabar examinant.

 

Mala nota. La mitjana de Matemàtiques va ser inferior a la dels últims 4 anys. Val a dir, però, que, amb Matemàtiques Aplicades, és l'única materia que examina gairebé 14.000 alumnes.

 

Restablerta. Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials es va recuperar de la reculada del 2018, tornant al nivell assolit el 2017.

 

Frenada. La mitjana de Química va perdre el mig punt que va guanyar un any abans. A l'examen s'hi van presentar més de 7.000 estudiants.

 

Recuperada. Tecnologia Industrial, que l'any passat va caure gairebé dos punts, es va restablir, tot i que encara està lluny dels registres assolits en anys anteriors.

 

Més estudiants superen el 9

 
Els estudiants amb una nota global igual o superior a 9 van ser 693 (520 el 2018).

Nous graus

T'ajudem a triar estudi

Preus de la matrícula

La selectivitat

Top 10 privat

Top 20 públic

Dobles titulacions

Graus en anglès